Feature post image

Japansko iscrtavanje obrva postupak i iskustva

Japansko iscrtavanje obrva sve što trebate znati

Da li i vi svako jutro trošite dragoceno vreme na sređivanje obrva? Trudite se da budu simetrične, ali to vam nije ni tako lako postići. Ne smeju biti ni pretanke ni predebele, a  opet moraju izgledati prirodno. Komplikovan zadatak bogami. Ako dosad niste čuli za japansko iscrtavanje obrva vreme je da se o celoj stvari dobro informišete. Možda je upravo ovaj kozmetički tretman ono što vas deli od savršenog izgleda.

Ako se pitate kako to da neke celebrity zvezde izgledaju savršeno u svakoj prilici pa i dok piju jutarnju kafu, eto vam odgovora. One su obezbedile svoj makeup na duže staze. Trajna šminka i mikroblejding obrva su ono na čemu sigurno nisu štedele. Uložile su u svoj izgled i to im se svakako isplatilo.

Ali nemojte ishitreno doneti odluku da iscrtate svoje obrve. Raspitajte se salonima i cenama. Otkrijte kako se radi japanska metoda iscrtavanja obrva i koje su njene prednosti i mane. Kakvi se pigmenti koriste i koji alati samo su neka od pitanja na koja ćemo vam pružiti iscrpne odgovore…Zato da počnemo...

Šta je zapravo japanska metoda iscrtavanja obrva

Microblading,eyebrow embroidery ili japansko iscrtavanje obrva postupak je iscrtavanja dlačica sitnim nožićima ili mikroiglicama. Njima se pigment koji najviše podseća na prirodnu boju vaših obrva unosi ispod kože. Cilj procedure je simuliranje potpuno prirodnog izgleda dlačica. One se iscrtavaju u smeru njihovog prirodnog rasta. Pigment se utiskuje tek malo ispod kože i vezuje se za ćelije epiderma.

Glavni razlozi zašto vam je potrebna korekcija obrva uglavnom su slabe i retke obrve ili nepravilan oblik. Japanska metoda je polutrajni postupak, stoga zahteva stalne korekcije. Nije dovoljno jednom uraditi iscrtavanje, već ćete na svakih par meseci dolaziti kod kozmetičarke. Ali vaš trud će biti nagrađen, možete zaboraviti na kreon i muke pred ogledalom.

Nacrtati obrve da izgledaju prirodno nije baš jednostavno. A rezultati nisu ni približno dobri kao kada se radi japansko iscrtavanje obrva.

Ovaj postupak rade profesionalci koji će paziti da svaki detalj isgleda besprekorno i potpuno prirodno. Uostalom oni imaju iskustva sa uklapanjem oblika obrva sa konturama lica te će vas prvo posavetovati o tome.

Dakle, lice koje se bavi japanskom metodom najpre će vam vizuelno predočiti kako će vaš obrve izgledati nakon iscrtavanja. Ali nemojte se začuditi ako takvi rezultati nisu prvih nedelju dana zadovoljavajući. Svakako je potrebno neko vreme, kako bi vaše nove obrve pokazale svoje pravo lice.

Unapređena verzija japanske metode je tzv 3D iscrtavanje. U ovom slučaju povlače se dve crte paralelno u približnim nijansama. Na taj način stvara se još jači efekat prirodnih obrva.

japansko iscrtavanje obrva u salonu

Prednosti japanske metode u odnosu na klasično iscrtavanje obrva

Kako se radi japanski iscrtavanje obrva

Postupak iscrtavanja započinje najpe detaljnim pregledom. Zatim sledi nrekonstrukcija obrva. Neophodno je zaključiti koji bi oblik odgovarao u konkretnoj situaciji, ali i uvažiti klijentove želje.

Kada se utvrdi poželjan oblik on se iscrta, a same dlačice se ucrtavaju u taj deo. Jako je bitno svo vreme paziti na simetriju obrva, u te svrhe se  koristi šestar. Boja se bira tako da bude najpribližnija vašoj prirodnoj.

