Feature post image

Aktivni kiseonik za lice upotreba u spreju

Kako koristiti aktivni kiseonik za lice

Kiseonik je najbitniji element koji se nalazi u prirodi, jer bez njega ne bi bilo ni života. Ne unosimo ga samo putem vazduha disanjem, već i kroz hranu, a sa godinama njegovo prisustvo u našem organizmu biva sve manje, što je dokaz starenja koji se najviše primećuje na koži lica. Brojne bakterije i mikroorganizmi talože se u porama i uzrokuju pojavu akni, bubuljica, mitesera i iritacija, što za svaku ženu predstavlja pravu noćnu moru. Najbolje rešenje za čišćenje lica od ovih neprijatnih pojava, ali i za podmlađivanje celog tela jeste aktivni kiseonik, koji hrani sve ćelije u organizmu i na taj način daje anti-age efekat. Tajna leži u ozonu, koji se svrstava u grupu najjačih sredstava za dezinfekciju i koji je sve popularniji u kozmetici i dermatologiji.

Ovakvi tretmani daju izuzetne rezultate, jer bakterije, virusi i mikrobi bivaju eliminisani zajedno sa mrtvim ćelijama kože, a podstiče se regeneracija postojećih zdravih ćelija. U nastavku našeg teksta predstavićemo vam koje sve benefite donosi aktivni kiseonik za lice i na koji način možete da ga koristite kako bi vam ono zasijalo u punom sjaju.

Koja su glavna svojstva tečnog kiseonika

Različiti oblici ozonske terapije upotrebljavaju se još od kraja 19. veka, a svoju popularizaciju doživeli su uvođenjem hiperbaričnih komora 1950. godine. Na ovaj način, on se pacijentu daje pod pritiskom koji je veći od pritiska vazduha, pa su naučnici ustanovili da se efekti ovog tretmana vide na koži lica koja je lepša, mekana na dodir i čistija. Ova metoda je poprilično skupa i retko dostupna, pa su lekari našli pristupačnije i jednako kvalitetno rešenje u vidu tečnog kiseonika.

Iako je ozon u izvornom obliku otrovan gas koji stvara slobodne radikale, to ne bi trebalo da vas plaši niti umanjuje njegov značaj kada je uklanjanje akni u pitanju. Naime, on se hemijskim putem transformiše u tečni oblik koji je blagotvoran i zdrav za kožu lica, pa se može bezbedno koristiti svakog dana. Jedno vreme koristio se za potrebe dezinfikovanja bolnica, a prekretnicu u upotrebi doživeo je kada su nemački lekari otkrili da je idealan za lečenje rana, posekotina i da uspešno uklanja anaerobne infekcije.

Pošto je izuzetno efikasan, aktivni kiseonik za lice danas se može pronaći u širokoj upotrebi i veoma je dostupan. Ova tečnost veoma delotvorno eliminiše sve gram-pozitivne kao i gram-negativne bakterije, a pored njih i brojne gljivice koje su najčešći uzročnici zapaljenja lojnih žlezda. Samim tim, dolazi i do uklanjanja akni i bubuljica, a sve što je potrebno jeste da se nanese na površinu kože i ostavi da deluje oko 20 minuta.

Ukoliko se koristi kombinacija aktivni kiseonik sa hijaluronskom kiselinom, dolazi do još boljih rezultata. Naime, uspešno ćete podmladiti kožu, ubrzaćete proces epitelizacije, eliminisati oštećenja i sl.

Zašto je terapija kiseonikom toliko dobra?

Akne i bubuljice mogu biti veoma ozbiljan i iritirajući problem koji od nas zahteva dosta pažnje. Često se iz očaja rešimo da koristimo preparate i proizvode koji su veoma skupi, a pored toga neefikasni i puni hemikalija koje mogu da nam stvore još veće probleme. Kako biste izbegli da od jednog problema napravite dva, savetujemo vam da koristite prirodni aktivni kiseonik za lice koji će vas sigurno oduševiti svojom učinkovitošću i blagotvornim dejstvom.

Prvo što ćete primetiti jeste da vaše lice izgleda svežije, mlađe i zategnutije. Taj anti-age efekat je posledica pozitivnog delovanja tečnog kiseonika na regeneraciju ćelija, kao i zbog toga što pojačava cirkulaciju. Kao što smo već napomenuli, zahvaljujući eliminaciji bakterija, gljivica i svih nečistoća, koža postaje čista, zdrava i dobija lep izgled. Više nećete izgledati umorno, eliminisaćete podočnjake, a sama boja kože lica biće življa i ujednačena.

aktivni kiseonik za lice u spreju

Kako ga upotrebiti za negu lica?

