Diskus hernija simptomi i lečenje

diskus hernija simptomi

ŠTA JE DISKUS HERNIJA

Diskus hernija se najčešće javlja između tridesete i pedesete godine. Razlog za ovo jeste u tome što prirodni proces starenja kičmenih diskova počinje već u detinjstvu i ranoj mladosti, tako da nije neobično da bolest nastane i kod osobe od dvadesetak godina. S druge strane, nakon pedesete diskovi gube znatnu količinu vode, pa su manje šanse da „iscure“.

U nastavku saznajte više šta je diskus hernija i kako se leči..

DISKUS HERNIJA SIMPTOMI

Simptomi diskus hernije se razlikuju kada se radi o lumbalnom ili o vratnom delu kičme.

LUMBALNA DISKUS HERNIJA SIMPTOMI

 • Bol u donjem delu leđa,
 • Trnjenje ili bol koji se spušta niz nogu,
 • Bol u glutealnom regionu,
 • Trnjenje ili bol u listovima,
 • Bol u kolenu ili oko njega,
 • Držanje tela je iskrivljeno,
 • Trnjenje u stopalima – žarenje,
 • Slabija kontrola mokrenja,
 • Slaba kontrola stopala,
 • Bolovi pri pokretanju trupa (istezanje tela, naginjanje, savijanje, rotiranje),
 • Seksualna disfunkcija,
 • Žarenje nogu ili osećaj hladnoće u nogama.diskus hernija simptomi

DISKUS HERNIJA VRATA SIMPTOMI

 • Trnjenje ruku i prstiju,
 • Bolovi u rukama,
 • Bolovi u ramenima (jedno ili oba),
 • Oslabljenost mišića na rukama,
 • Bolni i ograničeni pokreti vrata,
 • Ukočenost vrata,
 • Zujanje u usima,
 • Glavobolje i migrene,
 • Problemi sa očima i  vidom ,
 • Bolovi između lopatica,
 • Malaksalost, mučnina i vrtoglavica,
 • U slučaju kontakta sa kičmenom moždinom javljaju se problemi sa celim telom.

KOJI SU UZROCI OBOLJENJA ?

Međupršljenski disk se sastoji od fibroznog prstena što okružuje želatinozno jezgro, koje sadrži dosta vode. S vremenom dolazi do slabljenja tog prstena, malih naprsnuća i pucanja. Kada želatinozni sadržaj iscuri – diskus hernija i pritisne živac, što dovodi do poznatog stanja zvanog išijas.

Osim naslednog faktora, na koji ne možemo uticati, hernija diska može biti  prouzrokovana i preteranim opterećenjem i nedovoljnim rasterećenjem kičme. Naime, ishrana diskova funkcioniše po principu sunđera (pošto nemaju krvne sudove). U uspravnom položaju povećava se pritisak u njima i istiskuju se štetne materije. Sa druge strane, pri ležanju ili sedenju s naslonom pod uglom od 45 stepeni taj pritisak smanjuje i hranljive materije ulaze u diskove.

Savremeni način života nosi sa sobom previše opterećenja (prvenstveno sedenja i stajanja), a malo rasterećenja, što dovodi do loše ishrane i bržeg propadanja diskova. Tome kumuju i loše držanje tela, gojaznost,pušenje i nedostatak fizičke aktivnosti,usled čega mišići postaju slabi, a oni,pored diskova, daju potporu kičmi.

LEČENJE HERNIJE DISKA 

Hernija diska se najčešće lečci konzervativno – analgeticima (lekovima za smanjenje bola i upale). Zatim relativnim mirovanjem, hlađenjem u predelu krsta (ne grejanjem,jer može doći do još veće upale živca i snažnijih bolova), fizikalnim agensima (laser,magnet, struja…). Tek po smirivanju bolova primenjuju se kineziterapija i hidroterapija, to jest vežbe na suvom i u vodi. Lečenje diskus hernije obično traje od nekoliko nedelja do nekoliko meseci.

