Feature post image

Egipatska depilacija šećernom pastom kod kuće

Depilacija šećernom pastom za bezbolno uklanjanje dlačica

Depilacija šećernom pastom postala je veoma poznata i popularna metoda za uklanjanje malja. Žene, a sve češće i muškarci, je obožavaju, jer koristi samo prirodne sastojke koji ne iritiraju kožu. Ovo je manje bolna metoda skidanja neželjenih dlačica u poređenju sa depilacijom voskom. Veliku prednost ima i zbog toga što je možete koristiti na svim delovima tela. Primenljiva je od ekstremiteta do bikini zone, ali i za kompletnu brazilsku, kao i za tretman dlačica na licu i nausnicama.

Ova tehnika znatno usporava rast dlaka, one se vremenom stanjuju i proređuju. Ukoliko budete uporne i ostanete privržene njoj, dlačice će vremenom nestati zauvek. Ostanite sa nama i saznajte kako napraviti šećernu pastu za depilaciju kod kuće. Utvrdite koje su njene prednosti u odnosu na ostale načine uklanjanja neželjenih malja sa tela.

Zašto je šećerna pasta za depilaciju toliko popularna

Leto je tu, vreme godišnjih odmora, putovanja, letovanja i povećane brige o izgledu kože. Zimi se svi malo opustimo, ređe se depiliramo, ali dok sunce osvane, to postaje jedna značajnija preokupacija. Kod većeg dela ženske populacije, ovo je poznat scenario.

Ako niste ljubitelj brijača, krema baziranih na hemiji, električnih aparata ili pak voska, depilacija šećernom pastom je odličan izbor. Probajte efikasnu pastu na bazi šećera, limunske kiseline i meda. Ovo je odlična metoda za trajno uklanjanje dlačica sa nogu, ruku, lica i drugih regija.

Potiče, kako joj i naziv kaže iz drevne egipatske civilizacije. Vladarka Egipta Klepotara, prema nekim starim zapisima, koristila je kombinaciju ovih zdravih sastojaka za skidanje dlačica. Po starim uverenjima to je tada bila osnova lične higijene. Osim toga, smatralo se da je nežna i glatka koža veoma erotična. Žene su na ovaj način za prvu bračnu noć uklanjale dlake sa celog tela.

Pronalazeći inspiraciju u tradiciji drevne civilizacije, savremena industrija prepoznala je potencijal ove moćne metode depiliranja. Danas depilacija šećernom pastom podrazumeva korišćenje jeftinih namirnica iz svakodnevne upotrebe. Kozmetičari nam istu ovu metodu dobro naplaćuju, stoga razmislite o kućnoj varijanti. Milioni žena širom sveta upotrebljavaju baš nju za trajno uklanjanje dlačica.

Kako napraviti šećernu pastu za depilaciju kod kuće

Egipatska depilacija šećernom pastom je verovatno najstariji način uklanjanja dlačica, možete je koristiti i na osetljivoj koži. Ne morate ići u skupe salone radi eliminacije malja na ovaj način.

Ovde ćemo vam objasniti kako se pravi šećerna pasta za depilaciju, veoma pouzdan i često isprobavan recept.

 1. U lončiću na laganoj vatri rastopite 2 kafene šolje šećera, a potom dodajte malo vode i limunovog soka. Kuvajte 10 minuta dok smesa ne dobije zlatno žutu boju, a potom dodajte kašiku meda i razmutite. Dobijenu mešavinu dok je još topla prespite u staklenu posudu ili keramičku, i pustite je da se ohladi.
 2. Uzmite pastu veličine jednog oraha i oblikujte je prstima. Stavite je na kožu i razvucite u pravcu suprotnom od rasta dlaka. Zatim je počupajte naglim jakim trzajima u pravcu u kojem dlačice rastu. Pasta se lepi za njih, ali ne za kožu, pa ćete je lako ukloniti kada završite sa tretmanom.

Šečerna pasta za depilaciju ne sme ispasti jako retka, stoga vodite računa o pravilnoj srazmeri sastojaka. U toku depiliranja ona će se svakako dodatno razmekšati. Kada postane jako mekana nećete je više moći čupati. U takvim slučajevima uzmite odgovarajuće trake za depilaciju i nastavite sa njima postupak.

depilacija šećernom pastom kod kuće

Kako se pravilno depilirati

Poznate su dva načina egipatske depilacije, prvi je uklanjanje dlačica šećernom pastom, a drugi postupak gelom.

Tradicionalni način je depilacija šećernom pastom za eliminaciju upornih dlačica sa nogu. Pasta se maže u suprotnom pravcu od rasta dlačica, a zatim se brzim trzanjem skida u pravcu rasta dlake. Drugi način je uz pomoć gela. Njega namažite u pravcu rasta malja, zatim preko toga zalepite tračice i počupajte je u suprotnom pravcu.

Pre nego što počnete sa depiliranjem, dobro pripremite kožu!