Nemojte se šokirati ako vam je boja u startu pretamna, već nakon sedam dana ona će dosta izbledeti. Tek tada se zaista možete diviti vašim novim obrvama.

Prva korekcija obrva se vrši nakon dve-tri nedelje. Obavezno sugerišite kozmetičarki ako im želite povećati gustinu ili korigovati oblik. Kada je u pitanju japansko iscrtavanje obrva dobra stvar je to što boja postepeno bledi te se mogu raditi blaže prepravke oblika.

Japanska metoda vs. tetovaža obrva

U odnosu na tetoviranje obrva, japansko iscrtavanje je mnogo bolja opcija. Kao prvo, tetovaža često i prokrvari nakon postupka. Same obrve ne izgledaju prirodno, a nakon nekog vremena mogu čak pozeleneti ili poplaviti. Grozno zar ne?

Čak i kad se savršeno doterate prvo što će vaš sagovornik primetiti nisu vaše zelene oči, već zeleni luk vaših obrva.

Pigmenti za japansko iscrtavanje obrva su mineralne boje potpuno bezbedne i hipoalergene. Za tetovažu se koriste i pigmentacije neorganskog porekla.

Da li boli japansko iscrtavanje obrva?

Ne, japanska metoda ne bi trebalo uopšte da boli jer nožić kojim se radi, ulazi jako plitko u kožu. Opet kako je svačiji prag boli drugačiji neko bi mogao osetiti nelagodu. Zato se obično pre postupka na predeo obrva maže anestetik u vidu kreme. A nije na odmet popiti i neko blaže sredstvo protiv bolova kako bi se dodatno osugurali. Svakako neće škoditi.

Koliko traje japansko iscrtavanje obrva?

Računajte da ćete se u salonu zadržati oko sat vremena i trideset minuta. Samo iscrtavanje obrva traje dvadesetak minuta ali dosta vremena odlazi na pripremu i ostale segmente postupka.

Recimo, određivanje simetrije i oblika obrva ume potrajati. Ipak to je nešto što će duže vremena krasiti vaše lice i bitno je svaki detalj dobro izanalizirati.

Koliko često je potrebno ići na korekcije?

Trajanje boje je individualno, u teoriji to je period oko četiri godine. Preterano izlaganje suncu može izbledeti boju.  Takođe osobama sa masnom kožom će boja izbledeti brže. Kako se pigmet vezuje za same ćelije boja traje koliko i same ćelije.

Kako odabrati oblik obrva?

Iako je Marlen Ditrih bila prava zavodnica u svoje vreme niko više ne želi da mu obrve izgledaju kao njene. To ćemo oprostiti tek pokojoj sentimentalnoj baki…Greške kod oblikovanja obrva su česte, naročito kod tinejdžerki.

Usled nestručnog čupanja mogle biste izgubiti svoje prirodne obrve. Srećom pa je tu japansko iscrtavanje obrva da popravi stvar. Danas je dakle moguće ne ispaštati zbog grešaka iz mladosti. U rukama profesionalaca svi možemo imati savršen luk obrva i potpuno prirodan izgled.

Koja je oprema za japansko iscrtavanje obrva neophodna

Nožići za japansko iscrtavanje koštaju svega 150 dinara i oni se uvek koriste tek otpakovani. Nazivaju se još i contour nožići. Oprema se koristi jednokratno, jer mora biti u potpunosti sterilna.

Održavanje i nega obrva nakon iscrtavanja

Nakon urađenog tretmana potrebno je održavanje japanskih obrva. Po okončanju postupka stavljaju se ampule, odnosno fiksatori boje. A kasnije se obrve mažu posebnom kremom za negu. To može biti i losion od aloe vere.

Ovaj predeo lica je neophodno konstantno hidrirati. Zato kada prođe par dana od tretmana počnite koristiti kremu koja će vašoj koži obezbediti dovoljno vlažnosti.

Kada je reč o nezi obrva ne zaboravite da je za njih blagotvorno ulje ricinusa, badema i jojobe.

