Feature post image

Prirodno uklanjanje dlačica sa lica iskustva

Uklanjanje dlačica sa lica kod kuće

Uklanjanje dlačica sa lica je tretman koji je neophodan svakoj dami koja drži do sebe i svoje lepote. Iako pojava malja ne predstavlja nešto neobično i neprirodno, ona je svakako estetski problem koji se mora rešiti. Koren svega može biti posledica hormonskog disbalansa u telu. Uzročnik je i neredovan menstrualni ciklus, upotreba određenih medikamenata, kao i menopauza.

Malje se najčešće javljaju na regiji iznad usana zatim na bradi, a u retkim slučajevima na obrazima i čelu. One su u početku providno-bele, a vremenom mogu postati sve tamnije, pa njihovo prisustvo svakako nije poželjno. Ukoliko želite održati kožu nežnom i glatkom, saznajte koji su najbolji načini za uklanjanje dlačica sa lica prirodnim putem. Kakvi se još tretmani koriste za depilaciju nausnica, a pročitajte i iskustva drugih žena..

Kada dlake na licu kod žena predstavljaju problem

Pojačana maljavost lica kod žena u današnje vreme je nešto što je estetski i društveno neprihvatljiva pojava. Pre svega, svaka dama polazi od sebe i sopstvenih iskustava, želja i potreba. Osnova svega je biti zadovoljan svojim izgledom, jer onda je i samopouzdanje veće. Zbog toga, dlake na licu predstavljaju velik problem i to je nešto što može jako poljuljati vašu veru u sebe.

  • Postoje brojne metode za uklanjanje dlačica sa lica, te ih danas možete vrlo lako eliminsati.

Prvo obratite pažnju na kojoj regiji se one pojavljuju, jer mogu biti pokazatelj i određenih promena u telu. Stoga, kada se primete dlake na licu kod žena uzrok broj jedan jeste povećan nivo muškog polnog hormona (testosterona). Ovaj androgen pre svega može nepovoljno uticati i na menstrualni ciklus i uzrokovati sindrom policističnih jajnika. Zato, ako ste primetile pojačanu maljavost lica, trebali bi ste najpre obaviti i pregled kod lekara.

Ovakav slučaj može se javiti kod žena u periodu od adolescencije pa sve do sredine tridesetih. Ipak, najučestaliji je među damama koje su ušle u menopauzu. Tada jajnici prestaju proizvoditi jajne ćelije, pa se i nivo estrogena počinje postepeno smanjivati. To znači kako će se dlake na licu neminovno početi stvarati. Stoga je potrebno pronaći adekvatan način za njihovo uklanjanje.

Pojačana maljavost lica kao posledica uzimanja lekova

Osim ovakvih prirodnih slučajeva, postoje i oni koji su nastali usred uzimanja nekih medikamenata, a nekad su u pitanju i određene bolesti. Ostali uzroci koji za posledicu imaju maljavost lica kod žena su:

  • Određeni lekovi, a najčešće je u pitanju supstanca minoksidil, koja se koristi protiv visokog krvnog pritiska.
  • Kongenitalna adrenalne hiperplazije, nasledno stanje koje utiče na nadbubrežne žlezde.
  • Akromegalija, redak hormonski poremećaj koji za posledicu ima pojavu ubrzanog rasta. Ponekad uzrokuje bolest poznatu kao gigantizam.
  • Povećana telesna težina i gojaznost.
  • Tumor jajnika.

Medicinske metode za uklanjanje dlaka sa lica

Često se za uklanjanje dlačica sa lica koriste brijači, što je metoda koju apsolutno ne preporučujemo! Istina, ovo je najbrži i najjeftiniji način, ali nikako nije pogodan za dame. Razlog leži u činjenici što se na taj način dlake dodatno jačaju. Počeće i brže da rastu, a postaće i tamnije. Zato je potrebno primeniti adekvatne i efikasnije načine, o čemu ćemo detaljnije govoriti u narednim redovima.

Najefikasnija metoda za uklanjanje dlačica sa lica kod žena jeste laserska epilacija nausnica. Ovakvi tretmani su dostupni, daju zadovoljavajuće rezultate i ne ostavljaju ožiljke niti iritacije po koži.

Lasersko uklanjanje dlaka na licu je potrebno ponoviti nekoliko puta i može biti prilično skupo, što se može smatrati manom. Ponekad je i prilično bolna, a nije pogodna za one čija je koža tamnija ili preplanula. Osim toga, nije preporučljiva osobama koje pate od hormonskih poremećaja.