Prvo se istuširate mlakom vodom jer će to svakako omekšati kožu i raširiti pore. Nakon tuširanja nemojte mazati kožu kremama ili uljima jer se pasta neće moći dobro zalepiti za dlačice. Ukoliko sami pravite pastu sačekajte dok se dobro ohladi pre nego je upotrebite kako bi izbegli opekotine.

Najbolja strana koju depilacija šećernom pastom ima, je to što je pogodna za tretiranje nogu i bikini zone. Osim toga uklanja dlačice sa ruku, kože lica, nausnica i pazuha, i apsolutno je bezbedna.

Nemojte raditi brazilku kod kuće?

Ono što nije preporučljivo izvoditi u kućnim uslovima, jeste čuvena brazilska depilacija šećernom pastom. Uklanjanje dlačica sa intimne zone je uvek bolje raditi u kozmetičkom salonu. Ovaj deo tela je veoma osetljiv, a same nemate dobar pregled na ovo područje, što u velikoj meri otežava postupak.

Brazilka je veoma bolna, pa verovatno nećete moći dovoljno jako povući traku, moraćete više puta ponovljati postupak i na taj način ćete samo iritirati kožu.

Bezbolna depilacija ima brojne prednosti

Iskusni kozmetičari na brz i skoro bezbolan način skidaju malje sa tela. Međutim, ako je depilacija šećernom pastom vaš izbor, verovatno ćete više puta ponavljati postupak na istom području. Sve ovo može biti bolno i postoji mogućnost iritacije kože i pojave crvenila koje kratno traje.

Trebaće vam malo vremena dok steknete iskustavo oko količine paste koju stavljate i brzine čupanja dlačica. Dobra strana ove metode je što dlaku čupate u pravcu njenog rasta pa je nivo bola maksimalno smanjen.

Takođe šećerna pasta se nanosi na manji deo tela, a ne kao kod toplog voska. Njime se obuhvataju velike površine, i skida se u pravcu suprotnom od rasta dlake, čime se bol značajno pojačava.

Prednosti depilacije šećernom pastom su brojni:

 1. Šećerna pasta za depilaciju je danas lako dostupna, a s druge strane ukoliko želite možete je sami napraviti kod vaše kuće.
 2. Kad se malo ispraksirate, postićete brzinu pa vam neće oduzimati posebno puno vremena.
 3. Dobra strana je to što se depilacija šećernom pastom može uraditii na većoj regiji. Ona se ne isušuje poput voska koji morate ponovo zagrevati.
 4. Lako se uklanja, dovoljno ju je isprati vodom, što je opet velika prednost u odnosu na vosak.  Podsećamo, on kad se zalepi veoma teško se skida sa kože.
 5. Možete je više puta koristiti na istom području jer ne iritira kožu. Za razliku o voska koji možete naneti maksimum 2 puta ,
 6. Egipatska depilacija šećernom pastom ima dugotrajne rezultate. Dlačice sa nogu i tela će se vremenom prorediti, usporiće rast, a vremenom i nestati.

Napravite piling protiv urastanja dlačica

Veoma je bitno voditi računa o dužini dlačica kada se izvodi egipatska depilacija šećernom pastom. Uobičajena metoda može se raditi samo ako su dlačice dugačke bar 3 milimetra. To je nekih 2-4 dana nakon njihovog skidanja. Ukoliko koristite gel za depilaciju morate pustiti da dlake narastu minimum 5 milimetara.

Neretko se javlja crvenilo nakon depilacije, kada je koža prilično osetljiva. Uglavnom neposredno posle tretmana pustite je nek diše, isperite samo mlakom vodom. Posle nekoliko sati nanesite kremu na bazi aloje ili drugu hidrirajuću kremu.

Kako sprečiti urastanje dlaka posle depilacije?

Ukoliko imate problem sa uraslim dlačicama koristite sredstvo za blagi piling. Ako se ovaj problem češće javlja prestanite jedno vreme sa ovom depilacijom i koristite brijač. Ponekad nam dlačice oslabe i urastaju jer ne mogu pravilno izrasti.

Možete i sami napraviti prirodno sredstvo za piling nakon depilacije, probajte ovih nekoliko recepata.

 • Pomešajte kašikicu morske soli ili sode bikarbone sa malo vode. Ovaj piling je odličan nakon tuširanja, kada koža malo omekša. Utrljajte ga a zatim dobro isperite.
 • Soc od kafe je odličan za osetljivu kožu jer nije tako grub kao prethodni. Nanesite ga na mokru kožu, blago masirajte, ostavite nek se osuši pa isperite.
 • Pomešajte 2 kašike livadskog meda, 1 kašiku mekinja i malo limunovog soka. Ovo je odličan piling za lice, ali ga možete koristiti i za druge delove tela. Nanesite ga i ostavite pola sata, a onda se istuširajte.

Depilacija šećernom pastom efikasno uklanja nepoželjne malje, ali ponekad se javlja njihovo urastanje. Obavezno isprobajte ove recepte, pa procenite sami koji su vam bolji domaći ili kupovni.