Kako biste dobili lep sjaj namažite ih vazelinom. U tu svrhu možete koristiti i staru, prethodno opranu maskaru. Ako želite pospešiti rast dlačica napravite prirodni serum za obrve.

Ogulite koru jednog limuna i ostavite neka se malo prosuši. Stavite u malu staklenu bočicu zajedno sa ricinusovim uljem i ostavite tako da odstoji 3 dana. Nakon toga serum je spreman za upotrebu.

Sređivanje obrva je samom metodom olakšano. Vaš posao je samo da počupate ostale dlačice koje štrče ispod luka. Svakako je neophodna konstantna nega tog područja i blagovremene korekcije. Jednom kad probate japansku metodu teško ćete od nje odustati.

Jeste li čuli za nadogradnju obrva i trepavica?

Šta sve ljudi neće izmisliti da bi pobedili prirodu na neki način. I hvala bogu na tome. Neko koga priroda nije obdarila gustim i dugim trepavicama ili kome su obrve trči trči pa dlaka sada mogu odahnuti.

Mini val trepavica je hit u svetu već godinama, a sada je ova metoda konačno popularna i kod nas. Nadogradnje sitnih dlačica na naše prirodne obrve i trepavice je prava revolucija.

Lepotice iz španskih telenovela pripazite se, sada i mi možemo imati zanosan pogled kao i vi. A zamislite samo šta bi se desilo kada bi uklopili japansko iscrtavanje obrva i nadogradnju. Dobili bi obrva tipa Cara Delevingne koje su trenutno izuzetno popularne.

Pozitivna i negativna iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva

Pre nekoliko meseci sam uradila japansko iscrtavanje obrva. Napravila sam katastrofalnu grešku jer se pre samog procesa nisam raspitala o stručnosti lica koje izvodi metodu. Devojci koja mi je radila obrve bila sam tek možda deseta mušterija.

Obrve su mi izgledale užasno. debele i nekakvog groznog oblika. Nisu čak bile ni simetrične. Morala sam ići na lasersko skidanje japanskih obrva, a posle ovog iskustva sumnjam da ću više ikome poveriti svoje obrve.

Kaća (24)

Japanska korekcija obrva mi je dosta pomogla, jer se sad osećam bolje u svojoj koži. Moj problem je oduvek bio manjak samopouzdanja, posebno što se tiče fizičkog izgleda. Obrve su mi bile retke i skroz asimetrične i narušavale su mi izgled. Onda sam od drugarice čula za korekciju obrva japanskom metodom i skupila sam hrabrost da zakažem termin. Rezultatima sam prezadovoljna, sada konačno imam lice kojega se ne stidim.

Dijana (29)

Kada sam prvi put čula za japansko iscrtavanje obrva posledice su bile ono što me je dosta plašilo. Na forumima sam čitala i pozitivna i negativna iskustva. Istražila sam salone po Beogradu i odlučila se za onaj koji iza sebe ima najduži staž u toj tehnici.

Iako sam ostala šokirana kada je kozmetičarka završila iscrtavanje zbog intenziteta boje posle nekoliko dana sam se oduševila. Obrve su dobile boju koja se možda za nijansu razlikuje od moje prirodne nijanse. Od tada stalno idem na korekcije i stvarno sam oduševljena rezultatima.

Milana (33)

Skidanje japanskih obrva – šta ako niste zadovoljne

Kako skinuti japansko iscrtavanje obrva je pitanje koje svaka žena pre postupka prirodno mora sebi postaviti. Da, moguće je ukloniti pigment iz epiderma, ali ta procedura nije ni jeftina, niti je dobra po vaše obrve. Zato je i te kako važno da se dobro zapitate želim li ja to?

Posebno je važna informisanost o stručnosti profesionalnog tima salona u koje postupak obavljate. Nemojte štedeti ni vreme ni novac. Detaljno istražite sve mogućnosti.

Kako ukloniti japanske obrve

Skidanje japanskih obrva se izvodi laserom. Sam postupak uklanjanja košta više nego samo japansko iscrtavanje obrva. Trajne obrve će se izbrisati, ali možete ostati i bez dobrog dela vaših prirodnih dlačica. Takođe, postoji opasnost da na tim mestima dobijete i ožiljke.