Ukoliko vam je depilacija nausnica laserom preskupa, ili nije odgovarajuća za vas, možete upotrebiti neke druge načine i trikove. Za to vam neće trebati puno materijalnih sredstava, a rezultati će biti zadovoljavajući.

Alternativan način jeste klasična depilacija lica, koju većina žena primenjuje. Ovim putem eliminiše se većina malja, dok ostaju samo one najsitnije. To se u neku ruku smatra nedostatkom, jer će one nastaviti da rastu zajedno sa onima koje su uklonjene ranije. Proces je potrebno periodično ponavljati, za šta će vam trebati i dosta vremena.

Od nedavno je u kozmetičkim salonima dostupna i metoda istiskivanja dlaka iz korena. Ona je jeftina i prilično efikasna, ali je potrebno da je vrši osoba koja je stručna.

Nekim ženama ovakvo uklanjanje dlačica sa lica može biti i bolno, pa je potreban određeni oprez. Nakon što se uradi istiskivanje dlaka iz korena, ostaće crvenilo, a ovaj tretman se mora ponavljati nakon nekoliko dana.

Kako ukloniti dlačice sa lica prirodnim putem

Ukoliko želite izbeći bolne kozmetičke metode koje su ujedno skupe, uvek možete pokušati i one u kućnoj varijanti. Postoji dosta načina kako ukloniti dlačice sa lica prirodnim putem, pa ćemo sa vama podeliti nekoliko recepata.

Bliskoistočni recept za uklanjanje dlačica sa lica

Depilacija nausnica na ovaj način je postala pravi hit u svetu. Koristile su ga žene u zemljama Bliskog istoka još pre 2000 godina. Od sastojaka vam je potrebno:

2 kašike brašna od leblebija,
1 kašičica kurkume i
mleko ili jogurt po potrebi.

Priprema:

Sve što je potrebno jeste pomešati praškaste sastojke i preko njih preliti samo malo mleka ili jogurta. Izmešajte sve dok ne dobijete gustu pastu. Potom na delove na kojima želite izvršiti uklanjanje dlačica sa lica nanesite smesu. Ostavite je neka odstoji 20 minuta, odnosno sve dok se u potpunosti ne osuši.

Nakon toga je skinite uz pomoć peškira ili rukavicom sa skidanje šminke koju ste nakvasili mlakom vodom. Ovako prirodno pripremljena krema sa depilaciju lica daje fenomenalne rezultate kojima ćete biti oduševljeni. Ponovite ga na svaka dva dana i primetićete kako su malje proređene, tanje i znatno svetlije nego pre.

prirodno uklanjanje dlačica sa lica

Depilacija nausnica šećernom pastom

Osim što se ovaj dodatak upotrebljava u pripremi poslastica, on može biti od ogromne pomoći u održavanju lepote. Za ovu potrebu će vam trebati:

1 kašika meda,
ista količina šećera i
kašičica limunovog soka.

Način pripreme šećerne paste:

U keramičkoj posudi pomešajte sve pomenute sastojke. Stavite činiju u mikrotalasnu peć i uključite je da greje do 3 minute, odnosno dok se šećer ne istopi. Potom izvadite zdelicu i još jednom izmešajte kako bite bili sigurni da ste dobili adekvatnu smesu.

Nanesite masu na regije koje želite tretirati i ostavite neka se ohladi. Depilacija lica šećernom pastom će biti uspešna ukoliko koristite tračice napravljene od pamučne tkanine. Čim ih stavite na smesu, odmah povucite u smeru koji je suprotan od rasta dlake. Tretman ponavljajte po potrebi, a rezultatima ćete sigurno biti zadovoljni.

Beli luk protiv dlaka na licu

Uklanjanje dlačica sa lica uz pomoć belog luka je još jedan od starinskih recepata koji će vam sigurno pomoći. Veoma jednostavno možete pripremiti kuru zahvaljujući kojoj ćete postići efekat izbeljivanja i istanjivanja malja.

Sve što je potrebno jeste iscediti sok iz jednog ili dva čena u omanju činiju. U nju umačite gazu ili pamučnu vatu, pa ih flasterom zalepite na delove koji su problematični. Ostavite neka odstoji pola sata, a nakon toga se umijte toplom vodom i nanesite kremu. Karakterističan miris belog luka će brzo nestati. Ovaj tretman za uklanjanje dlačica sa lica možete ponavljati nekoliko puta na dan.

