Feature post image

Zogan masaža lica protiv bora i podočnjaka

Zogan masaža lica za podmlađivanje – iskustva

Ništa ne otkriva zdravlje tela kao izgled lica. Zato se za podočnjake, neravnomeran ten, akne, bore vezuje starost i bolest. Žene uvek daju dosta novca na skupe kreme kako bi izbegle znake starenja. Ali šta ako vam kažemo kako postoji način da izgledate lepo i maldoliko, a koji je sasvim besplatan? U pitanju je zogan masaža lica koja potiče iz Japana, a svi znamo koliko Azijatkinje imaju perfektnu kožu.

Nastavite sa čitanjem i obrazložićemo vam zbog čega je sve zogan masaža dobra za lice i kako tačno utiče na njega. Pružićemo vam i iskustva korisnica koje se svakodnevno same masiraju, a u snimku možete videti koji su to pokreti.

Šta utiče na stvaranje bora?

Znamo da je starenje prirodan proces i kako se ne može izbeći, ali to nas neće sprečiti u nameri da probamo ostati mlade zauvek. Ništa bolje ne govori o našim godinama kao koža, i to naročito ona na licu. Ukoliko je negovana, izgledaćemo vedro, mladoliko i zdravo, u suprotnom možemo sebi dodati još nekoliko godina preko.

Savremeno doba je opterećeno negom i begom od starenja. Zato imamo toliko proizvoda i preparata koji služe očuvanju zdravlja kože. Neke žene (a sve više i muškarci) otišle su korak dalje sa tim. Svoje godine pokušavaju maskirati mezoterapijom, hijaluronskim filerima, botoksom i ostalim tretmanima. Osim što takvi tretmani neće biti podjednako efikasni za svakog, poznato je da nisu ni za svačiji džep.

U alternativne tretmane spadaju akupunktura i zogan masaža lica o kojima će kasnije biti reči.

Najbolji lek je prevencija i zato je neophodno početi sa negom lica dok smo još mladi kada još nema vidljivih tragova starenja. Ali to nije jedino na šta treba obratiti pažnju, životni stil se i te kako odražava i na našu kožu.

Glavni preduslovi za ubrzano starenje kože

Na ubrzano starenje može uticati nedovoljna hidratacija. U proseku je dnevno potrebno popiti oko 2 litra vode kako bismo bili hidrirani. Sportistima i onima sa većom kilažom je potrebno čak i više. U suporotnom će organizam dehidrirati.

Postoji razlika između suve i dehidrirane kože. Dehidriranu možete zalečiti dovoljnim ispijanjem vode, dok je suva koža poseban tip kože kojoj je potrebna prilagođena nega. Kada je koža suva i dehidrirana onda se brže formiraju nazolabijalne bore.

Pušenje cigareta isto utiče na stvaranje bora na licu. Svi višegodišnji pušači imaju prepoznatljive bore oko usana. Ne samo to, uživanje u cigaretama drastično menja ten kože, on postaje neravnomeran i sivkasto žućkast.

Sledeći faktor je manjak sna koji stvara podočnjake koje svi mi toliko ne volimo. Oni daju umoran i bolestan izgled koži lica. Spisku se mogu pridodati i loša ishrana i manja fizička aktivnost. Generalno sve loše što radite se odražava na sve vaše organe, a koža je pokazatelj vaših navika.

zogan masaža lica kako se radi

Azijska nega – u čemu je njihova tajna?

Kada pomislite na Azijatkinje prva asocijacija je njihova perfektna koža bez bora i čist ten. Zbog svoje nege žene sa dalekog istoka se smatraju najlepšim na svetu. Svi mi sanjamo o njihovom čistom i divnom tenu. Ne samo da imaju predivnu kožu već su i mladolike. Njihove tridesetogodišnje žene našem oku izgledaju kao devojčice.

U čemu je štos? Mnogi će odgovoriti kako je tu zaslužna genetika. Delom jesu u pravu, ali nasledni faktor ne znači mnogo ako se zdravlje skroz zanemari. Mi ćemo vam reći koja je njihova tajna.