Da biste postigli ove efekte, potrebno je da na čistu kožu nanesete aktivni kiseonik za lice i ostavite da deluje oko 15 do 20 minuta. Nakon toga nemojte nanositi nikakve kreme niti pomade barem pola sata kako bi koža u potpunosti upila ovaj preparat. On će neutralisati tretirani deo lica i ukloniti sve štetne mikroorganizme koje drugi proizvodi slične namene ne bi mogli da eliminišu, a pri tom će sprečiti mogućnost za njihovo ponovno razmnožavanje.

Za najbolje rezultate, savetujemo vam da ovaj postupak ponavljate najmanje dva, a najviše četiri puta dnevno. Možete da nanosite oksigen aktivni kiseonik raspršivanjem iz spreja ili da ga natopite na gazu ili papirnu maramicu i ostavite na licu sve dok se u potpunosti ne osuši.

Ovaj univerzalni preparat pomoćiće vam da se rešite svih akni, mitesera i bubuljica. Ukoliko imate osetljivu kožu koja je sklona čestim upalama i pojavama ovih iritacija, a umorni ste od kupovine i upotrebe skupocenih kozmetičkih proizvoda koji ne daju željene rezultate, najbolje rešenje je da koristite aktivni kiseonik za lice.

Potrebno je da svakog dana ponavljate ovaj tretman, čak i onda kada se rešite dosadnih akni i bubuljica, jer ćete na taj način zaštititi svoje lice od eventualne pojave novih iritacija.

Tečni kiseonik kao lek kod različitih tegoba

Osim što može da se upotrebljava za tretiranje i lečenje problema kože lica, poznato je da može da se koristii za dezinfekciju usta, a samim tim i za zalečenje upale desni i grla.

Najpogodniji je kada dođe sezona prehlada i gripa, pa čim osetite prve simptome koje karakteriše oštar bol u grlu, raspršite sprej aktivnog kiseonika u usta i ostavite da deluje. Poboljšanje ćete osetiti u roku od 24 sata, a savetuje se da ovaj tretman ponavljate četiri puta dnevno.

Protiv proširenih vena je vrlo efikasan

U poslednje vreme ustanovljeno je da se može koristiti aktivni kiseonik protiv proširenih vena. Poznato je koliko je ovo bolan i težak problem, naročito za one koji većinu radnog vremena provode stojeći. Kako biste se oslobodili ovih tegoba, potrebno je da na obolelo mesto stavite obloge od tanke gaze koju ste natopili ovim preparatom i da ostavite da se osuši.

Najbolje rezultate ćete postići ukoliko budete ponavljali ovaj postupak barem četiri puta dnevno. Ako imate bolna i otečena stopala, njih možete poprskati nekoliko puta koristeći aktivni kiseonik u spreju i ostaviti oko petnaest minuta. Nakon toga osetićete veliko olakšanje i potpunu eliminaciju problema.

Sprečava iritiacije nakon uklanjanja dlačica

Poznato je koliko depilacija može da bude bolna, a nakon nje se često javlja svrab, peckanje i bol. Uzrok tome su bakterije koje se nakupljaju na površini kože. Da biste se rešile tog problema, a da ne bi koristile skupe preparate koji mogu da vam još više iritiraju kožu zbog brojnih hemikalija, odmah nakon tretmana upotrebite aktivni kiseonik u spreju i raspršite ga na mesta koja su zahvaćena crvenilom i iritacijom.

Možete da ga utrljate prstima i ostavite da se osuši, nakon čega ćete odmah osetiti da se problem povlači.

Moćno sredstvo protiv ožiljaka

Veoma je efikasan za lečenje ožiljaka i ogrebotina, pošto ne izaziva bol niti osećaj peckanja čak i ako se nanese na otvorenu ranu. Mnogo je bolje da koristite aktivni kiseonik za ožiljke, nego medicinski alkohol ili jod, naročito kod dece, jer ona teško podnose bol koje izazivaju ova dva sredstva.

On pomaže na taj način da zaustavlja krvarenje i ponovno otvaranje povrede, smiruje okolni deo dezinfikujući ga od bakterija, podstiče njeno zarastanje i, na kraju, uklanja ožiljke sa mesta koje je tretirano.

Izvanredan preparat za lečenje opekotina

Opekotine su veoma bolne, a većina ljudi odmah upotrebi hladnu vodu čime praktično još više iritiraju povređeni deo. U zavisnosti od stepena povrede, savetujemo vam da koristite aktivni kiseonik za opekotine tako što ćete poprskati povređeni deo kože i ostaviti oko 3 minute da preparat deluje. Nakon toga ponovite postupak kako biste bili sigurni da se bol povukla.

