Feature post image

belo pranje kod žena simptomi i lečenje

BELO PRANJE I VAGINALNE INFEKCIJE SIMPTOMI

Belo pranje i vaginalne infekcije se uspešno leče isključivo uz redovno i pravilno održavanje intimne higijene,kao i uz pomoć medikamenata, ali nisu zanemarljivi ni zdravi recepti iz prirode.Da bi se održala vlažnost i normalna flora vagine, koji su, zapravo, zaštitna barijera i sprečavaju prodor štetnih mikroorganizama u reproduktivne organe, sluzokoža vagine luči bezbojnu ili beličastu tečnost čija se produkcija povećava tokom ovulacije i pred menstruaciju.Međutim, ukoliko se ova flora poremeti, bakterije počinju da nadiru uzrokujući upalu, zbog čega sluznica ove regije luči više vaginalnog sekreta i tako mobiliše granulocite i limfocite, pokušavajući da savlada štetne mikroorganizme, što dovodi do pojave poznate kao belo pranje ili leukoreja. U ovom članku daćemo vam nekoliko odličnih saveta kako lečiti vaginalne infekcije uz pomoć lekovitog bilja:žalfije,kamilice,hajdučke trave i mnogih drugih prirodnih receptura…

BELO PRANJE SIMPTOMI 

Poremećaj koji nazivamo belo pranje ispoljava se u vidu gustog iscetka beložućkaste boje i dosta često je taj vaginalni sekret neprijatnog mirisa, gotovo uvek je praćen i sa svrabom, a posledica je upale materice, gljivičnih i virusnih oboljenja, stresa,pa čak i delovanja pojedinih medikamenata. Pojačan sekret i svrab ponekad se javljaju i usled mehaničke iritacije (nošenje isuviše uskih pantalona, sintetičkog donjeg veša i dnevnih uložaka) ili zbog loše cirkulacije. Ukoliko laboratorijske analize ne ukazuju na prisustvo patogenih bakterija u iscetku, ovaj problem se može resiti pojačanim higijenskim merama i preparatima od lekovitog bilja o kojima će biti reči nešto kasnije.U najvećem broju slučajeva, belo pranje kod žena je simptom pada imuniteta uzrokovanog povećanim stresom, nedostatkom sna, lošom ishranom ili nervnom napetošću. Naročito su joj sklone žene koje pate od dijabetesa, a česti uzročnici su i hormonska neravnoteža i uzimanje kontraceptivnih pilula ili korisćenje spirale. Obično se javlja vaginalni sekret pred menstruaciju ali može da se javi i za vreme menstruacije, u trudnoći ili menopauzi, usled prirodne promene nivoa hormona.

BELO PRANJE U TRUDNOĆI

Vaginalne infekcije nisu retka pojava kod trudnica, a najčešće se javljaju bakterijska vaginoza, vaginalna kandidijaza ili hlamidija. Mnoge žene s bakterijskom vaginozom imaju normalnu trudnoću, dok se kod drugih komplikacije povezuju baš sa ovom infekcijom. Ukoliko se jave znaci upale, trudnica treba da se obrati ginekologu koji će joj nakon analiza odrediti terapiju antibioticima. Gljivične infekcije vagine česte su u drugom stanju, jer im pogoduje povećana količina estrogena u krvi i neretko se vraćaju uprkos adekvatnoj terapiji. Za lečenje se prepisuju antibiotici i vaginalete, koji se primenjuju od sedam do četrnaest dana, a treba znati da ove vrste upala ne mogu naškoditi plodu.Ukoliko vam se javi braon sekret u trudnoći ,obavezno se odmah se javite ginekologu ,da biste na vreme mogli sprečiti dalje komplikacije,koje mogu biti opasne i po vas i bebu.Najvažnije je da ne paničite,već da budete pribrani ,jer stres je vaš daleko najveći neprijatelj.Naoružajte se sa strpljenjem,pošto je gotovo svaka bolest sluznice,pa i belo pranje u trudnoći veoma uporno,te dosledno primenjujte prepisanu terapiju od strane stručnjaka…

VAGINALNE INFEKCIJE ISHRANA I HIGIJENA

Čest uzročnik leukoreje jeste i ishrana, naročito u slučaju preteranog unosa mleka, belog brašna i pirinča. Začinjena i masna hrana i velika količina šećera takođe pogoršavaju ovaj problem. Trudite se da sve nabrojano izbegavate ,koliko god možete. Naime, učestalo konzumiranje namirnica koje sadrže proste ugljene hidrate stvara idealnu podlogu za vaginalne infekcije, jer dolazi do povećane kiselosti vagine što omogućava rast štetnih bakterija. U mnogim slučajevima, belo pranje se potpuno povlači ,već nakon promene režima ishrane .Jedna od najvažnijih stvari je higijena vagine .Nije preporučljivo koristiti hemijska sredstva za održavanje higijene intimne regije, jer mogu poremetiti floru i pH vrednost sekreta. Za Ispiranje vagine  je najbolje koristiti  mlaku vodu ili čaj od kamilice, a neophodno je izbegavati dnevne uloške jer sprečavaju „provetravanje“ i stvaraju toplo i vlažno okruženje, idealno za razvoj gljivica i bakterija. To važi i za donji veš koji mora da bude pamučni jer se tako obezbeđuje dobra „ventilacija“. Tamponi su dozvoljeni, pod uslovom da se menjaju svaka tri sata.

