Feature post image

Atlas profilax metoda i nameštanje atlasa

ATLAS PROFILAX METODA

Atlas profilax metoda trajno otklanja tegobe sa prvim vratnim pršljenom uz pomoć jedinstvene masaže vratne muskulature sa kojom se atlas postavlja u idealan položaj. Zašto nam je to potrebno namestanje atlasa i kakvi su efekti ove metode pročitajte u nastavku teksta..

ŠTA JE ATLAS I GDE SE NALAZI ?

Prvi pršljen atlas nam najednostavnije rečeno pridržava glavu. Glava leži na njemu sa dve specifične koštane formacije, koje se nalaze sa obe strane potiljačnog otvora tkz.foramen magnum.Ona je celom svojom težinom uglavljena u gornje konkavne zglobne površine atlasa.

Kad se atlas pršljen nalazi na pravom mestu,onda se glava koja leži na njemu i okreće zajedno sa njim. Znači da se lobanja i prvi pršljen kreću zajedno. Donje zglobne površine atlasa pritom leže na gornjim zglobnim površinama drugog pršljena.To je onda savršena artikulacija. Jer upravo se prvi vratni prsljen atlas koji nosi lobanju najčešće nalazi na pogrešnom mestu.To je verovatno već od pamtiveka tako…

NAMESTANJE ATLASA  I ATLAS PROFILAX U PRAKSI?

Atlas prvi vratni prsljen koji pridržava našu glavu je gotovo kod svih ljudi u pogrešnom rotacijskom položaju pognut u levo i u napred – preciznije rečeno on je iščašen! Ime za ovu kost dolazi iz grčke mitologije, jer je Atlas na svojim ramenima nosio čitavu težinu univerzuma.

René – Claudius Schümperli otkrio je da se atlas pršljen nalazi u pogrešnom položaju, da je isčašen a otkrio je i način kako pomoći ljudima koji imaju problema sa njim i razvijanjem jedinstvene atlas profilax metode.

Namestanje atlasa je na početku bila vrlo neobična pojava koja je privukla naučnike širom sveta koji su na startu sa nevericom posmatrali ceo slučaj,da bi danas atlas profilax metoda  bila opšte prihvaćena. Naime, naučna zajednica provela je celi niz provera i višegodišnjih skupih studija o delotvornosti upravo ove metode koja uključuju snimke magnetne rezonance u 3D i slično.

Ustanovili su da je pršljen atlas – taj uski prolaz,kroz koji prolazi većina živaca,zaista nalazi u pogrešnom položaju i teza je potvrđena 1993 godine..

KOME JE POTREBNO NAMEŠTANJE ATLASA ?

Rekli bismo svima, dosadašnja praksa je ukazala na sledeće simptome:

pacijenti se uglavnom žale na glavobolje, migrene, zujanje u ušimahronični umor i  manjak energije, nemogućnost potpunog pomeranja glave, bezvoljnost, slabu koncentraciju, psihičku nestabilnost.

Međutim i mnoge bolesti mogu biti simptom isčašenog atlasa, kao npr. skolioza – zakrivljenost kičme pa čak i diskus hernija o kojoj smo pisali već i ranije i kod svih njih je veoma delotvorna atlas profilax metoda.

KAKO JE NASTALA ATLAS PROFILAX METODA?

Dr.Schümperli je svoje prvo neugodno iskustvo imao već sa 4,5 god kada je doživeo nezgodu. Kao i mnoga deca u tom uzrastu bio je živahan i rastrčan. Jednom prilikom se poskliznuo i pao sa desnom stranom lica na gvozdeni prag od vrata. Pri tom padu je njegov pršljen atlas koji se do tad nalazio u prilično povoljnom luksacijskom položaju, doslovno bačen u katastrofalni položaj.