OPERACIJA I OPORAVAK NAKON HIRURŠKE INTERVENCIJE

U slučaju pojačavanja tegoba, diskus hernija se mora operisati. Pored toga, postoje i razlozi za hitno operativno lečenje – stanje pod nazivom kauda ekvina (osim bolova, javlja se izražena slabost u nogama, trnjenje sedalne regije i nemogućnost mokrenja i obavljanja velike nužde ili nemogućnost njihovog zadržavanja), kao i izolovana mišićna slabost (najčešće nemogućnost hoda na prstima ili petama jedne noge).

Nakon hirurškog lečenja postoji šansa da preostali deo diska ponovo iscuri, a veći je rizik i od ubrzanog propadanja diskova na susednim nivoima. Zbog toga i ovde važi stara poslovica: Bolje sprečiti nego lečiti. Ipak, u najvećem broju slučajeva ove komplikacije uspešno se izbegavaju čuvanjem kičme i redovnim vežbanjem.

DISKUS HERNIJA PRIRODNO LEČENJE

Kako je u pitanju veoma ozbiljan zdravstveni problem koji ponekad zahteva i hirurški zahvat na kičmi, fitoterapijom se može samo pomoći obolelom nikako u potpunosti izlečiti .

Isecite na kolutove jedan osrednji krompir,pa prvijte bolna mesta. Takođe umesto toga možete propžiti na ulju deset čenova od belog luka(koje ste prethodno izgnječili) i kao toplu smesu privijte na bolna mesta i držite naredna 3 h.

DISKUS HERNIJA I SPORT

Hernija diska često pogađa sportiste ,kao i rekreativce.Ljudi, ponekad u najboljoj nameri da sačuvaju gipkost, dobiju kondiciju i poboljšaju zdravlje, nepotrebno opterete vlastito telo i izlože ga mnogobrojnim povredama.

Najbolja preporuka za njih je da se obrate stručnjaku sportske medicine, koji bi imao uvid u njihove sportske aktivnosti da bi ih mogao usmeriti na pravi način. Pročitajte takođe i sledeće tekstove: bolovi u zglobovimabol u grudimapetni trnsindrom karpalnog kanala i dr..

Sponzorisani linkovi:

73 Responses to Diskus hernija simptomi i lečenje

 1. Dragana Djuricic Lisica каже:

  dva puta sam imala diskus herniju ali do sada bol nije otisao u celosti, imam bolove u desnoj preponi koji se spusta sve do stopala, imala sam niz terapija u ovom pravcu, sa blagim poboljsanjem, desna noga mi trne, imam bolove u stopalima uopste mi je telo slabo pokretljivo, svaki pokret mi je bolan

 2. Alija Čobić каже:

  NAJVAŽNIJE SU VJEŽBE

 3. Zoran Gajic каже:

  najvaznija je naravno fizicka aktivnost i ispravna ishrana da nebi doslo do tih simtoma,odnosno ako ih imate pridrzavajte segore navedenog.

 4. Mirjana Petrovic каже:

  dva puta sam oprisana od diskus hernije u periodu od sedam godina ,isti nivo L4-L5 S1 i desno i levo. Drugi put, levo, mi je iscurio diskus ,palo stopalo pre operacije .dug i težak oporavak ali uspešan . treći put pre 4 god C-5 uspešno.zahvaljujući BOGU pa doktoru M Saviću -VMA. ,moje iskustvo -upornost i jedan obavezni obrok su vežbe .

  • Petrak каже:

   Dobar dan,OPERIRAO SAM DISKOS HERMIJU -L4-5,L5-S1.Dva tjedna nakon operacije i dalje su mi utrnuti prsti desne nige i lijeve ali puno manje.Hodam uz pomoš štapova za nordijsko hodanje i osječam bol kad stanem na desnu nogu.Povremeno osječam bol u desnoj nozi i kad mirujem.Dosta sjedim(dali smijem).Tri puta na dan radim vježbe u ležečem položaju za jačanje mišiša oko kralježnice,Molim vas da mi odgovorite koje vježbe ste radili posle operacije.Dali smijem sjediti i koliko,Dali smijem šetati.
   Koje je vaše iskustvo