Naime, u azijskoj tradiciji, naročito u Japanu je duboko ukorenjena nega i tela i duha. Oni se hrane dosta zdravo, sa puno voća, povrća, ribe i čajeva (zeleni čaj je naročito popularan). Fizička aktivnost se podrazumeva, zato oni imaju mnogo manje gojaznih ljudi nego što to možete videti na našim prostorima.

Japanke se ne sakrivaju ispod šminke

Kada je kozmetika u pitanju u zapadnim zemljama je mnogo veći akcenat na skupocenoj šminci, nego na nezi. Kod Azijatkinja je stvar malo drugačija: i one dosta koriste šminku ali joj je namena drugačija. Ne služi im za prikrivanje bubuljica, bora i drugih nesavršenosti, već  naprotiv, šminkanjem ističu ono što im je već lepo na licu.

Zato naše žene treba mnogo više okrenuti ka prevenciji bora umesto na njihovom prikrivanju i reagovanju kada je već prekasno. Ali na vašu sreću tražili smo i pronašli rešenje koje može učiniti vaše lice mlađim za čak deset godina. I što je najbolje od svega, ne morate davati silne novce na preskupe preparate kako biste to postigle. Sve što vam je potrebno jesu vaši prsti i pet do deset minuta vremena.

Idealno rešenje za bore jeste masiranje lica, tačnije japanska zogan masaža za lice. Upravo ova metoda odgovara na čuveno pitanje kako zategnuti lice bez hirurške intervencije. Japanke je koriste svakodnevno i rezultati su odlični i iskustva su pozitivna – nema laži, nema prevare.

Zogan masaža podmlađuje lice za pet minuta

Verovatno vam je nemoguća pomisao da ne morate ništa platiti za savršeno i mladoliko lice. U današnjem modernom svetu, potpuno je neshvatljivo nešto ne platiti i pritom unapredititi zdravlje na bilo koji način! Mi iskreno žalimo zbog toga, jer donedavno je ceo život bio puno jeftiniji i običniji. Bar se nama tako čini, ali nećemo žaliti za ničim, srećom postoje alternativna rešenja nasuprot skupim kremama i terapijama.

U narednim redovima ćemo objasniti kako tačno funkcioniše zogan masaža lica, tj. kako je pravilno raditi.

Ova japanska metoda masiranja lica je popularizovana od strane japanske šminkerke Jukuki Tanaka. Zato je drugi naziv za nju i Tanaka masaža. U svetu je postala izuzetno poznata jer spada u najbolje vežbe za lice.

Naime, zatezanje lica zogan metodom pomaže u smanjenju otečenosti lica, protiv podočnjaka, podbratka. Određeni pokreti mogu očuvati čak i dekolte kod žena mladolikim i privlačnim.

Kako funkcioniše Tanaka face massage?

Osnovni cilj koji ima zogan masaža lica jeste da podstakne protok limfe kroz lice dodirivanjem određenih tačaka na određeni način. Masiranje lica ima tačan skup pokreta koji se moraju strogo poštovati kako bi se postigli najbolji efekti.

Ono što dovodi do oticanja lica kao i do prevremenog stvaranja bora jeste zastoj limfe. Limfa predstavlja međućelijski prostor tkiva, providnu tečnost koja se nalazi po celom telu u vidu kanala.

Pokreti prstima pokreću cirkulaciju, te omogućavaju slobodno strujanje krvi kroz lice. Slobodan protok limfe omogućava telu lakše odbacivanja toksina, što kao rezultat daje sve ove pozitivne efekte.

Tanaka preporučuje da se ova podmlađujuća masaža lica izvodi svakog jutra na očišćenom licu. Naravno, potrebno je i oprati ruke kako ne biste razmazivali prljavštine po licu. Nemojte se ni slučajno masirati bez ulja. Pokreti će biti mnogo glađi ako su podmazani i tada smanjujete mogućnost od crvenila, pa čak i od modrica.

