Feature post image

Mezoterapija lica bez igle za podmlađivanje kože

Mezoterapija lica za zategnutu kožu u zrelom dobu

Svima je potrebna mala pomoć da bi zračili mladalačkom lepotom, a mezoterapija lica sa vitaminima, poznata i pod nazivom mezolifting, pruža otpunu revitalizaciju i oporavak. Duboko hidrira umornu i zrelu kožu, poboljšava tonus i stimuliše stvaranje kolagena i elastina, pružajući blistav i mladalački izgled.

Ovom metodom postiže se efekat liftinga i zatezanja, umanjuju se bore i vraća se sjaj licu. Efekti se postižu stimulacijom tkiva, učvršćivanjem i toniranjem. Pojačava se elastičnost i hidriranost. Terapija podmlađivanja pokazala se učinkovitom i za  popravljanje posttraumatskih kožnih nesavršenosti .

Informišite se detaljnije o tome šta je facijalna mezoterapija, kako se izvodi, koliko je dobra za celulit butina i gluteusa, kome se preporučuje i kakvi su efekti ove svetski priznate terapije.

Šta je mezolifting lica?

Klasična mezoterapija lica je postupak podmlađivanja kože zastupljen u savremenoj dermatologiji i estetskoj medicini već duže vreme. Izvodi se ubrizgavanjem mikro injekcija sa koktelom prirodnih sastojaka u sloj kože koji se naziva derma, gde hranjivi sastojci ne mogu na drugi način prodredti.

Mezolifting nije invazivna terapija i ne zahteva odlazak pod nož.

Aktivni sastojci kao što su hijaluronska kiselina, vitamini A, B, C, E i K i minerali  ubruzgavaju se direktno u epiderm čime se pojačava efikasnost mezoterapije lica za podmlađen izgled.  Vremenom se organizam menja i opada cirkulacija čime se smanjuje nivo kiseonika i mogućnost hranjivih materija da izbacuju toksine, što dovodi do preuranjenog starenja i umornog izgleda.

Mezoterapija lica usporava starenje, poboljšava izgled bora, a koža je podmlađena i tonirana. Efikasna je i za uklanjanje ili smanjivanje vidljivosti kapilara i tamnih kolutova ispod očiju. Ima odlične antioksidativne efekte, stoga se preporučuje ženama u srednjoj i zrelijoj dobi.

Pošto smo pojasnili šta je mezoterapija lica, važno reći je kako je posredi odličan antiage tretman jer je prilagođen svakoj osobi ponaosob, proces ne traje dugo, ali se mora ponoviti nekoliko puta. Za postizanje mnogo boljih rezultata savetuje se 5-8 tretmana , uz obavezno pridržavanje uputstva i saveta lekara, ali zahteva i promene u ishrani.

Ovo je mnogo bolji način regeneracije i revitalizacije spram bilo kog drugog konkuretnog metoda, ali i od brojnih mnogo invazivnijih klasičnih hirurških pristupa. Zbog brzine delovanja preporučuje se neposredno pred važne hepeninge – venčanje, godišnjicu mature i drugo.

Mezoterapija bez igle je sve popularnija

Često se za ovu vrstu koristi naziv „virtuelna mezoterapija lica“ jer se ne koriste injekcije. Zasniva se na elektroporaciji ili elektro osmozi, a podrazumeva ubacivanje hranjivih elemenata duboko u kožu uz pomoć električnih impulsa. Ona će obezbediti mnogo bolju i bržu apsorpciju visoko kvalitetnih materija.

Elektroporacijom se stimuliše cirkulacija i pojačava metabolizam tkiva, pojačava se limfna drenaža, i podstiče se regeneracija i obnova odbranbene funkcije kože i vezivnog tkiva. Osim u estetske svrhe, ovaj metod koriste i sportisti za ublažavanje bolova.

Preporučuje se 4-6 zatezanja u razmacima od 7-10 dana radi postizanja maksimalnog efekta.