To pomeranje atlasa je imalo katastrofalne posledice na dečakovo fizičko i psihičko stanje koje su se kasnije manifestovale. Godinu dana nakon nezgode mali Rene je imao teskobno stanje koje prate i noćne more. Postao je veoma strašljiv i hiperaktivan, pratili su ga učestali bolovi u stomaku i počeo je mokriti u snu i čudno je hodao.

Razlog tome je što isčašeni atlas ne ometa samo celi središnji živčani sistem jer se zbog rotacije sužavaju veliki potiljačni otvor i kičmeni kanal. Zato su kičmena moždina, moždani živci, vertebralne arterije, kartoida, krvne i limfne žile izložene stalnom pritisku.

Iz pomenutog primera svaki laik može zaključiti da to sigurno nije dobro za ljudsko telo naročito za telo deteta. Kao mali dečak, Schümperli je preboleo nekoliko bolesti. Luksacija atlasa veoma je loše uticala i na njegovo držanje, hodao je sa stopalima prema unutra i tek kasnije shvatio kakav je to uticaj imalo na njegovo telo u celini.

Imao je problema i u školi,  nije mogao pratiti gradivo bio je u velikom zaostatku za svojim vršnjacima,kao da je imao nekakvu blokadu u glavi. Teško je učestvovao u nastavi,puno toga nije shvatao i veoma je loše funkcionisao.

René - Claudius Schümperli
René – Claudius Schümperli

 

RAZVOJ ATLAS PROFILAX METODE – nastavak

Sa teškom mukom Rene je uspeo  da se provuče kroz osnovnu školu, a švajcarske vlasti su nakon toga donele odluku da je čak sposoban i za vojnu službu. Isčašeni atlas utiče na psihu kao i na mnoge sposobnosti.

Pred sam kraj vojnog roka Rene je ponovo doživeo tragičnu nesreću i to za vreme jednog hrvačkog zahvata, kada je svog protivnika trebao baciti na leđa. Protivnik ga je u žaru borbe podigao i zabio mu glavu u pod. Ostao je nepomičan i lupao oko sebe što rukama i nogama. Nakon nekoliko minuta došao je k svesti i potiljak mu je bio veoma vruć,tada se umio u obližnjem potočiću i napio se dosta vode. Njegovi pretpostavljeni su ga pitali da li može uraditi i sledeću vežbu, što je mlad vojnik naravno prihvatio.Rene je primetio da dok je trčao, nešto veoma neobično, imao je daleko više snage, prosto je leteo kao da ima krila.

Posle tog događaja obratio se vojnom lekaru, od koga je samo dobio tablete protiv bolova. Sedam dana nakon toga uradio je i rendgenski snimak kicme i dijagnostikovana mu je kompresijska fraktura trećeg i četvrtog pršljena.

Nakon vojske mučila ga je jaka glavobolja i vrtoglavica, kako je vreme prolazilo bilo mu je sve lošije. Patnja je trajala narednih 30 godina. Išao je kod mnogih specijalista i profesora na procenu svog zdravstvenog stanja, da bi na kraju dobio dijagnozu psihičkog bolesnika.

Tek nakon tog perioda je prvi put čuo za atlas prvi prsljen, kada je već bio radno nesposoban. Presudnu odluku je doneo njegov porodični lekar koji je Reneu savetovao da poseti vitalogista. Tada je isti ocenio da je uzrok svih njegovih problema subluksacija atlasa.

NAMESTANJE ATLASA POGREŠNOM I ZASTARELOM METODOM

Subluksacija atlasa je pre svega pomeranje od svega par milimetara u levu ili desnu stranu, gotovo nevidljivo na rendgenskom snimku, po tvrdnji dr Schümperli -ja to je pogrešna metoda i način na koji se dan danas još uvek namešta.

B.J.Palmer je utemeljivač te metode. Nažolost dr Rene je morao iskusiti to na svojoj koži. Sve je to podstaklo Renea da i sam postane vitalogist. Na početku svoje karijere svojim prijateljima je nameštao atlas i upravo sublaksacijskom metodom i uporedo sa tim otvorio je i svoju sopstvenu praksu.