Sa kojim uljem se postižu najbolji rezultati

Japanska masaža lica protiv bora se obično praktikuje sa pamukovim uljem, jer se smatra kako je ono najbolje za negu lica. Ipak, u našoj državi se ono ne može tako lako naći, pa će biti dobra svaka zamena za ovo ulje. Kako je kokosovo ulje za lice izuzetno hranljivo i dokazano ima razne benefite po kožu preporučujemo njegovo korišćenje pri masiranju.

Vaša koža će upijati hranljive materije iz ulja, dok će istovremeno primati negu. Apsorpcija će biti povećana jer će lice biti „aktivirano“.

Kao i svaka masaža, i Zogan pruža užitak, ali se nekad može graničiti sa bolom. Ne brinite se, nije pravi bol u pitanju, već onaj prijatan koji je karakterističan za masaže. Kada je budete svakodnevno praktikovali navići ćete se na pritisak i u njemu uživati.

Biće vam potrebno neko vreme da napamet naučite pokrete, ali kada ih savladate Zogan masaža lica vam neće oduzimati više od pet minuta.

Koji su sve benefiti Zogan masaže?

Postoje razne prednosti po kožu koje ćete primetiti kada budete redovno masirale svoje lice. Ovo su neki od njih:

 • Zogan masaža vrata pored bora uklanja i stres. Pored toga što činite nešto dobro za svoje telo kada se masirate, već i imate svojih pet minuta kada se možete posvetiti samo sebi. Kako je masaža relaksirajuća brzo ćete se prepustiti uživanju bez razmišljanja i o čemu. Opustićete se i tih par minuta će vam dobro doći kod umanjivanja hormona stresa.
 • Velika prednost ove masaže se ogleda i u tome što poboljšava neujednačeni ten. Loš ten nastaje zbog nečistoća u koži i smanjenog lučenja kolagena. Stimulacija prstima će regulisati ovaj problem, tako što će ukloniti višak mrtvih ćelija.
 • Tokom godina normalno je primetiti kako se na licu vide popucali kapilari. Ali ako je to normalna pojava, ne znači i kako je i lepa. Niko ne voli da mu se na koži vide crvene ili ljubičaste tanke linije. Zogan masaža bademovim uljem će vam najviše biti od pomoći ukoliko imate ovakav problem.
 • Ovaj japanski tretman stimuliše produkciju kolagena koji popunjava bore. Zogan masaža protiv bora se pokazala sjajnom. Posle mesec dana one će biti vidno smanjene koliko god godina imali. Naravno, ne očekujte čuda, velike i duboke bore se neće moći sasvim prikriti.
 • Oticanje lica će takođe biti smanjeno zbog bolje cirkulacije.
 • Ako imate suvlje lice posle masaže ćete dobiti zdrav i jedar izgled jer krv juri kroz njega.
 • Zogan masaža utiče i na sužavanje pora, čime će mitisera biti vidno manje, a zbog uklanjanja mrtve kože i bubuljice će se smiriti.

Postoje li neželjeni efekti japanske masaže lica?

Neželjeni efekti se mogu pojaviti ako ne pratite instrukcije pažljivo. Žene su se najviše žalile na to da je crvenilo vidno posle tretmana. Zato napominjemo ponovo kako se morate masirati sa nekim uljem ili blažom kremom. Nemojte štedeti na ulju, jer vaši prsti trebaju kliziti po koži. Sa druge strane, nemojte preterati jer je potrebno napraviti pritisak na lice kako bi se pokrenula limfa.

Dalje, pojedine žene su spomenule da im se koža osušila nakon redovnog masiranja Zogan tehnikom. Ovo se dešava vrlo retko i ne postoji jasan razlog tome, ali se pretpostavlja da to zavisi od tipa kože.

Ovaj tip japanske masaže se ne preporučuje kada ste bolesni, naročito ne ako imate temperaturu. Povećana cirkulacija može još više pogoršati vaše stanje. Isti je slučaj ako imate upalu sinusa. Suprotno tome, ako imate glavobolje zogan masaža lica vam može barem privremeno pomoći.