Efekti klasične i virtualne mezoterapije su identični, obe metode su podjednako učinkovite. Virtuelna je praktično bezbolna i ne ostavlja nikakve tragove na koži, dok ova druga podrazumeva neprijatno bockanje iglama i najčešće je propraćena kratkotrajnim crvenilom.

Mezoterapija se primenjuje za poboljšanje stanja i izgleda lica, vrata i dekoltea. Postala je najtraženiji medicinski izum koji se koristi u estetske i kozmetičke svrhe u poslednje vreme. Poznata kao antiage program revitalizacije, a po svom uspehu nalazi se u samom vrhu estetske dermatologije. Veoma je tražena  i popularna jer  ne zahteva  hiruršku intervenciju.

Metoda sa hijaluronskom kiselinom

Hijaluron je naturalan sastojak kože, oka i zglobova, smatra se najboljom supstancom za poboljšanje volumena i tonusa lica. Poznato je njegovo antioksidativno svojsto hijalurona i još bolja učinkovitost u borbi i razbijanju slobodnih radikala.

Mezoterapija lica hijaluronom prodrazumeva punjenje cele površine kože malom sadržinom ove kiseline koja vezuje molekule vode i tako hidrira kožu. Zahvaljujući tome vraća joj volumen i na prirodan način povećava proizvodnju kolagena i elastina. Ovaj način podmlađivanja je odličan a rezultati su odmah vidljivi.

Da bi lečenje imalo efekta mora se ponoviti  1 mesečno u naredna 3 meseca, i još jednom po proteku 6 meseci nakon posledjeg čina zatezanja kože. Dobra strana je što efekti traju i do 2 godine.

Pored lica, mezoterapija hijaluronom se pokazala kao veoma uspešna u korekciji nepravilnosti na vratu i nadlakticama.

Kome je ova procedura podmlađivanja neophodna

Promene nastale zbog procesa starenja stresno deluju na žene i na muškarce. Niko se ne može pomiriti sa godinama, te s toga svi koriste brojne preparate protiv bora i za zrelu kožu.

Kada je koža mlada dovoljne su lagane hidratantne kreme, međutim ni one ne mogu sprečiti pojavu prvih bora, linija i mlohavosti. Kada se pojave, obične kreme ne mogu ih više izbrisati. Zato je tu uskočila estetska medicina, koja je prepoznala želju savremenog čoveka da što duže očuva zdrav i negovan izgled. Pronađeni su načini kako da se upotrebom prirodnih hranjivih elemenata utiče na obnovu, a da se pri tom izbegnu bolne operacije koje podrazumevaju dugotrajan oporavak.

Mezoterapija lica sa hijaluronom i vitaminima se koristi za tretrianje zrele i suve kože. Sa prvim tretmanima bi trebalo početi već u tridesetim, jer se tada već primećuju prvi znaci starenja i promene koje nikom ne prijaju. Preporučuje se i mladim manekenkama od 25 godina, ali i ženama od 60 godina,

Elektorporacija, odnosno mezoterapija bez igle se preporučuje i radi postizanja svežijeg izgleda i hidratacije, smanjvanja sitnih, srednje dubokih i dubokih bora i boljeg tonusa.

Savetuje se i primena ove metode nakon laserskog tretiranja ili hemijskog pilinga. Odlična je za ublažavanje negativnih posledica prekomernog izlaganja UV zračenju u solarijumu ili na suncu. Preporučuje se pušačima, osobama koje se izlažu prekomernom stresu svakodnevno i onima sa lošim životnim navikama. Takođe, primenjuje se za obnovljanje  kože koja nije adekvatno negovana.

Kako podmladiti lice sa iglicama

Mezoterapija lica sa iglom je metod kojim se u gornje slojeve kože ubrizgavaju obnavljajući hranjivi sastojci, što osigurava i unošenje sastojaka u dublje slojeve gde imaju i najjače delovanje. Poželjno je upotrebljavati što tanje igle, kojima se površinskim ubadanjem ravnomerno raspoređuju hranjivi sasojci po celoj površini lica. Ubirzgava se veoma mala količina sastojaka.

