Feature post image

Femisan a kapi upotreba za sve ženske boljke

Femisan a kapi upotreba i delovanje

Prosečni menstrualni ciklus kod žena traje oko sedam dana. Kad se sve sabere to je čak četiri godine u toku života. Retke su srećnice koje nemaju baš nikakvih komplikacija u toku tzv. mesečnice. Neredovne menstruacije, nemogućnost začeća, bolni grčevi samo su neki od muka sa kojima se susreću. Konačno su se na tržištu pojavile kapi koje u sebi objedinjuju snagu pažljivo odabranog lekovitog bilja namenjenih baš ovim problemima. Verovatno ste već čule za njih, to su Femisan A kapi za žene.

U slučaju da žena zanemari svoje reproduktivno zdravlje može doći do niza negativnih posledica. Ciste u grudima ili na jajnicima, polipi, miomi…svi oni mogu biti okidač za kancerogene bolesti. Uz redovne ginekološke preglede i prirodne lekove predupredićete većinu zdravstvenih problema ove vrste. Potrebno je samo pronaći pravu biljnu formulu.

U nastavku teksta pročitajte koje sve biljke ulaze u sastav Femisan A kapi, koliko traje terapija i šta sve ova moćna tinktura leči. Otkrijte zašto su one korisne i u mlađim godinama, kao i u menopauzi. Donosimo vam i recept za domaći pripravak…

Šta su zapravo ove kapi i njihovo dejstvo

Femisan A kapi su zapravo vodeno-alkoholni rastvor lekovitog bilja. Potpuno su prirodne, ne sadrže veštačke boje niti arome. U svom sastavu nemaju nikakve hormone niti konzervanse. Možete ih korisiti i uz terapiju koju vam je prepisao vaš ginekolog ili lekar opšte prakse. Do sada nisu zabeležene kontraindikacije sa drugim medikamentima kada je u pitanju ovaj biljni preparat.

Za Femisan A kapi upotreba je raznovrsna, ali su prvenstveno namenjene zdravlju reproduktivnih organa. Čim pročitate sastav sa etikete sve će vam biti jasno. Stari narodni lekovi za sve ženske boljke sada su objedinjeni u jednoj bočici ove tinkture.

Od 2014.godine. ove kapi su upisane u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije (pod brojem 4800). Privredna komora dodelila je kompaniji Herbasvet Excellent SME sertifikat. Ova firma savesno primenjuje  ISO 9001:2008 standard i HACCP sistem  za proizvodnju biljne dijetetike. Sve ovo nam govori da je ovo jedna firma od poverenja pred kojom je svetla budućnost.

Mala kompanija Herbasvet je prava riznica lekovitih preparata. U ponudi imaju i Femisan B kapi za probleme u menopauzi i Femisan A kapsule. Ali njihov asortiman nije okrenut samo ženskim problemima. Za sterilitet kod muškaraca i erektilnu disfunkciju imaju u ponudi alfa aktiv kapsule. Tu su još i razne tinkture za infekcije urinarnog trakta, prostate, povišen krvni pritisak, disajne organe…

Na njihovom sajtu možete pronaći i blagotvorne meleme za negu i regeneraciju kože, za ogrubele pete, lekovite kreme za virusne bradavice i još mnogo toga. Proizveli su čak i kremu za najmlađe, melem protiv strija i čudesnu kremu za uvećanje grudi.

Femisan A kapi i endometrioza

U sastav Femisan A kapi  ulaze mnoge blagotvorne biljke

U  sastav Femisan A kapi ulaze biljke koje imaju protivupalno, regenerišuće i spazmolitičko dejstvo (smanjuju grčeve materice). Kombinacija lekovitih trava pozitivno utiče na hormonski status žene, na plodnost, zdravlje reproduktivnih organa i još mnogo toga.

Čudotvorni virak, vrkuta ili gospin plašt (Alchemillae folium) je pravi stručnjak za ženske boljke.

Zbog toga ga nazivaju i doktorom za plodnost. Malo koja biljka je hvaljena kao vrkuta. Sa njom ste osigurali svoje reproduktivno zdravlje na duže staze. U njen sastav ulaze organske kiseline, vitamini, tanini i mnogi drugi izuzetno jaki antioksidansi. Virak za bolne menstruacije reguliše spazam materice i proizvodnju progesterona. Ova biljka smanjuje rizik od pobačaja jer jača matericu i reguliše obilna krvarenja.

