Feature post image

Kako utiče vežbanje na naše zdravlje

KAKO UTIČE VEŽBANJE NA DOBRO ZDRAVLJE

Vežbanjem možete produžiti život i rešiti se nagomilanog stresa – našeg najvećeg neprijatelja! Svima je poznata činjenica da bavljenje sportom utiče veoma pozitivno na celokupno ljudsko zdravlje. Vežbanje popravlja zdravlje i čuva vaš organizam od niza bolesti i raznih poremećaja u organizmu, a tome su se naročito dobro pokazali trbušnjaci i sklekovi, koje će vam svaki instruktor fitnesa i sportista preporučiti da radite, barem jednom dnevno.

DA LI JE SVAKODNEVNO VEŽBANJE  DOBRO 

Kada vežbamo izbacujemo „negativnu energiju“ i tako se oslobađamo nagomilanog stresa koji je uzročnik za pojavu mnogih bolesti i zdravstvenih tegoba. Drugačije rečeno vežbanjem se smanjuje nivo kortizola poznatijeg kao hormon stresa, pri čemu se sa druge strane povećava nivo endorfina – hormona koji je itekako zaslužan za postizanje osećaja sreće i dobrog raspoloženja. Ovo su samo neke od bolesti koje možete sprečiti svakodnevnim vežbama kod kuće:

  • stres,
  • osteoporoza,vežbanje za dobro zdravlje
  • bolovi u krstima,
  • povećan krvni pritisak,
  • povećan holesterol,
  • povečan šećer u krvi,
  • pretilost,
  • karcinom i druge teške bolesti.

Poznato društvo za borbu protiv raka koje se nalazi u Americi kaže da vežbanje pozitivno utiče i u prevenciji protiv nekih oblika karcinoma i najtežih bolesti, kao što su rak debelog creva, materice, želuca, dojke i karcinoma pluća.

Takođe, redovna fizička aktivnost produžava i seksualnu funkciju kod oba pola i utiče ne regulaciju telesne težine. Vežbanjem telo troši daleko više kalorija, ubrzava se metabolizam, probava postaje redovna, što dodatno utiče na usporavanje taloženja masnih naslaga – naročito oko našeg stuka.

TRBUŠNJACI I SKLEKOVI

Zašto baš ove vežbe? To su pre svega tradicionalne vežbe koje služe za jačanje celog našeg tela. Trbušnjaci i sklekovi mogu se izvoditi bilo gde, takoreći gde god se nalazili, a najbolje od svega je to što su besplatni i nije vam potrebna skupa oprema i plaćanje mesečnih naknada za vežbanje u teretani – koja danas baš i nije mala .

Da bi ste poboljšali svoju osnovnu snagu, kondiciju i opšte zdravstveno stanje, potrebno je izdvojiti oko 30 minuta nedeljno za svoj lični trening program i vežbanje. Obećavamo da ćete se osećati mnogo bolje, imati bolje mišljenje o sebi, kao i više samopouzdanja u vašem svakodnevnom životu..

Sponzorisani linkovi:
f