Savet plus: Ako ne znate kako iscrtati obrve olovkom verujte rešenje je veoma jednostavno. Problem je samo što ćete ovaj proces ponavljati iz dana u dan, tj. on ne daje trajne rezultate.

Koristite lenjir i olovku u boji najpribližnijoj vašoj prirodnoj. Ugao prelamanja luka odredite tako što ćete vrh olovke staviti na nos. Okrenite je tako da dužinom prolazi preko očnog kapka. Deo olovke koji ide preko obrve biće vam pokazatelj gde da prelomite luk.

Rimmel ima odlične olovke koje deluju prirodno, a i dugotrajne su. Blago osenčite obrve olovkom kako bi delovale punije. Koristite lenjir radi preciznosti, tj. tako nećete prelazilti liniju obrva. Deo ispod luka pređite belom senkom u prehu ne biste li istakli njihovu lepotu.

Iscrtavanje obrva japanskom metodom mere opreza i kontraindikacije

Kao prvo zaboravite na bazen i more, odnosno kupanje u slanoj vodi prvih par dana nakon tretmana. Ne izlažite se preterano suncu ako ne morate. To podrazumeva i zaobilaženje inače štetnog solarijuma. Ne idite u saunu, toplota neće prijati pomenutim pigmentima nakon iscrtavanja obrva.

Puder i šminka se izbegavaju! Kada uradite japansko iscrtavanje obrva suzdržite se bar malo od upotrebe veštačkih boja na licu. Posvetite to vreme prvenstveno nezi prirodnim sredstvima.

Kod ljudi koji imaju osetljivu kožu može se javiti crvenilo, perutanje ili blago peckanje. Nekada se javlja i blag otok na mestu samog iscrtavanja.

Japansko iscrtavanje obrva je u suštini bezopasno, ali kako se ipak zaseca koža mora se pripaziti da ne dođe do infekcije. Stoga sledite ove savete.

Raspitajte se o samom salonu, profesionalnosti osoblja i higijeni. Jako je bitno japansku metodu izvoditi sa sterilnim priborom i nikako drugačije.

Japansko iscrtavanje obrva i dojenje nisu u sukobu. Ovako neinvazivna metoda ne može naštetiti plodu.

Koja je cena ove usluge u kozmetičkim salonima

Cene se naravno razlikuju od salona do salona. Samo u Beogradu imate ih preko 30 koji se bave ovom uslugom. Gotovo da nema grada, pa i sela u kojem ne možete obezbediti sebi ovaj tretman.

Za japansko iscrtavanje obrva cena iznosi oko 100 do 150 evra, sa izuzetcima. Često ćete naići na popuste, tako da iscrtati obrve u profesionalnoom salonu možete i za 50 evra, što zaista nije velika cena.

Edukacija i kursevi u Srbiji 

Za kurs za japansko iscrtavanje obrva trebate izdvojiti otprilike 500 evra. Akademija Oxford recimo u ponudi ima plaćanje na rate, a predavanja se odvijaju u toku 4 dana.

iscrtavanje obrva japanskom metodom u Beogradu

Da sumiramo….

Možda je baš japansko iscrtavanje obrva prava stvar za vas. Nadamo se da smo vam ukazali na sve prednosti i mene ove metode. Velika je potražnja, ali svakako postoje i neki nedostaci, dobro razmislite pre konačne odluke.

Kao  sa svakim kozmetičkim tretmanom uvek su tu dobra i loša iskustva. Odlučite same, ali imajte u vidu da je najbitnija stvar kod japanske metode profesionalna ruka koja kalkuliše kako postići prirodan izgled, simetriju i savrženo uklopiti obrve uz konture lica.

Nije to mala stvar. Srećom pa mnogo salona ima fotografije svojih klijenata sa slikama pre i posle iscrtavanja obrva. Sakupite informacije i donesite odluku…

Sponzorisani linkovi:
f