Feature post image

hepatitis b simptomi lecenje

HEPATITIS B SIMPTOMI I LECENJE

Hepatitis B simptomi se najčešće ispoljavaju od 6 nedelje do 6 meseca nakon izlaganja virusu. Procenjuje se da je više od 500 miliona ljudi zaraženo hepatitisom B ili C, a svaki treći bolesnik je izložen jednom ili oba virusa, koji decenijama mogu da miruju u organizmu ne izazivajući nikakve simptome.

HEPATITIS B SIMPTOMI

Simptomi hepatitisa B obično se ispoljavaju od šest nedelja do šest meseci nakon izloženosti virusu: malaksalost, gubitak apetita, mučnina, povraćanje, bolovi u stomaku, žuta prebojenost beonjača i kože, tamna mokraća,bela ili beličasta stolica. Poražavajuća je činjenica da čak kod 90% zaraženih beba, 50% zaražene dece i 5% odraslih bolest poprima hroničan tok praćen čestim upalama, te da, ukoliko se ne primeni adekvatna terapija, to predstavlja veliki rizik od razvoja ciroze  jetre pa čak i kancera.

STA JE HEPATITIS B

U pitanju je virusno zapaljenje jetre,a od ukupno pet oblika ove bolesti, koje uzrokuje isto toliko različitih virusa, hepatitis B i C su jedini koji mogu poprmiti hronični tok (u tom slučaju bolest traje duže od šest meseci). Ove vrste upale predstavljaju jednu od najvećih zdravstvenih pretnji savremenog sveta jer svake godine odnesuoko milion života širom planete.

HEPATITIS B UZROCI

Tragovi virusa-uzročnika hepatitisa B pronađeni su u spermi, vaginalnom sekretu, krvi, izmetu i pljuvački zaraženih osoba. To znači da vaginalni i analni seks bez zaštite predstavljaju rizik za prenošenje bolesti, a moguće je inficirati se i korišćenjem zajedničkih igala (upotreba droge, transfuzija krvi, tetoviranje…).

HEPATITIS B U TRUDNOCI

Nažalost, ukoliko je majka zaražena, virus hepatitis B može da se prenese i na dete.Žene koje su obolele od ovog virusa moraju se obavezno kosultovati  sa lekarom da bi dobile sve neophodne informacije kako bi imale veću šansu za zdravu i sigurnu trudnoću i porod.

hepatitis b simptomi

HEPATITIS B LECENJE

U većini slučajeva akutne bolesti, lecenje hepatitisa B nije potrebno, a savetuju se mirovanje i odgovarajuća dijeta koju propisuje lekar.Ako je reč o hroničnom obliku, terapija se svodi na upotrebu antivirusnih lekova koji sprečavaju širenje ovog virusa i veće oštećenje jetre. U vrlo malom broju slučajeva se dešava da se hepatitis b simptomi potpuno povuku,te da infekcija spontano nestane 

VAKCINA ZA HEPATITIS B

Vakcinacija hepatitisa B je najbolji vid zaitite od ove infekcije. Kod nas  tu vakcinu primaju novorođenčad i deca do 12 godina, kao i neke rizične grupe – hemofiličari, osobe na dijalizi,insultno zavisni dijabetičari, kao i zdravstveni radnici. 

KAKO SE LECI HEPATITIS B PRIRODNIM PUTEM

Hepatitis B simptomi se mogu ublažiti i sa prirodnim čajevima kao što su zeleni čaj,vodopija,petrovac,iđirot i razne čajne mešavine itd..

ZELENI ČAJ LEK ZA HEPATITIS B

Ovaj zdravi napitak može biti od velike pomoći obolelima, jer obiluje antioksidansima. Zeleni čaj ublažava upalu jetre izazvanu hepatitisom B, a pritom i poboljšava srčane funkcije. Unosite dovoljno tečnosti U slučaju oboljenja jetre, veoma je važno da se konzumira mnogo tečnosti, najbolje obične vode. Optimalna količina iznosi 12 čaša dnevno.

CAJ OD PETROVCA I VODOPIJE

Kada su u pitanju hepatitis b simptomi ,ovaj napitak se pokazao kao vrlo delotvoran.

  • Pomešati jednake količine vodopije i petrovca, pa kašiku mešavine kuvati dva-tri minuta u 3 dl vode.
  • Piti nekoliko puta dnevno po jednu šolju ovog čaja 

BLAGOTVORNA ČAJNA MEŠAVINA 

  • Pomešati po 10 grama lista matičnjaka, cveta kamilice,lista nane, cveta hmelja i korena valerijane.
  • Kašiku mešavine preliti sa 2 dl vrele vode i staviti poklopljeno tri sata.
  • Procediti i piti zaslađeno medom(po želji).

TINKUTRA OD IĐIROTA

  • Kašičicu usitnjenog korena idjirota preliti šoljom vrele vode i ostaviti da stoji 20 minuta.
  • Procediti i piti četiri puta dnevno po pola čaše, pola sata  pre jela.

Preporučujemo vam da pročitate tekstove:hepatitis c simptomi ,masna jetra 

HEPATITIS B SIMPTOMI

Sponzorisani linkovi:

3 mišljenja na temu „Ateroskleroza simptomi i prirodno lečenje“

f