Metod je individualan, prilagođava se tipu i stanju kože, a podrazumeva ubrizgavanje lekovitih koktela u dublje slojeve epiderma. Kokteli najčešće sadrže hijaluronsku kiselinu, oligoelemente, vitamine C, E i B kompleks, retinol, dekspantenol i aminokiseline kao što su asparagin, glutamin, tirozin, valin, DL metionin.

Pre postupka podmlađivanja lica potrebno je detaljno analizirati stanje kože i na osnovu toga odrediti princip estetske dermatologije će se primeniti i koje supstance će se koristiti. Koža lica se neposredno pre metode mora dobro očistiti i dezinfikovati. Nakon ovog postupka nije preporučljivo direktno izlaganje tretiranog mesta na suncu.

Mezoterapija lica nuspojave retko ispoljava, moguća je pojava manjih kratkotrajnih otoka i blagog crvenila kože. Retki su slučajvi alergijske reakcije. Ako se ipak ovakvi problemi jave, obavezno se obratite dermatologu.

Mezoterapija lica je pre svega medicinska terapija i izvode je stručnjaci, lekari. Kozmetički saloni nisu mesto za izvođenje pomenute metode, već isključivo ovlašćene klinike sa licenciranim osobljem, i uz primenu dozvoljenih sredstava.mezoterapija lica bez igle

Kako negovati kosu mezoterapijom

Lepa i negovana kosa je simbol svake žene, a nekome pusta želja. Međutim, kako je nauka napredovala, možemo slobodno reći da se danas sve želje ispunjavaju!

Mezoterapija kose za gustinu i jačanje u svetu se već veoma dugo primenjuje. Prvi rezultati su brzo vidljivi i smatra se jednim od najefikasnijih načina oporavka i dizanja kvaliteta kose na viši nivo. Ova metoda revitalizacije se koristi i za sprečavanje opadanja kose i kao stimulacija rasta novih vlasi.

Terapija podrazumeva upotrebu hranjivih koktela, koji se posebnim pištoljem ušpricavaju u skalp. Uglavnom je potrebno nekoliko ponavljanja oko desetak za maksimalan učinak.

Mezoterapija za kosu je bezbolna i traje kratko svega 10-15 mnuta.  Sprovodi se max. jednom nedeljno ili jednom u petnaest dana, a nekada je dovoljan i samo mesečni tretman.

Ukoliko patite od navedenih stanja dajte prioritet mezoterapiji za zatezanje spram ostalih tradicionalnih medicinskih postupaka, jer nema neželjenih efekata, a metoda je veoma učinkovita.

Iskustva korisnika sa mezoterapijom

Napunila sam ove godine 37 godina, radim dosta, pijem puno kafe i pušim. Kombinacija veoma loša za nekog kome je veoma stalo do izgleda. Već godinama imam problem sa izraženim podočnjacima. Izgledaju kao dve suve kese ispod očiju. Probala sam kreme, jeftine i one najskuplje. Efekat nije bio bog zna kakav, ja ga  barem nisam primetila.

Slučajno sam čula reklamu jedne klinike koja obavlja ovu vrsu podmlađivanja lica. Mezoterapija podočnjaka u Beogradu koštala me je oko 60 evra 2015.g. urađena su 3 tretmana. Super je stvarno, postignuti rezultati su odlični. Podočnjaka nema, a evo već skoro godinu dana je prošlo. Moram dodati, svojski se trudim i menjam  životne navike. Smanjujem kafu na 2 dnevno, a cigare ću skoz ostaviti.

Dušanka, Kovilj

Oduvek imam suvu kožu, celulit i strije su mi se pojavile još u srednjoj školi. Posle porođaja ona reklama koža vam je kao narandžina koža je po mom opisu pravljena.  Antiage terapiju mi je preporučila koleginice koja je uradila mezoterapiju lica. Nisam mogla da verujem kad sam je videla kako dobro izgleda.