Ukoliko je reč o većoj površini koja je izložena ovim problemom, sipajte ovaj preparat u posudu i u nju uronite predeo koji je opečen i držite sve dok ne osetite da se osećaj boli povukao.

Ako hoćete da dezinfikujete vodu koju želite da pijete, za tu svrhu je najbolja upotreba tečnog kiseonika. Dovoljno je da na svaki litar vode dodate svega 1 do 1,5 ml ovog preparata, zatim promućkate i ostavite oko pola sata da deluje. Nakon toga, voda je u potpunosti očišćena i spremna za piće.

Aktivni kiseonik u spreju je koristan i za muškarce, naročito za one koji imaju problem sa gljivicama koje izazivaju neprijatan miris nogu. Preporučuje se da se ovaj preparat koristi ujutru kada se treba naneti na tabane i predeo između nožnih prstiju kako bi se eliminisale sve bakterije, a uveče je potrebno naprskati nekoliko puta unutrašnji deo obuće. On sprečava i prekomerno znojenje i eliminiše miris koji prati ovaj problem, pa se savetuje da ga koristite umesto dezodoransa i antiperspiranta.

Takođe, preporučuje se i aktivni kiseonik za intimnu negu, kada su uporne gljivične infekcije u pitanju, pokazao se veoma delotvorno.

Kakva su iskustva korisnika sa ovim sredstvom

Da je reč o izuzetnom proizvodu, potvrdili su brojni korisnici, pročitajte njihova iskustva:

Imam jako osetljivo lice, smetaju mi prašina, nečistoće, smog i stalno sam se mučila sa brojnim bubuljicama. Od dermatologa sam dobila preporuku da koristim aktivni kiseonik za lice i mogu reći da mi gotovo momentalno smiri kožu i ukloni crvenilo. Nemam više nikakve tragove upala, a koristim ga svakodnevno ujutru i uveče po recepturi. – Jasmina, 23

Mnogi losioni posle brijanja mi izazivaju pojavu iritacije, svraba i crvenila. Nama muškarcima je uredan izgled takođe veoma bitan i nisam mogao sebi da dozvolim da mi lice celog dana bude crveno i iritirano. Supruga mi je kupila aktivni kiseonik za lice u spreju i nakon svakog brijanja ga upotrebljavam i od tada nikad više nisam imao navedene probleme. – Zoran, 40

Ovo je sjajan preparat, koristim ga posle svake depilacije. Ranije sam se mučila sa neizdržljivim svrabom, ali i blagim krvarenjem. Moram reći da sam oduševljena, jer svi problemi nestaju posle nekoliko minuta, a crvenilo se povlači gotovo momentalno i meni uklanjanje dlačica više ne predstavlja noćnu moru. – Karolina, 31

Pošto nemam problema sa bubuljicama već izuzetno suvu kožu, koristim preventivno aktivni kiseonik za lice svake večeri pre spavanja. Zahvaljujući tome, lice mi je u potpunosti čisto, izgleda podmlađeno i prilično je zategnutije. – Dijana, 55

Gde ga kupiti i koja je cena u apotekama

Kada je u pitanju aktivni kiseonik cena je veoma pristupačna i kreće se oko 400 dinara za bočicu od 200 ml. Napominjemo da se najčešće prodaje u vidu spreja, a možete ga naći i u vidu običnih bočica za klasičnu aplikaciju. Dostupan je u svim apotekama, a uvek ga možete poručiti i preko interneta od raznih onlajn prodavnica kozmetike.

Pre nego što se odlučite da koristite tečni kiseonik za lice, trebalo bi da se posavetujete sa svojim lekarom. Ustanovljeno je da osobe koje boluju od pneumotoraksa bi trebalo da izbegavaju upotrebu ovog preparata. Osim njih, svi oni koji su oboleli od emfizema kao i oni koji imaju problem sa povišenim krvnim pritiskom ne bi trebalo da ga koriste.

Kada je reč o tome izaziva li aktivni kiseonik nuspojave, mogu se javiti varijacije krvnog pritiska, što može dovesti do osećaja zujanja u ušima. Pred toga, moguća je pojava glavobolje, osećaja ukočenosti u prstima, povremenog zamagljivanja vida i preosetljivosti na dnevno svetlo.

Upravo zbog svega navedenog budite oprezni kada koristite aktivni kiseonik za lice, samostalno ili u kombinaciji sa nekim drugim preparatom, kao što je hijaluronska kiselina ili čajno drvo. Važno je da se obavezno konsultujte sa stručnjakom pre bilo kakve upotrebe preparata.

Sponzorisani linkovi:
f