Hajdučka trava ili stolisnik (Millefolii herba) je biljka koje se koristi za neredovne menstruacije i protiv steriliteta. Salicilna kiselina iz ove travke ima dejstvo slično aspirinu, dakle ublažava bolove. Smanjuje spazam mišića, odnosno grčenje materice i poboljšava cirkulaciju  te se koristi ukoliko vas muče bolni ciklusi.

Snaga nevena (Calendulae flos) je neprocenjiva kada se radi o infekcijama mokraćne bešike. Njegovo antiupalno i antibakterijsko delovanje je jako bitno za urogenitalno zdravlje. Čaj od nevena za menstrualne tegobe je narodni lek koji su naši preci izuzetno poštovali.

Petroselini fructus odnosno peršun koji takođe ulazi u sastav Femisan A kapi ima slično dejstvo. Posebno je blagotvoran kada je u pitanju infekcija mokraćne bešike.

Crveni zdravac (Geranii robertiani herba) za plodnost je jako moćna biljka. Čaj od zdravca se koristi za regulaciju menstrualnog ciklusa i ako vas muči upala jajnika. Femisan A za policistične jajnike je zbog toga vrlo delotvoran lek.

Polygoni herba tj. trostkot se isto nalazi u sastavu ovih kapi, njegova je uloga da reguliše krvarenje.

Univerzalni lek za sve ženske probleme

Biljna kombinacija koja reguliše menstrualni ciklus i dovodi hormone u balans

Obilne i bolne menstruacije, kao i neredovna krvarenja problem su mnogih pripadnica lepšeg pola. Naročito onih mlađih. Kako bi se ovaj problem rešio neophodno je što se kaže dovesti hormone u red. Njihov nepravilan rad može doneti niz problema kao što su ciste, problemi sa kožom, bolovi…

Polipi na grliću materice predstavljaju benigne tumorske izrasline, a mogu biti veliki i po nekoliko santimetara. Često se javljaju kod žena u menopauzi, trudnica, kao i usled pojačanog lučenja estrogena. Presudnu ulogu u nastanku polipa ima hormonski faktor, upravo zbog toga su ove kapi odlična preventiva. Na isti način Femisan A kapi za miome deluju.

Pošto rešavaju hormonski disbalans one pozitivno utiču i na lečenje akni.

Femisan A kapi za akne koristite redovno. Sa predviđenim pauzama od dve nedelje. Svoje dejstvo kapi će pokazati već posle mesec dana upotrebe.

Kod upala jajnika i urogenitalnog trakta ove biljna tinktura deluje blagotvorno posebno zbog prisustva peršuna.

Treća i šesta grupa vaginalnog sekreta se leči vaginaletama i Femisanom A

Vaginalni sekreti I i II grupe su normalni i ne zahtevaju nikakvu terapiju. Već III grupa je predmet za diskusiju, iako je upravo ona u praksi najčešći patološki nalaz. Uglavnom u ovom slučaju problem predstavljaju uporne bakterija kao što je vaginalna kandida, ešerihija, enterokoka…Sekret je u ovim slučajevima beličast i ima neprijatan miris.

Kada dobijete nalaz VI grupe znači da ste se zarazili bakterijom Candida albicans. U tom slučaju sekret je sirast i gust, a prateći simptomi su svrabež i otečenost. U terapiji se uglavnom koriste vaginalete, antibiotici i antimikotici, a toplo se preporučuje i upotreba Femisan A kapi. One su odličan borac protiv mikroorganizama. Zapamtite da nelečene infekcije mogu dovesti do steriliteta.

Preko 50 posto žena ima fibrocistične promene na dojkama

Femisan A kapi za ciste na dojkama predstavljaju prirodni lek za fibrocističnu bolest jer dovode hormone u balans.

Fibrocistične grudi karakteriše zrnasta struktura u dojkama. Više od polovine ženske populacije ima ovaj problem. Uglavnom su ove promene potpuno bezazlene. Međutim svaka atipična ćelija može prerasti u zloćudni tumor, stoga su redovne kontrole i prevencija od izuzetnog značaja. Fibrocistične promene na dojkama imaju svoje karakteristične simptome. Grudi su uglavnom otekle i bolne na pritisak, naročito pred menstruaciju.

Ciste i miomi na materici i ranice na grliću materice predstavljaju takođe povećan rizik za nastajanje kancera. Stoga se stanje uvek mora kontrolisati. U najboljem slučaju ove ciste će nestati same od sebe, međutim to se uglavnom ne dešava. Tu nam u pomoć priskače priroda i njeno lekovito bilje za ginekološke probleme. Femisan A kapi sadrže pravu meru odabranih biljaka koje se koriste u lečenju cisti i mioma.