Uklanjanje dlaka sa lica sodom bikarbonom

Nedavno se saznalo sa ovu metodu, što je još jedan veliki plus na listi pozitivnih dejstava sode bikarbone. Ono što trebate znati jeste kako ovaj tretman trebate obavljati pre spavanja. Smesa koju ćete praviti, mora delovati isključivo preko noći.

Potrebni sastojci:

1 kašika sode i
2 dl vode.

Priprema recepta:

Stavite vodu na jaku vatru kako bi proključala. Nakon toga, sklonite je sa ringle i u nju sipajte kašiku sode, promešajte i odložite nek se malo prohladi. Kad rastvor postane mlak, u njega umačite gazu ili pamučnu vatu. Uz pomoć flastera nalepite ih na regije koje želite tretirati.

Ostavite preko noći neka deluje, a ujutru se jednostavno umijte toplom vodom i nanesite dnevnu kremu. Ponovite postupak nekoliko puta i primetićete rezultate jako brzo. Zbog toga je uklanjanje dlačica sa lica sodom bikarbonom idealan način za rešavanje ovog estetskog problema. Ovo je ujedno i najjeftiniji put do lepog izgleda za sve dame koje vode brigu o sebi.

Uklanjanje dlačica sa lica iskustva

Biti lepa i privlačna nije samo imperativ, već i pozitivan podsticaj za samouverenost i samopouzdanje svake žene. Ako i vas zanimaju načini za uklanjanje dlačica sa lica iskustva drugih dama će vam sigurno biti od velike koristi. Za vas smo pronašli nekoliko koja govore o rešavanju ovog problema.

Već sa 16 godina primetila sam kako mi se javlja pojačana maljavost po licu. Najviše je problematična bila regija iznad usana. Bila sam očajna, a plašim se i bola, jer sam čula kako je depilacija nausnica jako teška. Sestra mi je mnogo pomogla i olakšala kad je pronašla recept za uklanjanje dlačica sa lica kurkumom. Nakon šest tretmana u potpunosti sam zadovoljna postignutim efektima.

Ivana, 19

Pošto patim od hormonskog disbalansa, za mene lasersko uklanjanje dlaka nije dolazilo u obzir. Prilično sam se zabrinula i već postala prilično nervozna. Morala sam pincetom čupati neželjene malje. Pronašla sam informaciju o tome kako se rešiti dlaka na licu prirodnim putem upotrebom sode bikarbone. Iako sam bila sumnjičava, dala sam joj šansu jer nisam imala drugog izbora. Svako veče sam pripremala preparat i posle desetak dana primetila sam kako su se malje mnogo proredile. Oduševljena sam i presrećna postignutim i preporučujem svim ženama koje imaju isti problem!

Katarina, 34

Nakon menopauze, počela sam se suočavati sa neželjenim maljama iznad usana. Kad je u pitanju moja potraga za načinima za uklanjanje dlačica sa lica, iskustva koja imam su pozitivna. Odlučila sam se za depilaciju nausnica laserom. Već nakon treće posete kozmetičkom salonu, moje nausnice su bile u potpunosti glatke. Osećam se prezadovoljno samom sobom. Toplo preporučujem svim ženama koje drže do sebe i žele se rešiti ovog problema.

Tanja, 56

Epilacija nausnica cena tretmana u Beogradu

Ukoliko ste u potrazi za najboljim načinom za prirodno uklanjanje dlačica sa lica, savetujemo vam neke od ponuđenih recepata. Oni će vam pomoći da se makar delimično rešite viška malja koje rastu na neželjenim mestima. Ukoliko pak ne budete zadovoljni postignutim, uvek se možete odlučiti za kozmetičke i medicinske metode koje su proverene.

Kada je u pitanju laserska epilacija cena zavisi od regija koja se tretira, pa je za depilaciju nausnica u Beogradu potrebno izdvojiti oko 1000 RSD. Pored toga, ukoliko želite ukloniti i dlačice sa brade ili celog lica cena je nešto viša. Za to će vam trebati od dve do četiri hiljade dinara. Pre toga, naravno, trebate biti sigurni da li ste zdravstveno sposobni za ovakav poduhvat. Neophodno je obaviti i određene lekarske preglede.

Ako ipak želite uštedeti novac i rešiti problem na drugi način, to možete učiniti i u kućnoj varijanti. Već smo vam spomenuli koliko je efikasna depilacija šećernom pastom. Ukoliko hoćete saznati nešto više o njoj, preporučujemo vam da pročitate članak o ovoj metodi.

Sponzorisani linkovi:
f