Feature post image

Ultrazvučna kavitacija iskustva i rezultati

Ultrazvučna kavitacija za uklanjanje celulita

Borite se godinama sa dosadnim celulitom i masnim jastučićima koje nikako ne možete rešiti vežbanjem? Želite sebi olakšati put do fit linije? Kako Vam zvuči termin ultrazvučna kavitacija?

U pitanju je jedinstvena metoda uklanjanja celulita sa nogu i butina, koja pritom topi i masne naslage. Odlično se pokazala za zatezanje kože i sve je popularnija među ženama.

Donosimo Vam tekst o novitetu na tržištu, a to je efikasan tretman kavitacije i limfne drenaže protiv celulita.

Šta zapravo predstavlja ova metoda, čemu služi i kako se izvodi, pojasnićemo Vam u tekstu koji sledi?

Jeste li već čuli za ultrazvučnu kavitaciju?

Pošto nam se bliže lepi i sunčani dani, dolazi vreme za letnje krpice koje svi mnogo volimo. Međutim, zimi smo vodili pasivniiji način života pa nam sad nepoželjni višak sala oko stomaka  i na butinama smeta. Vežbanje i trčanje pomažu ali ne baš onako kako bi smo mi to voleli, jer vidljive naslage su i dalje tu.

Uklanjanje celulita kavitacijom se godinama unazad vrlo uspešno radi. To je zapravo vid liposukcije, ali bez bilo kakvog hirurškog zahvata. Dakle nema skalpera, nije potrebna nikakva anestezija niti bilo šta slično.

Kavitacija se uspešno hvata u koštac sa problemom takozvane „narandžine kore“. Koža postaje zategnuta i čvršća. Tretira se potkožno salo, odnosno masne naslage i rešava celulit.

To je prvenstveno jedna bezopasna i nimalo bolna procedura, zahvajujući kojoj možete popraviti svoju liniju brzo i efikasno. Ovom metodom se smanjuje obim tela koji se tretira. Ona dovodi do razbijanja masnog tkiva, uglavnom iz površinskih slojeva kože.

Za šta se tačno primenjuje?

Kavitacija i limfna drenaža će Vam biti od pomoći u preoblikovanju masnih naslaga na telu. Razbija se celulit, hrani koža i ponovo aktivira cirkulacija u njoj. Pored toga poboljšava se kvalitet potkožnog vezivnog tkiva kao i same kože.

Tretman kavitacijom omogućava oblikovanje tela upravo na onim mestima kojima niste zadovoljni. Nema nikakve dodatne procedure, niti propratnog oporavka i ova terapija ne ostavlja ožiljke. Mnogi su svoj estetski problem rešili na ovaj način.

ultrazvučna kavitacija postupak primene

Kako ova terapija celuluta zapravo funkcioniše?

Ultrazvučna kavitacija je procedura u kojoj se UV talasima razbijaju celulit i nataložene masne naslage, deo po deo.

Princip je zasnovan na tome da se ultrazvučnim talasima doprinosi smanjenju pritiska iznad tečnosti u površinskim slojevima. To dovodi do isparavanja tečnosti u prostoru između ćelija.

Tečnost koja menja agregatno stanje zapravo stvara paru u obliku mehurića u potkožnim tkivima. Mehurići sve više povećavaju zapreminu i kada udare u ćeliju masnog tkiva dovode do njenog oštećenja. Usled toga slabi ćelijski zid masnih ćelija i vremenom puca.

Na ovaj način uništavaju se ćelije masnog tkiva u površinskim slojevima tela ispod kože. Tako se masnoća iz njih razliva po telu. Nakon toga dalje veliku ulogu igra naš limfni sistem.

Kavitacija i limfna drenaža najbolje idu zajedno

Limfna drenaža pomaže našem telu u što bržem i boljem uklanjanju razorene masti iz tela. Njome se pospešuje i ubzrava limfotok i cirkulacija. Stimuliše razgradnju celulita, a uz to doprinosi smanjenju obima koji nam je i cilj procesom kavitacije.

U metabolizmu ljudi limfni sistem je jedan od glavnih puteva prenosa masti prilikom njihovog varenja. Limfa hrani tkiva, a pored toga ona otklanja štetne materije nakon razgradnje ćelija. Tako ujedno vrši i detoksikaciju tela, jer čisti telo od nagomilanih toksina i otrova.

Kakav je uticaj kavitacije na naše telo?

Dok se radi kavitacija, UV talasi prolaze kroz tkiva i jednim delom se pretvaraju u toplotu. To se najintenzivnije ispoljava kod tkiva koja imaju veliki koeficijent apsorpcije. Upravo zbog navedenog razloga se tokom ultrazvučne kavitacije sonda aparata ne usmerava na zglobove i kosti direktno.