 5. Novak Novakovic каже:

  Ja to izšamaram koprivom pa bolno mesto bridi do sutra a ono što je zdravo prestane za 15 do 20 minuta ,

 6. Irena Markovic-Milosevic каже:

  samo jedna operacija pre 10 godina na VMA doktir Minic sad se po koji put javlja bol ali vezbe bez prestanka

  • Aleksandra Bozic каже:

   Takodje VMA,doktor Minic,pre dve godine,operacija c5-c6,zahvalna dok sam ziva,u medjuvremenu se porodila,zdravog decaka,carskim rezom.I opet (na zalost) problem,ali ovaj put lumbalni deo,mada mi je doktor,skrenuo paznju na to,ali malo moje neodgovornosti,ne cuvanja,ali svakako i jedino,opet sa punim poverenjem,samo kod Dr.Lj.Minica,covek ekspert u svom poslu i ljudska velicina svojom posvecenoscu i odnosu ka pacijentima.

 7. Maria Jankulovska Buza каже:

  OVO CHUDO JE I MENE SNASLO 1993 GODINE BILA SAM KAO PARALIZOVANA OD BOLOVA NISAM ZNALA STA DA RADIM ,DR, SU HTELI DA ME OPERISU BEZ IKAKVE GARANCIJE <GOSPOD ISUS HRIST ME JE IZLECHIO TAKO DA SU SE I MOJI DR, CHUDILI DA SAM PROHODALA I DA NEMAM VISE ONE UZASNE BOLOVE HVALA TI GOSPODE TO JE SVE BILO 1993 GOD ,DANAS HODAM I NEBOLI ME NISTA HALILUJA I POSTALA SAM HRISCANKA A BILA SAM ETIISTA ,NEKA I VAMA ISUS HRIST POMOGNE KAO STO JE MENI POMOGAO

  • Maria каже:

   DRAGA MARIJA I JA SAM VERNICA KATOLIKINJA I ZNAM DA SAMO ISUS JE TAJ KOJI LECI AKO PRESAMO SVOJ ZIVOT ISUSU I ZIVIMO PO NJEGOVIM ZAPOVEDIMA MOLIMO SE BLAGOSIVLJAMO ISUSA SVAKI DAN ZA SVE STO NAM DAJE ZA SVE SE ZAHFALIMO I PONIZNO OD SRCA MOLIMO SIGURNO CE NAM POMOCI HVALA ISUSE ZA SVE

  • NK каже:

   Samo Banja Koviljaca!!!
   Moj otac je bio godinu dana kuci u krevetu, nije mogao da ustane!
   Vodili smo ga kod svih zivih doktora po BG-u (bukvalno svi privatni lekari, akupunktura, laseri, masaze, neki vakuumi sa teglama i ostale gluposti)!
   Pricali su mu isto drzavni lekari da mora na operaciju i da mu nista ne garantuju!
   I onda smo odlucili da mu uplatimo tretman u Banji Koviljaci!
   Jedva sam ga odvezao od BG-a do Banje Koviljace i tamo je bio mesec dana. Otisao je sa 2 stake a izasao 90% fizicki zdrav!
   Posle je totalno ozdravio!
   Nadam se da cu pomoci nekom od Vas koji imate te probleme!
   Pozdrav svima!!!

  • Biljana lozo каже:

   Podeli sa nama kakva je to pomoc od Boga??? Mozda i mi ostali da se izlecimo??? Hvala na odgovoru unapred…

 8. Maria Jankulovska Buza каже:

  Dragana ja te podpuno razumem jer sam I ja to imala .Neka ti nas Gospod Isus Hrist pomogne kao sto je meni pomogao

 9. Marina Car каже:

  ja imala lumbalnu išijagliju i operirala prije godinu dana dobro je za sad ne boli toliko al zahvaljujuci dr.Pavicu on me spasio invalidskih kolica