Egipatska depilacija iskustva korisnika sa ovom metodom

Kako se pokazala depilacija šećernom pastom u praksi, prenela nam je u celosti  naša čitateljka Jovana iz Novog Sada.

Brijač je bio moj prvi izbor, međutim dlačice su sve više rasle, bile su jake, izražene i guste. Inače imam izraženije malje na nogama i rukama.Zbog hormonskog poremećaja pojavile su mi se dlačice i na stomaku i licu.

Probala sam i trajnu epilaciju, bačeno je samo brdo para, željeni rezultati nisu ostvareni. Izbor se svodio na obično depiliranje toplim voskom. Jednom prilikom kozmetičarka mi je predočila da će u ponudi biti i egipatska depilacija šećernom pastom. Odmah sam pristala, jer sam čula samo reči hvale o njoj.

Prvi put mi je urađena i depilacija bikini zone šećernom pastom i bila sam prezadovoljna. Vosak je meni uvek bio neprijatno i bolno iskustvo, prava noćna mora. Sa ovom metodom je skroz druga priča. Čak mi se i dopalo. Nije skroz bezbolna, ali naspram voska je pesma.

Išlo je mnogo brže, koža mi nije bila crvena, a evo radim je već godinu dana i nema uraslih dlaka. Koristim kremu za piling kože redovno. Probala sam i sama ovo depiliranje, nisam se još uvežbala, treba mi mnogo više vremena nego kozmetičarki. I dalje ne znam kako depilirati intimnu zonu, a da nije bolno, zato je tu ona.

Preporučila bih je svima koji nisu probali. Depilacija šećernom pastom je odlična i za negu lica i nausnica. Nema crvenog osipa, a dlačice su se baš proredile i ne rastu tako brzo. Za lice sada je dovoljan jedan tretman na svaka 4 meseca, a noge depiliram svaki drugi mesec.

Jovana

Muška depilacija prsa i leđa šećernom pastom

Iako je Balkan veoma specifična sredina, muška depilacija više nije tabu tema. Kozmetičarima svakako odgovara i imaju sve više posla i bolju zaradu. Prenosimo iskustvo našeg čitaoca Danila iz Beograda..

Već dugo idem na depilaciju, bavim se sportom i brinem o svom telu. Ulažem dosta u kozmetiku i to mi nije strano. Smatram sebe modernim muškarcem, koji vodi računa o izgledu.

Prva depilacija je bila sa kremom veet, drugarica me je inače nagovorila, bila je to neka interna šala. Uglavnom potrošio sam 3 cele kreme da skinem dlake sa prsa i leđa. Efekat nije bio loš, dlake brzo rastu, a kremu ne mogu tako često koristiti.

Svidelo mi se telo bez dlaka, pa sada skidam i sa stomaka, grudi i ruku. Već više godina bildujem i ovo mi je sasvim ok. Depilacija šećernom pastom mi je prvi put rađena u salonu. Bolelo je prvi put baš onako, a svaki sledeći sve manje i manje. Sad je skoro ni ne osetim, skidam bukavalno sve što se može.

Nisam sam nikad eksperimentisao, a i moja kozmetičarka je brza i ne bih je mogao nadmašiti. Koži baš prija, jer na taj način skinem i sve te stare ćelije pa se koža lako obnavlja. Sve u svemu, zadovoljan sam.

Danilo

 

Koja je cena tretmana u Beogradu i Novom Sadu

Depilacija šećernom pastom nije jeftina ali je itekako delotvorna. Ako želite ukloniti dlačice sa nogu i bikini zone moraćete izdvojiti između 1800-2200 dinara. Ruke su nešto jeftinije 800 dinara, lice i nausnice 500 dinara. Ovaj vid uklanjanja malja je znatno skuplji od voska, ali je ipak jeftiniji od trajne epilacije.

Cene se razlikuju po salonima, pa čak je i razlika velika u Novom Sadu i Beogradu. Ovi prvi su nešto povoljniji, razlika u cenama postoji i zbog vrste preparata koja se koristi. Čista šećerna pasta za depilaciju je skuplja je od one koja u sebi sadrži vosak.

Ako niste voljni plaćati skupe tretmane u salonima lepote, onda se malo potrudite i napravite domaću šećernu pastu za depilaciju.  Rezultati sa ovom kućnom varijantom su zadivljujući. Ne samo što ćete prorediti dlačice, one će vremenom sve sporije rasti.

Prema nekim iskustvima, nakon što se uradi egipatska depilacija šećernom pastom, dlačice ne rastu narednih mesec- dva. Opet to zavisi od njihove jačine, ali i načina na koji ste ih ranije tretirali. Budite uporni i one će vremenom će nestati. Svakako, ako do sada niste, preporučujemo vam da probate i sami ocenite njenu efikasnost.

Ostanite sa nama i dalje, i u sledećem tekstu pročitajte sve o gelu od aloja vere.

Sponzorisani linkovi:
f