Prilikom ovog tretmana UV talasi dopiru samo do određenih dubina, te su tako unutrašnji organi bezbedni. Svoj efekat selektivno ispoljavaju samo na ćelije masti koje se razbijaju. Ostala tkiva kao što su mišići, tetive, živci, površina kože, ostaju neoštećena.

Kada se ćelije masti raspuknu, njihov sadržaj se razgrađuje enzimima. Nastaju glicerol, više masne kiseline i jedan deo ostaje u organizmu u obliku lipoproteina.

Glicerol se limfnim sistemom prenosi u metaboličke procese i daje rezerve energije. Više masne kiseline dospevaju u jetru, tamo se dalje nastavlja proces njihovog varenja. Potrebna nam je fizička aktivnost za sagorevanje lipoproteina i sprečilo njihovo ponovno taloženje u telu.

Dajte vremena svom telu za odmor

Kada se izvodi ultrazvučna kavitacija broj tretmana koji se rade u nizu nije poželjno da prelazi 6. Sve više od toga je suvišno, čak štaviše svaka dodatna terapija je nepotrebna.

Nakon tretmana vaš organizmu treba zasluženi odmor, i to u trajanju od bar mesec dana. Svakako telo trpi nekakvu vrstu opterećenja, naročito za određene organe. Najveći posao nakon ovakvih procedura preostaje jetri i limfi.

Zbog vremena koje je telu potrebno da sve to svari i izluči, tretmani za celulit se izvode u razmaku od nedelju dana. Sama procedura traje najviše do 50 minuta. Najčešće to bude ultrazvučna kavitacija za 20 minuta i limfna drenaža 20 do 25 min.

Postoji i kavitacija sa vakumom, čijom primenom je još lakše ciljano odraditi postupak uklanjanja celulita i deluje dosta preciznije. Sjajne rezultate daje upravo na kritičnim delovima tela koje bi smo hteli srediti.  Najviše su to bokovi, stomak, bedra, zadnjica, nadlaktice ili unutrašnja strana kolena.

Dobija se i na elastičnosti kože kada se kombinuju ovi efikasni tretmani, što je definitivno veliki plus.

Kada se primećuju prvi rezultati?

Ultrazvučna kavitacija dovodi do trenutnog gubitka masnih ćelija, koje se neće povratiti već svariti. Tako možete smanjiti obim stuka i za 2 do 5 cm u proseku po jednom tretmanu. I odmah se to vidi, jer se vrši merenje obima pre i posle procedure. Što je najbolje, ovim postupkom se masne ćelije trajno unište i ne mogu se povratiti.

Kada je u pitanju ultrazvučna kavitacija koliko tretmana je potrebno?

Definitivno se nakon ove metode primećuje svaki centimetar manje, čak i golim okom, ali ne baš odmah. Za očigledne rezultate trebate pričekati bar 3 do 5 ovakvih intervencija. Stoga ne očekujte čuda da će vam nestati celulit već nakon prvog tretmana.

Kavitacija za celulit iziskuje oko 5-8 zasebnih tretmana, a nekada i do 10. Tek tada je uspeh izvestan.Svakako to zavisi od individualnog fizičkog stanja. Nakon obavljene serije ovakvih intervencija, još se neko vreme nakon poslednje terapije telo samo oblikuje.

Kada dođete do određenog stanja tela kojim ste zadovoljni, poželjno je povremeno odraditi po jedan tretman. Otprilike na svakih 30-45 dana. Tako ćete održati svoje telo u takvom stanju znatno duže.

Kako izgleda jedan tretman kavitacijom?

UV talasi prilikom tretmana kavitacije i limfne drenaže, dopiru u tkiva maksimalno do dubine od 8 cm. Za vreme ove procedure drži se elektroda, te se oseća slabo zujanje u ušima. To je obavezna pojava koja se javlja prilikom ove terapije.

Kada se radi kavitacija stomaka, obavezno se osoba okrene na bok i malko nagne prema napred. Tada najbolje naleže salo prema napolje, a mesto tretiranja se više udaljava od ostalih organa. Tako sa jedne strane max. 20 min, pa isto tako i sa druge. Ovaj postupak u proseku traje oko 40 min. Tretira se površina veličine dlana, nikako veća.

U regiji butina ili kod nadlaktica procedura uklanjana celulita traje po 10 minuta. I to obavezno u položaju kako UV talasi ne dopiru do kostiju. Kada bi se to desilo javio bi se nimalo prijatan – intenzivan bol.

Isto tako u slučaju dužeg postupka dolazi do nelagode, bola, javlja se crvenilo i pucaju kapilari. Znači mora se strogo voditi računa u kom položaju i koliko vremena traje procedura ultrazvučne kavitacije.