Ne smeju se masirati ljudi koji imaju bilo kakvo oboljenje limfnog sistema, jer će na njih masaža negativno uticati.

Pri izboru ulja birajte ona kvalitetna i koja se više koriste u kozmetici, to su bademovo, kokosovo, ulje avokada i arganovo.

Akupunktura ili zogan masaža – šta je bolje ?

Što se tiče Azijskog kontinenta odatle nam dolazi u vidu nege lica i akupunktura i zogan masaža. Oba imaju svoje prednosti, ali kada je nega lica u pitanju zogan može za vas biti bolja. Ovo su neki od objektivnih razloga:

 • Tanaka masaža je samostalna, možete je sami raditi u udobnosti vašeg doma. Sa druge strane, ako želite akupunkturu morate zakazati kod proverenog stručnjaka i sačekati svoj termin.
 • Zogan masaža lica je besplatna, možete je raditi u spa centru ali za tako nešto nema potrebe. Samo vam je potrebno strpljenje dok ne naučite pokrete. Akupunktura nije toliko rasprostranjena u našoj državi, pa je može raditi samo u velikim gradovima. Uz to je izuzetno skupa, kod pravih stručnjaka može koštati i po par stotina evra.
 • Kod akupunkture nije preporučljivo raditi je na izlovanom delu tela, pa ni na licu. Počinje se sa stopalima i ostatkom tela, pa se završava na licu. Takvo je pravilo zbog protoka energije i tada su najbolji rezultati. Zogan se radi samo na licu, vratu i eventualno dekolteu, a benefite vidite odmah.
 • Mane akupunkture zbog iglica su sitna krvarenja i modrice koje teško prolaze, a koje se mogu pojaviti i na licu. Kod zogan masaže ovo prosto nije slučaj. Prema najgorem scenariju samo ćete videti crvenilo koje će proći nakon pola sata.
 • Naravno i akupunktura ima velike benefite po telo. Generalno je dobra za opuštanje, zatezanje kože i smirivanje nervoze.Ipak, ako hoćete brze efekte bez davanja novca tanaka masaža je prava stvar za vas.

Zogan masaža lica iskustva korisnica sa ovom metodom

Kada je u pitanju zogan masaža moja iskustva su skroz pozitivna. Imam bore i podočnjake već godinama koji me nerviraju, a koji su nastali od prevelike brige i premalo sna. Dajem pare na dnevne i noćne kreme, koje pomažu, ali ne baš onoliko koliko želim ili koliko kažu reklame.

Počela sam redovno sa masiranjem i posle mesec dana sam izgledala već mnogo bolje. Prijateljice su me pitale jesam li išla na facelifting. Čak se i smanjila velika bora posred čela. A primetila sam i razliku kad se ne masiram. Bila sam na moru i dosta se izlagala suncu, i lice se pogoršalo dosta već posle par dana. Super je masaža samo mora ući u redovnu rutinu.

Zorica 46

Ja sam pušač već dvadeset i pet godina. Znam ne treba to raditi, pokušavala sam prekinuti ali se uvek vratim. Pušenje mi je uticalo na lice i zube. Imam uvek velike podočnjake i upadljive bore, uvek izgledam bolesno i umorno. Čula sam za tu zogan masažu od prijateljice koja je fizioterapeut. Našla na internetu i probala. Mesec dana sam se svako jutro masirala. Razlika pre i posle je prilično velika. Ni ja sama ne verujem. Nije mi jasno kako nešto može pomoći i okorelom pušaču. Ali ne pomaže onoliko koliko bi kod zdrave osobe.

Olga 42

Maja Volk se svakodnevno masira ovom tehnikom

Kako je zogan masaža lica zaista efektna može posvedoči i naša ljubiteljka zdravog života – Maja Volk. Pogledajte snimak u kome ona detaljno opisuje korak po korak kako teče masaža.

https://www.youtube.com/watch?v=I7Yk7axY0QQ

Vama dragi prijatelji preporučujemo i Majine zdrave recepte za nutribulet, kao dopunu savršene Zogan masaže. Uživajte

Sponzorisani linkovi:
f