Savet plus: Zdrav način života je najbolja preventiva. Hrana bogata antioksidansima, fizička aktivnost uz izbegavanje alkohola i cigareta su nešto na šta se morate skoncentrisati. Biljni čajevi protiv cisti na dojkama koje možete uvrstiti u svoju svakodnevnicu su razni.

Čajne mešavine virka, stolisnika, žalfije od davnina korišćene kao narodni preparati. Kod ovog zdrvstvenog problema pomoći će i tinktura od čička, obloge od kantarionovog i ricinusovog ulja i list kupusa protiv upale.

Biljne kapi kao priprema za trudnoću

Iako lekari nisu pobornici preparata alternativne medicine praksa je pokazala da Femisan a kapi za trudnoću zaista deluju. Skeptici koji su pomislili da je ovo samo još jedan marketinški trik trebaju prvi probati bar jedan tretman kako bi se uverili u rezultate.

Iskustva su takva da su žene ostajale u drugom stanju već nakon druge kutije Femisana. Je li posredi samo placebo efekat – ne znamo ali rezultati su tu…

Femisan kapi za plodnost su savršen lek za ženski sterilitet.

Neplodnost je čest problem u današnje vreme. Jedan od uzroka nemogućnosti začeća jeste i hormonski poremećaj, a isto tako razlozi mogu biti vezani za ranija ginekološka oboljenja.

Dejstvo Femisan A kapi je toliko široko da obuhvata veliki broj problema koji se odnose na zatrudnjivanje. Neprohodnost jajnika ili njihova oslabljena funkcija, endometrioza, razni poremećaju ovulacije. Sve su to problemi na koje ove biljne kapi blagotvorno utiču.

Slične kapi možete napraviti i sami u kućnoj radinosti, a evo i kako.

Recept za savršenu domaću tinkturu

Potrebno vam je:

50 grama vrkute (virka),

30 grama hajdučke trave,

30 grama osušenih cvetova nevena,

Zdravac, peršun i troskot dodajte tako da ukupan zbir sušenog bilja bude 150 grama.

Priprema tinkture:

Biljke dobro isitnite i stavite u staklenu bocu. Prelijte domaćom rakijom i ostavite neka odstoje neke četiri nedelje. Povremeno promućkajte. Procedite kroz sterilnu gazu i eto ga, dobili ste svoje domaće Femisan A kapi…

Na ovaj način dobićete bar 700ml tinkture, što znači baš puno bočica kapi.

Herbasvet u ponudi ima i Femisan A tablete sa zlatnom makom

Zlatna maka je pravi rudnik aminokiselina, omega-3-masnoća i minerala. Ovaj moćni antioksidans daje organizmu energiju i podmlađuje ga. Kako poboljšava cirkulaciju i reguliše hormonalni sistem koristi se za lečenje i prevenciju mnogih ženskih tegoba.

Ova biljka je najbolji prirodni preparat za žene menopauzi. Koristi se i kada su u pitanju policistični jajnici, endometrioza, neugodni simptomi PMS-a. Uz sve to peruanska maka je lek za plodnost i poboljšava seksualnu funkciju kod žena.

Femisan A tablete imaju sličan sastav kao i istoimene kapi. Pored zlatne make tu su i neven, virak, hajdučka trava, crveni zdravac i rusomača.

Femisan A kapi kako se piju i doziraju

Na svakoj kutiji proizvoda imate detaljno uputstvo kako se piju Femisan A kapi. Predviđena je preventivna upotreba, kao i primena uz redovnu terapiju koju vam je prepisao vaš lekar.

Doziranje je ključno

Preporučuje se ispijanje kapi od dva do osam meseci godišnje, i obavezno se prave pauze između terapija. Jedna doza iznosi 30 kapi Femisana koje rastvarate u čaši vode, soka ili čaja. Piju se tri, četiri puta dnevno obavezno pre obroka.

Na svaka dva meseca morate napraviti pauzu od dve nedelje pa nastaviti sa terapijom..

Ako su vaš problem bolne menstruacije kapi se piju par dana pre ciklusa i u toku istog.

Ovaj put u čaši vode razmutute 20 kapi. Piju se tri doze dnevno, isto pre jela.

U istoj dozi ali dva puta dnevno ova biljna tinktura se pije preventivno za žensko zdravlje.