Napisao je i knjigu „Oslobođenje“ u kojoj spominje da je već nakon godinu dana od otvaranja prakse primetio da tu nešto nije u redu. Naime kod sublaksacije atlasa pacijent je morao veoma često dolaziti na ponovna nameštanja atlasa i po vitalogiji on bi se tako morao nameštati ceo život jer sa tom metodom ne ostaje na svom mestu.

Schümperli je nakon određenog vremena potpuno odbacio tu zastarelu metodu jer je iz anotomsko-mehaničkih razlozloga potpuno nemoguća, što je dr. Seibel i naučno dokazao jer se pršljen atlas nalazi u pogrešnom rotacijskom položaju.

U tom periodu ni Rene nije bio u dobrom zdravstvenom stanju i njegove su mu kolege morale stalno nameštati atlas upravo tom pogrešnom metodom. To je trajalo sve do 20 juna 1996 kada je doktor prvi put uspeo izvesti potpuno bezopasnu i trajno korekturu isčašenog atlasa kod svog stalnog pacijenta. On je ujedno postao prvi čovek na svetu kod koga je urađena atlas profilax metoda..

ATLAS PROFILAX METODA I NAMESTANJE ATLASA DANAS

Atlas profilax metoda koju je nekoliko godina razvijao dr Schümperli  je jedina koja trajno otklanja tegobe i to sa jednim jednim preciznim zahvatom. Iščašenje atlasa prouzrokuje teške poremećaje u statici, mehanici i dinamici kičme, što dovodi do mnogih bolova, bolesti i invaliditeta. Njegovu hipotezu je potvrdio naučnik dr Rainer Seibel.

Ideja o iščešenju atlasa ga je privukla i detaljno je proučio dotad malo poznatu ljudsku kost. Kako nema svoje diskove, obično ta kost ranije nije dirana niti dovoljno proučavana. Za istraživanja uzeti su snimci pacijenata sa magnetne rezonance, kako bi se mogao videti 3D prikaz atlasa i da bi se moglo proveriti da li je zaista isčašen.

Studija je trajala od 2005 do 2009 godine. Proučavana su stanja pacijenata pre i posle primene atlas profilax metode. Bila je to veoma skupa studija zbog veoma velikih troškova zbog brojnih snimaka magnetne rezonancije kod 114 pacijenata, ali su več prvi rezultati bili obećavajuči jer je na samom početku dokazano da je gotovo uvek prvi pršljen u pogrešnom položaju zakrenut prema levo i napred.

Čim bi se sprovelo lečenje atlasa on bi se vratio u pravi položaj i zglob glave bi ga potpuno prekrio, prva dva pršljena bi takođe bila u ispravnom položaju. Ovako dobar rezultat niko nije očekivao odmah na samom početku istraživanja.

Od 114 pacijenata čak 112 je imalo iščašen atlas, što je šokiralo naučnu zajednicu. Ova inovativna studija je trajala dosta dugo ali su rezultati iste doveli do porasta praktikovanja metoda širom sveta, tako da se danas primenjuje i atlas profilax metoda u Srbiji kao i u zemljama regiona.

Atlas lečenje je potpuno bezopasno, nuspojava nema i kod pacijenata nisu zabeležena oštećenja niti komplikacije. Dr Rene tvrdi da atlas profilax leči pacijente i od psihičkih bolesti,virusa i bolesti zavisnosti.

atlas profilax metoda

ZAŠTO NAM JE PRŠLJEN ATLAS ISČAŠEN ?

Odgovor na ovo pitanje se još uvek traži i zahteva veće angažovane svih naučnih disciplina kako tvrdi dr. Seibel. Postoje mnoge teorije o tome zašto čovek ipak nije savršen i zbog čega mu nije omogućeno da ostvari svoj pun potencijal. Reč je o revolucionarnom otkriću, koje svakako treba i dalje istraživati, da bi se u budućnosti mogla primenjivati i unapređena atlas profilax metoda čak i kod dece. Gde bi se isčašenje prvog pršljena izlečilo odmah u startu i sprečile bi se mnoge bolesti.