Raspitala sam  se terapiji celulita mezoterapijom u toj ustanovi. Varijanta bez igle me je privukla, koriste mali aparat na bazi elektro stimulacije i na taj način ubacuju u kožu vitamine i hijaluron. Mezoterapija za butine i guze je bila moj izbor, koštalo je papreno, 3000 dinara po tretmanu a urađeno ih je 8. Moram reći, stvarno sam zadovoljna, iskustva su skroz pozitivna, efekat je bio bolji nego očekivani.

Monika, Negotin

Mezoterapija lica sa hijaluronskom kiselinom mi je puno pomogla. Imam suvu kožu, pa kako već godinama je ne hranim dovoljno izgleda mi baš umorno i staro. Jedna baš poznata kozmetičku marka mi je bila omiljena,  poprilično je i koštala, ali nisam videla neki pomak.

Pojava groznih linija oko usta i bora u uglovima očiju me je uplašila i šokirala. Imam 31 godinu i prerano je za tako nešto. Pre godinu dana sam se podvrgla ovoj terapiji, lice mi odlično izgleda, sija. Svi su odmah primetili. Ništa ne boli, nema nikakvih nuspojava. Preporučujem svima.

Gorana, Beograd

Cena mezoterapije lica u Beogradu

Cena klasične mezoterapije lica za podmlađivanje i zatezanje nije mala, košta između 60 i 150 evra zavisno od cenovnika klinike, ali i u zavisnosti od lokacije klinike. Pa tako cene antiage programa u Novom Sadu su nešto povoljnije nego cena tretmana u Beogradu.

Možda će vam na prvi pogled ovo delovati preskupo, posebno imajući u vidu da je uvek potrebno više terapija. Ali kada uporedite višegodišnji efekat mezoterapije i koliko godišnje izdvajate na razne skupocene kreme, maske, losione za čišćenje lica i dr. koji ne daju ni približno dobar rezultat, videćete kako ulaganje u terapiju podmlađivanja može biti i isplativo.

Mezoterapija lica, za koju god varijantu se odlučili je najbolji način podmlađivanja i revitalizacije kože, izbrišete bore i  poboljšate tonus, uklonite podočnjake i celulit ovim atiage programom. Efekti koje dobijate ovom metodom ne mogu se postići  ni sa jednom kremom dostupnom na tržištu.

Iako nuspojave mezoterapije nisu poznate, pre ove procedure morate se dobro informisati i razgovarati sa lekarom kojem ćete poveriti svoje zdravlje i lepotu u ruke, ali isto tako morate imati poverenja u izabranog doktora i slušati njegove savete i uputstva, jer ovde je reč o individualnom tretmanu prilagođenom svakom ponaosob prema tipu kože i problemu.

Kada se tretman mezoterapije ne sme izvoditi?

Mezoterapija lica se nikad ne vrši u trudnoći, ne preporučuje se osobama sa epilepsijom i obolelim od malignih bolesti. Pored toga, elektorporacija se ne primenjuje osobama sa ugrađenim pejs mekerom.

Možda će nekom ovo delovati kao pomodarstvo ili hir za bogataše opčinjene svetskim trendovima, međutim problematična koža  je stanje koje nekada zahteva ozbiljniji pristup i nema alternativno rešenje. Osobama koje primećuju znakove starenja pre vremena trebalo bi da razmisle o efikasnoj mezoterapiji lica kojom postižu višegodišnje zadovoljstvo, malo skuplji, ali koji će vam se dugoročnije gledano, svakako isplatiti.

Ako smatrate da vam još uvek ne treba mezoterapija lica za podmlađivanje ili ste naturalan tip, isprobajte domaće jabukovo sirće koje može poboljšati izgled vaše kože.

Sponzorisani linkovi:
f