belo pranje simptomi

BELO PRANJE PRIRODNO LEČENJE 

Postoje brojne narodne recepure za čajeve,kupke i obloge koje leče vaginalne infekcije ,mi smo vam pripremili više njih.Za početak tu je nezaobilazno maslinovo ulje uz dodatak lekovitog nevena koji su naročito delotvorni za belo pranje.Stavite neven u domaće maslinovo ulje i smesu ostavite nekoliko dana da odstoji na sunčanom i toplom mestu.Može se koristiti i suncokretovo ulje,ali je važno da je ono potpuno prirodno,bez dodataka konzervansa.Takođe kao zamenu za neven ,može vam poslužiti i kantarion koji je čest i u medikamentima upravo za ovu namenu .Recimo i to da se vagitorije sa kantarionovim uljem često preporučuju kod ovih tegoba .Terapija se sprovodi na sledeći način,nanesite pripremljeno ulje na vašu intimnu regiju,lezite i potrudite se da sadžaj odstoji što duže da bi mogao da deluje.To je jedino izvodljivo pred spavanje,da bi sadržaj tokom noći ostao i delovao.

Za lečenje belog pranja preporučuje se nekoliko odličnih čajnih mešavina:

  • Pomešajte dve kašike sitno iseckanog lista žalfije i po kašiku cveta belog sleza, lista koprive, lista kupine, cveta zove, lista i cveta hajdučice, lista i cveta kantariona, cveta kamilice i vrbove kore, pa sve prelijte sa 1,6 Iitrom ključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji 90 minuta.Procedite i pijte po šolju od 2 dl čaja tri puta dnevno, pre jela. Ostatak koristite za ispiranje vagine pomoću irigatora, ujutru i uveče. Tretman ponavljajte svaki drugi dan ,a terapija se ukupno drži 10 dana.
  • Za pojačan sekret i svrab vagine napravite sledeći čaj:pomešajte po dve kašike lista i cveta hajdučice, cveta zove, lista koprive i cveta nevena, pa sve prelijte sa 1,6 Iitre proključale vode i ostavite da odstoji poklopljeno naredbih 120 minuta. Procedite i pijte po šolju( 2 dl čaja) tri puta dnevno, obavezno pre jela. Ostatak koristite za ispiranje vagine pomoću irigatora, uveče pre spavanja. Ponavljajte terapiju 4 dana, svako drugo veče.
  • Za belo pranje napravite i sledeću mešavinu :pomešajte po 2 kašike nadzemnog dela troskota, nadzemnog dela hoću-neću, cveta kamilice i žalfije, pa sve natopite sa 1,6 l ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 2 sata. Pijte proceđeno po 2 decilitra čaja tri puta dnevno, uvek pre jela. Ostatak isko koristiti za ispiranje pomoću irigatora, ujutru i uveče. Ponavljati 4 dana, svako drugo veće.

Na potpuno isti način belo pranje kod žena se leči i uz ove prirodne recepte:

  • Pomešajte po 2 kašike lista i cveta podubice, lista koprive i lista kupine, pa sve zajedno prelijte sa 1,6 l proključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 12o min. Dobro procedite i konzumirajte po 2 dl čaja tri puta dnevno, pre glavnih jela. Terapija se ponavlja naredna 4 dana i to svako drugo veče .
  •  Pomešajte po dve kašike lista oraha, ružmarina, virka i lista koprive, pa sve natopite sa 1,6 litre ključale vode i ostavite dva sata poklopljeno da odstoji . Pijte dobro proceđeno tri puta dnevno, obavezno pre jela po jednu šolju. Tretman sprovodite svako drugo veče,i najduže 4 dana smete koristiti ovaj čaj za belo pranje..

Kao odličan prirodni lek za belo pranje pokazao se i čaj od ruzmarina sa kojim treba sapirati svakodnevno intimnu regiju spolja,a poželjno je i piti čaj.Ulje čajvca- tri kapi ulja nakapajte na tampon koji stavljate u vaginu,mirujte 3 sata i ponovite terapiju dva puta dnevno..Pored njih  odlično se pokazalo ulje divljeg origana, kao i kupka od jabukovog sirćeta,beli luk (naročito dobar za lečenje kandide) poterbno ga je sitno iseckati da bi se dobila gusta pasta,koju nanosite na deo zahvaćen infekcijom..

Sponzorisani linkovi:

3 mišljenja na temu „Ateroskleroza simptomi i prirodno lečenje“

f