 10. Maria Jankulovska Buza каже:

  Tu bol sto osecas neka napusti tvoje telo ovog trenutka u ime gospoda Isusa

 11. Maria Jankulovska Buza каже:

  Moji su bili 4,i 5 prsljeni takvi od pojasa na dole sam bila kao paralizirana , Ali ne vise sada odam ,trchim I neboli me nista halilujaaa

 12. Maria Jankulovska Buza каже:

  DA SVAKI POKRET MI JE BIO BOLAN ALI NE VISE ( NEKA GOSPOD UZME SVE BOLOVE IZ TVOG TELA OVO TI OD SRCA ISKRENO ZELIM

 13. Maria Jankulovska Buza каже:

  Sretan ti Bozic

 14. Branko Miza Bosnjak каже:

  Dragana, bolovi u preponi je 100% kuk nije diskus hernija jer sa obodvoje operisala i znam simtome.Miza sarajka

 15. Ljupka Jankovic каже:

  KAKO STE SE IZLECHILI ,MOLM VAS.

 16. Dana Soldat каже:

  Maria Jankulovska Buza

 17. Dragica Kostic каже:

  Maria pomozite i nama ostalima i recite nam šta treba da uradimo da bi nam bilo bolje. Hvala.

 18. Dragica Kostic каже:

  Maria pomozite i nama ostalima i recite nam šta treba da uradimo da bi nam bilo bolje. Hvala.

 19. Marija Drndarevic каже:

  Ima leka, ali to je pomalo i individualno. Ja sam imala diskus herniju izmedju 4/5 pršljena i napuklu karlicu, godinu ipo sam bila gotovo nepokretna, nakon svih mogućih tretmana klasičnom medicijom, a
  onda sam išla na treapiju kod jednog Rusa i on mi je davao neke inekcije u kičmu, fizički ispravljao kukove i malo pomogao i rekao da je operacija neophodna, da bih došla do jednog kineza koji je radio u Novom Sadu i nakon 80 terapija akumpukture došlo do potpunog izlečenja i od 2004 nisam više gotovo ni jednom imala bolove. No pored toga išla sam na kues Metodu Lora -drži predavanje jedna ruskinja i naučila vežbe za kičmu koje su mi totalno oporavile pršljenove da sad postanu gotovo gipki i sad više nemam probleme. Mnoge stari treba izmeniti da bi došlo do rezultata, a na prvom mestu ne biti lenj da se vežba…sretno i nadjite svoj put do ozdravljenja

  • Marko каже:

   A da li mozes nesto vise da mi kazes sto se tice tih vezbi,i kod koje ste to ruskinje isli i gde?Ja sam sportista i imam problem sa hernijom,nije za operaciju ali me muci prilikom treninga,tako da sam na strogom mirovanju trenutno.Veliki pozdrav

   • marija каже:

    Ako vas interesuju vežbe koje ste tražili, mogu se naći na internetu i to por nazivom lora put zdravlja i lepote i knjigu i vežbe je kroz kurs napisala i vodila Larisa Fotina, postoji knjiga po kojoj se može polako i sam raditi, ali i cd koji se mogu nabaviti preko kluba Lora

 20. Nistovic Ex Imamovic Senada каже:

  OVO CUDO OD BOLESTI KAZI SVE ISPRED SEBE ….

 21. Vildana Alija Sejdic каже:

  To meni reci u mene dva diska isla i skroz ih izbacili 5 operacija sam ja zbog toga isjetila :(((

 22. Dzenana Dzana Kolar каже:

  Ja dvije 4 hernije…

 23. Safet Cicko Kargic каже:

  jasam imao jo0s od 93 , koju sam morao da operisem 2005g, jer je doslo do izljevanja diskusa,,sveje bilo ok do unayad 6 mjeseci kada se ponovo pojavila u predjelu vrata posljedice su velike dolazi do utrnuca ruku i stopala ,,

 24. Drago Peric каже:

  Da vas zamolim ako nije problem da mi objasnite koje vjezbe treba raditi,da pomogne i nama ostalim koji imamo te probleme Hvala..

