Feature post image

Vodič za kupovinu prese i uvijača za kosu

Savršeno ravna i glatka kosa bez naelektrisanja je frizura koja odlično pristaje većini žena i zato je i najtraženija u frizerskim salonima. Ukoliko želite da svakodnevno imate savršenu frizuru bez odlaska u frizerski salon izaberite kvalitetnu presu za kosu.

Za promenu frizure u blistave lokne dobro će vam doći profesionalni uvijač za kosu.

Neizostavna sredstva za oblikovanje kose

Kvalitetna presa i uvijač za kosu su neizostavan deo svakog frizerskog salona, ali i svake žene/ devojke koja brine o izgledu kose. Zahvaljujući višestrukoj nameni presa za kosu je, pored fena, najpopularniji aparat za oblikovanje kose.

Presom kosa može da se ispravi, da se uvije u sitnije i krupnije lokne, kao i da se naprave jedinstveni talasi. Imajući u vidu da se današnje prese prodaju sa brojnim dodacima, kreativnim rešenjima za oblikovanje kose nema kraja.

Samo jedan primer su talasi tipični za dvadesete godine XX veka. Bili su nemoguća misija do pre nekoliko godina. Danas može da ih napravi svaka devojčica da odgovarajućim nastavkom za presu.

Presa za kosu sa svojim širokim mogućnostima odoleva svim frizerskim trendovima. Frizeri obično imaju i prese sa naravnim pločama koje se koriste samo za pravljenje talasa. Ove prese omogućavaju da se kreiraju popularni talasi u svega par poteza.

Uvijači za kosu su poslednjih godina vrlo popularni jer omogućavaju frizerima i amaterima da vrlo lako prave savršene lokne. Takoreći bez dugotrajnog uvijanja na četku ili sedenja ispod haube sa vitlerima na glavi.

Pročitajte još: Blagotvorno dejstvo biljnih ulja na kosu

Zaštita za kosu prilikom oblikovanja

Presa za kosu, ukoliko je kvalitetna i nove generacije minimalno oštećuje kosu. Sve to zahvaljujući modernoj tehnologiji i materijalima poput keramike i turmalina. Keramičke ploče presvučene turmalinom daju kosi poseban sjaj.

Pločice su najčešće obložene premazom koji sprečava trenje i time doprinosi da kosa ostane sjajna i zdrava. Pločice treba da budu visokog kvaliteta, da su otporne na kozmetička sredstva koja se koriste za kosu i da ravnomerno distribuiraju toplotu.

Dobre prese imaju oble ivice koje omogućavaju da se kosa oblikuje gotovo iz korena. Slobodni joni utiču da presa ne gori kosu, odnosno smanjuju temperaturu u kosi, čime doprinose njenom bezbednijem oblikovanju.

Ukoliko se odlučite za parnu presu, kosa će imati zaštitu i očuvanje prirodne vlažnosti zahvaljujući vodenoj pari. Kvalitetne prese za kosu imaju i po pet nivoa toplote. Njih možete menjati u zavisnosti od željene frizure i tipa kose. Neke prese se duže zagrevaju, što može da bude iritirajuće. Ipak, moguće je pronaći kvalitetnu presu za kosu koja se zagreje za samo 10 sekundi.

Kao i prese za kosu, kvalitetni uvijači za kosu se prave od keramike sa presvlakom od turmalina koji kosi daje hidriranost i sjaj.

Odnos cena – kvalitet

Kada je u pitanju presa za kosu, treba imati na umu da kvalitet zaista košta. Ali sasvim opravdano jer su ploče prese za kosu lošeg kvaliteta (čitaj gore kosu) napravljene od različitih metala.

Metalna površina ploče za oblikovanje kose je fantastičan provodnik toplote, baš kao ringla na šporetu. Kvalitetna pegla za kosu sa keramičkom pločom jedina vredi svakog dinara.

Zato ako ne želite da se ubrzo drastično šišate, verujte da je samo kupovina kvalitetne prese isplativa. Naime, u cenu na neki način treba uračunati i živce koji se potroše zbog oštećene kose u čiju negu ste uložili dosta vremena i truda, pa čak i para.

Gde kupiti profesionalne uvijače i prese za kosu?

Prodavnica profesionalne frizerske oprema i preparata za kosu Bellissima Shop iz Novog Sada pruža širok izbor presa za kosu i uvijača za profesionalnu upotrebu.

U ponudi su parne i keramičke prese i uvijači renomiranih svetskih proizvođača, koji su se odlično pokazali kod domaćih frizera.

Svi aparati se mogu naručiti putem sajta prodajakozmetike.com i na željenoj adresi se nalaze već kroz dva dana.

Sponzorisani linkovi:
f