Femisan B kapi za otklanjanje neprijatnih simptoma menopauze

Valovi toplote – valunzi, netrpeljivost i nervoza, nesanica i preterano znojenje – zvuči poznato? To su samo neke od tegoba kojih ćete se rešiti ukoliko počnete piti Femisan B kapi.

U klimaksu se neretko javljaju i zdravstveni problemi kao što su osteoporoza kostiju, šećerna bolest, problemi sa štitnom žlezdom. Odabrano bilje u sinergiji preventivno deluje i na nastanak ovih oboljenja. Pored nevena, bele imele, matičnjaka i hajdučke trave ova mešavina sadrži i valerijanu za relaksaciju uma i tela.

Iskustva i komentari korisnika nakon upotrebe Femisana

Imam 32 godine i već godinama sam u problemima sa policističnim jajnicima. Na internetu sam pročitala da su mnoge žene imale pozitivna iskustva sa Femisan kapima.

Već godinama ne mogu ostati u drugom stanju i mislim da su razlog tome baš te ciste. Kupila sam Femisan  A kapi za plodnost,  kako bi konačno ostala trudna. Već nakon dva meseca ciste na jajnicima su se povukle, doktorica isprva nije mogla verovati. Nadam se da će mi se i želja vezana za potomstvo uskoro ostvariti.

Kalina (32)

Prema mom ginekologu ušla sam u period predmenopuze. Najgori simptom od svih mi je preznojavanje. Doktor mi je objasnio da je sve to zbog hormona koji su sad u disbalansu. Preporučio mi je čaj od virka i Femisan A kapi koji su se kod pacijentkinja pokazale kao najdelotvornije.

Sada sam na na drugoj bočici i već sam primetila poboljšanje. Nastaviću ih piti jer su to potpuno prirodne kapi koje smem trošiti šest meseci godišnje. One nemaju nikakvih nuspojava kako mi je lekar objasnio.

Draginja (44)

Pre godinu dana operisala sam jajnike zbog endometrioze. Imala sam nenormalno jake bolove pred menstrualni ciklus. Kod takvih stanja pomaže da se piju kontraceptivne pilule jer oni regulišu hormone. Međutim kako želim ostati u drugom stanju to ne dolazi u obzir. PMS i grčevi su ponovo postajali nesnosni, nikakve tablete za menstrualne bolove nisu mi pomagale.

Sasvim slučajno sam čula od komšinice da kod ženskih problema pomažu biljne kapi od Herbasveta. Pijem ih već četvrti mesec i mogu reći da bolovi nisu nestali, ali su se smanjili i proredili. Nastaviću ih piti redovno, jer sam čula da za Femisan A kapi nuspojave nisu još zabeležene.

Maja (34)

 

Cena preparata i gde ga kupiti u Srbiji

Možete ih kupiti u svakoj bolje snabdevenoj apoteci i online, u DM-u, na oficijelnoj stranici Herbasveta. Jedna bočica ima sadržaj od 30 ml.

Za Femisan A kapi cena je okvirno 700 dinara.

Femisan A kapsule koštaju 2400 din. Pakovanje sadrži 60 tableta. Piju se po dve kapsule dva puta na dan. Ukoliko se piju preventivno doza se prepolovi.

Femisan B kapi takođe dolaze u pakovanju od po 30 ml i koštaju 990 dinara.

najbolje kapi za lečenje neplodnosti

Neželjena dejstva kapi i mere opreza

Iako do sada nisu zabeležena nikakva neželjena dejstva Femisan A kapi nije isključeno da do njih neće doći. Može se javiti blaga alergija ukoliko ste preosetljivi na neki od sastojaka iz tinkture.

Takođe, posebno se savetuje oprez kada su u pitanju određene kategorije stanovništva. Recimo, osobe mlađe od 16 godina ne smeju piti ove kapi i to je naznačeno na samoj kutiji. Isto tako ni trudnice i dojilje ne smeju da ih konzumiraju, kao ni osobe sa oboljenjima bubrega.

Da rezimiramo….

Ove kapi vam svakako toplo preporučujemo. Briga o reproduktivnom zdravlju je nešto o čemu uvek trebate povesti računa. Posebno se na to treba obratiti pažnja u današnje vreme kada je sve zagađeno. Bolesti nas vrebaju podmuklo iz vazduha, vode i hrane. Uz redovne lekarske kontrole, zdrav život i biljne preparate kao što su Femisan a kapi, sigurno ćete rizik za bolesti svesti na minimum.

Preporučujemo vam i članak sa dijetamesecevemene.com o izvanrednom magnezijum hloridu….

Sponzorisani linkovi:
f