Važno! Dok ste podvrgnuti tretmanu ne smete imati metalni nakit, kao ni osoba koja ga obavlja.

Čega je poželjno da se pridržavate posle terapije

Ovo pravilo važi za ceo vremenski period dok se radi ultrazvučna kavitacija i još neko vreme posle serije tretmana. Važno je telu olakšati varenje i omogućiti mu izbacivanje masti i štetnih supstanci iz organizma.

Treba piti što više vode!

Najmanje 2 litre na dan, ali je poželjno mnogo više. Tako ćete olakšati uklanjanje razbijenih masti iz tela. A svakako se morate na neko vreme odreći alkohola, da ne bi preopteretili jetru. Ona će imati dosta posla sa varenjem masti. Kako za jetru tako i zbog bubrega, poželjno je izbaciti kofeinske napitek na neko vreme iz upotrebe.

Smanjite unos kalorija, kako bi ste svarili oslobođene materije

U narednih pola dana nakon tretmana, izbegavajte unos šećera i zasićenih trans-masti u organizam. Uopšteno morate pripaziti na ishranu, jer inače nema ni smisla nadati se pozitivnom ishodu kavitacije.

Bez slatkiša, manje skroba, a izbegavajte i unos masnih namirnica.

Najvažnji i najzdraviji su svakako povrće, voće, vlakna poput psilijuma, integralne žitarice, pečurke i slično.

Budite fizički aktivni kako bi vaše telo sagorelo razbijene masne naslage.

Lagani hod ili vožnja biciklom svakako nisu neki veliki napor, a zaista mnogo znače za Vaše zdravlje. Trčanje ili neki sport su takođe dobro došli.

Kome se sve preporučuje ovaj tretman?

Ultrazvučna kavitacija za muškarce? Zašto ne. Oni imaju tu sreću da je čak kod njih peglanje manjih nedostataka čak i brže nego u slučaju žena. Takozvani „spojleri“ ostaju i ne možete ih nikakao eliminisati, bez obzira na to koliko vremena provodite u teretani ili trčite. Upravo ova UV metoda će ih već nakon nekoliko tretmana eliminisati.

Dobra vest za vas muškarci je to što se ovaj metod sve više koristi i za uklanajnje vaših problemčića. Kao što smo već rekli. Kavitacija nije opasna i štetna po vaše zdravlje. Nema nikakvih radioaktivnih efekata. Kao što znamo ultrazvučni talasi se koriste i u medicinske svrhe, već odavno.

Tretman kavitacije i limfne drenaže moguće je raditi samo kod osoba koje su u potpunostu zdrave. I to uglavnom u slučaju manjih slojeva masti. Napominjemo, ovo nije zvaničan metod borbe prvotiv gojaznosti, niti se čine nekakva čuda.

Ko ne bi smeo primenjivati kavitaciju?

Ovi tretmani se ne rade kod osoba koje imaju bilo kakvu bolest jetre ili bubrega. Ni oni sa povišenim nivoom triglicerida i holesterola u krvotoku, zbog navedenog načina razgradnje otpuštene masnoće iz tretiranih tkiva.

Kavitacija i trudnoća nisu poželjna kombinacija. Zatim nije preporučljivo da je rade ni osobe sa srčanim bolestima i koji imaju ugrađen pejsmejker, kao ni dijabetičari. Ukoliko imate problema sa krvnim pritiskom, upalama mokraćnih organa, ili vam je rađena transplantacija – ne razmišljajte o njoj.

Epileptičari, oboleli od arteroskleroze, osteoporoze, takođe ne smeju raditi ovakve postupke. Nije preporučljiva ni osobama sa poremećajima kore nadbubrežne žlezde. Zabranjuje se i onima koji imaju kamen u žuči ili u bubrezima. Isto pravilo važi i kod tumorskoh oboljenja.

Ne smeju je raditi ni osobe sa bilo kakvim implantatima na primer kuka. Kavitacija i dojenje isto tako ne idu zajedno, a ne treba joj se podvrgavati ni za vreme menstruacije.

Nuspojave i negativne posledice po zdravlje

Kavitacija nuspojave nema, bar do sada nisu dokazane nikakve negativne posledice po zdravlje ili nekakvo štetno dejstvo. Eksperimentima je dokazano da upotreba ultrazvuka nema štetnih efekata, još pre početka upotrebe u medicinske svrhe.

Prilikom ove procedure jednim delom nastaje i toplotna energija, pa propratno može doći do crvenila. Bez brige, ono prođe u roku od nekoliko sati, najviše do 72 časa.

Za vreme tretmana može se osećati toplina na zahvaćenom delu i osećaj sličan peckanju, ali ništa strašno. Prisutno je blago zujanje u ušima zbog niske frekvencije UV talasa.

Da li je kavitacija škodljiva?