Jedna od teorija je da do iščašenja pršljena dolazi več na porođaju, međutim dokazano je da je on isčašen još dok smo u majčinoj utrobi. Druga teorija je da je u pitanju božija kazna,treća kaže da je u pitanju genetska manipulacija, a postoji i teorija da na iskrivljenje atlasa utiče nagib Zemljine ose itd…

Brojne su teorije i nagađanja, pa stoga zahtevaju puno ozbiljniji pristup nego dosad.

ISKUSTVA SA ATLASPROFILAX METODOM

Nameštanje atlasa se vrši masažom vratne muskulature  pri čemu pomaže se prvom pršljenu da se vrati u svoj pravi položaj. Atlas profilax metoda  je apsolutno bezopasna ali je može izvesti isključivo stručno lice, tako da nikako ne pokušavate samostalno ovo izvesti, jer može doći do posledica.

Nakon pravilnog namestanja reakcije organizma su prosto neverovatne. Rezultat je potpuno oslobođenje čoveka u psihičkom i fizičkom pogledu. Zabeležena su razna svedočanstva i iskustva pacijenata, gde bi neki čak briznuli u plač i počeli da viču od sreće neposredno po nameštanju atlasa. Ovo se se objašnjava kao rasterećenjem u svakom smislu te reči.

Psihički bolesnici koji bi se na ovaj način oslobodili, komentarišu da je za njih ovo izlazak iz zarobljeništva u kojima su godinama bili zatočeni! Bolovi u vratu i ramenima, ledjima, glavobolje potpuno isčezavaju. Poboljšava se koncentracija i pažnja, pomeranje glave je potpuno, dobija se osećaj viška energije.

Danas širom sveta ima preko 400 zvaničnih specijalista za atlas profilax metodu. Pojavio se i velik broj lažnih terapeuta, tako da obratite pažnju, jer cena od oko 200 eura po intervenciji privukla je mnoge prevarante , pa i na našim prostorima.

DA LI JE ATLASPROFILAX PREVARA?

Nameštanje atlasa se ne preporučuje kod trudnica i kod osoba koje su imale akutne sveže lomove na vratu i povrede kičme.

Da kažemo još i da atlas profilax metoda nije prihvaćena po svetu sa istim entuzijazmom. Čak ćete pronaći i tekstove da je namestanje atlasa prevara. Ovaj stav se javlja isključivo tamo gde je farmaceutska industrija jako moćna – što je i logično s obzirom u kakvom vremenu živimo. Ipak i pored svega atlas profilax je najzastupljniji u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj.

Ljudi prilično loše reaguju kad im se ponude nove,jednostavne i praktične metode lečenja usled prezasićenosti i zbog opšte neverice. Ukoliko imate iskustva sa atlas profilax metodom  podelite ih u komentarima ispod, rado ćemo ih objaviti. Takođe ako vam se čini da je tekst vredan pažnje slobodno ga podelite putem društvenih mreža..

Preporučujemo vam da pročitate i sledeće tekstove: išijasdiskus hernijaukocen vratlecenje reumerefleksoterapija i mnoge druge…

Sponzorisani linkovi:

3 mišljenja na temu „Ateroskleroza simptomi i prirodno lečenje“

Zorica Milinovic
05/05/2014 16:50

molila bih da mi posaljete adresu i tel..... nakoju bih se mogla javiti povodom lecenja

Vesna
23/07/2014 22:54

Dali se ova metoda radi negde u Makedoniji. Ja sam iz Skoplja. Pozdrav

Sava
24/07/2014 18:25

imase ponuda na WEB KLINIKA mislam bese,besplaten pregled,a mestenjeto na atlasot bese okolu 9 000den. so popust.

f