Dok neki tvrde kako je krajnje bezbedna, naravno ima i onih koji su protiv nje.

Pojedini stručnjaci navode da je u celoj proceduri sporno to što se zanemaruju uslovi odvijanja isparavanja. Bitna je razlika uslova u živim organizmima od onih u eksperimentalnim uslovima prilikom dokazivanja fizičkih fenomena. U telu čoveka pored vode ima i minerala i gasova. Stoga ceo opisani proces nije u potpunosti identičan u uslovima u organizmu.

Znači potrebne su veće frekvencije ultrazvučnih talasa za postizanje efekta, a to nikako nije dobro po zdravlje. Druga stvar je to što bi se proizvodila veća energija što šteti našem telu.

Još jedan problem koji se navodi protiv jesu svakako sami aparati za kavitaciju tj. njihov kvalitet. Za njih uglavnom ne postoje sertifikati jer ova oblast kozmetičkih metoda nije do kraja ispitana.

Nema dokaza za štetnost ali ni za bezbednost ovakvih procedura, po mišljenju jednog nemačkog doktora. Naročito se ne može znati na duže staze koliko je to siguran i pouzdan metod.

Kakva su su iskustva s kavitacijom kod nas

Kada je u pitanju ultrazvučna kavitacija iskustva su dosta različita. Većina je zadovoljna postignutim. Prvi vidljivi uspesi se možda ne primećuju odmah nakon završetka prvog tretmana, što mnogi očekuju.

Generalno ovaj metod daje dobre rezultate kod onih koji imaju samo na pojedinim mestima uporno salce. Ali nikako ne služi za mršavljenje, niti donosi revolucionarne promene bez napora. Tretmani kavitacijom pomažu u bržem razbijanju masti i samo to.

Potrebno je 6 do 12 procedura za uspeh kojim bi bili bliže Vašim očekivanjima i željama.

Ima i onih čija iskustva nisu pozitivna. Naime, oni smatraju novac za ovu proceduru izgubljenom investicijom i uzaludno protraćenim vremenom. Po njima, postignuti rezultati su minimalni i sve to nije vredno truda. Naravno zavisi od vaše građe i debljine slojeva masnih naslaga.

Kavitacija za i protiv prosudite sami!   

Svakako pre podvrgavanja ovakom nekom tretmanu malo se zapitajte.

Zar Vam je zaista neophodno ultrazvučno zračenje da biste doveli vašu liniju u red?

Zapravo Vam kompjuterski kroje ishranu na osnovu analiza vašeg fizičkog stanja. Uz sve to fizička aktivnost vam ne gine, ali i zdrave navike u ishrani su potrebne za održavanje uspeha. Možda je ipak bolje pozabaviti se zdravim životom i vežbom pre nego li se podvrgnete bilo kakvoj intervenciji.

Ultrazvučna kavitacija cena u Beogradu?

U ovo moderno-tehnološko doba, gotovo su nam sve informacije nadohvat ruke. Kada je posredi kavitacija cena nije u svim klinikama ista. Stoga se dobro raspitajte pre odabira kozmetičkog salona u koji bi ste išli. Većina ih ima istaknute cenovnike na svojim web sajtovima, a vi ih svakako možete i pozvati telefonom.

Cena kavitacije zavisi od paketa, ako odmah uzimate više tretmana bude znatno povoljnije. Za jedan ovakav postupak se u proseku plaća 1500 rsd. Naravno propratno postoje i elektrostimulacija za brže sagorevanje oslobođenih masti ili upotreba vakuuma. Ova terapija takođe postiže dobre rezultate.

U skaldu da kombinovanim metodima po želji i cena tretmana se menja.

Da rezimiramo…

Manjak fizičkih aktivnosti, nedostatak vremena za zdravu ishranu i mnogo stresa glavni su uzrok gojaznosti. Kombinacija svega toga rezultuje nepoželjnim masnim naslagama u kritičnim područjima. Naročito se pojavljuju na mestima gde je slabija prokrvljenost, na stomaku, zadnjici i nogama. Uz to se gomilaju i loši produkti iz tela u tim naslagama pa nastaje i neugledna „pomorandžina kora“.

Najbolji lek za sve navedeno jeste promena životnog stila! Ona podrazumeva više kretanja, konzumiranje veće količine tečnosti i svakako zdraviju ishranu.

Ultrazvučna kavitacija za celulit je moderan i efikasan tretman, koji rešava salo i pomorandžinu koru, ali nije bez mana. Najvažnije je da prihvatite zdrav način ishrane i vežbanje kao deo vaše svakodnevice, tek tada dolazi do pravih rezultata.

Preporučujemo vam i naš raniji tekst anticelulit dijeta za dugoročne rezultate.

Sponzorisani linkovi:
f