  • marija каже:

   Pošto ove komentare nisam pratila, tek sad sam videla vaše pitanje, ali sve vezano za vežbe o kojima sam govorila mogu se naći i naučiti na kursu LORA pa potražite detalje na kursu ili u uidruženju Lora

 25. Sonja каже:

  I ja imam 2 diskushernije.Vratnu i lumbalnu i ozledu u gradskom autobusu pre dve godine pri cemu sam udarila glavom u staklo i svi putnici su mi pali na ledja. Bila sam svugde , ali mi je jedino pomogao terapeut iz Aktiva. Zahvaljujuci njemu moje ukocene sake sad funkcionisu , mogu dosta toga da uradim, hodam…I strogo se pridrzavam njegovih uputa..

 26. Jovanka Koteska каже:

  Ljupka Jankovic

 27. Elvedin Pajo Hatibovic каже:

  kad se to isusu vratio medu zive , imateli njegom broj da i mene izleci

 28. Slobodan Grbić каже:

  Najvažnije je pronaći dobru školu joge i voditi računa o ishrani. Negdje sam našao ovaj recept: svako veče pred spavanje pojesti 5 suvih šljiva, 1 kajsiju i 1 smokvu. Period mjesec i po ili duže.

 29. Enrico Salievski каже:

  Gos. Kostic, ukucajte na ovom sajtu: Atlas profilax, svemu je kriv taj prvi prsljen koji spaja glavu sa kicmom. Ima nade verujte .

  • igorche каже:

   Tako je atlasprofilax jedno jedino ispravo resenje za vecinu tegoba i za sve bolove. Verujte provereno uspesno januradio i naterao mnogo ljudi koje znam da ucine isto. Iskustva neverovatna ,nki simptomi kao rukom odneseni. Najgore moguce resenje je operacija. Procitajte i raspitajte se o ovoj metodi i pitajte nekoga za misljenje ko je uradioovu metodu. I sam sam bio u potpunom soku koliko mi e bilo bolje. Prvo dobro proucite sve metode,pa onda donesite sud o tome sta je najboje za vas i vase zdravlje. Pozz

 30. Rosanda Lola Engel каже:

  Drago Peric skini knjigu sa interneta za djabe je larisa fortina-LORA-put mladosti i zdravja

 31. Dejan Subotin каже:

  Tomo Prelevic -Prele covek radi fizikalnu trapiju u sportski centar Banjica ,Meni je extra masazama uspeo da povrati sve u funkciju ,tj jedva sam hodao pre par godina zbog diskusa .Tomo je bas diplmirani strucnjak bez kojekakvih babskih i samostalnih zvanja ,znaci bas bas strucnjak .Ja sam trebao na operaciju on me je sprecio i resio problem .

 32. Sasa Lukic каже:

  Diskus hernija se moze uspesno lečiti i kombinacijom AKUPUNKURE i KIROPRAKTIKE. Ja se ovim bavim već 20 godina i mogu vam reći da kod 80 % pacijenta pstoji zadovoljavajuće izlečenje koje ih oslobodi bolova i drugih tegoba i vrati ih normalnom životu. Za sve detaljnije informacije možete me kontaktirati preko mog sajta www . akupunktura . co.rs ili preko meila : drsasa58 @gmail. com
  Rado ću Vam odgovoriti na pitanja

 33. Ljubinka Koropkin каже:

  OBAVEZNO PROCITATI ….VRIJEDI…
  www. atlasprofilax .hr /cijena. html

 34. Danica Bencun каже:

  Slava Gospodu Isusu Hristu AMIN!

 35. Kasim Nuhanovic каже:

  Ova se doj**** isusa, j*** te on, ima li nesto poucno da kazes.

 36. Miroslav Magaljas каже:

  kiropraktičar

 37. Robert Sausman каже:

  Naravno da postoji lek,svako od nas ima sposobnost samoizlecenja.Imao sam problema sa kicmom pad sa merdevine,nekoliko puta godisnje nisam mogao da ustanem iz kreveta od nesnosnih bolova.Kada sam poceo da praktikujem vezbe pet tibetanaca svi bolovi su nestali,inace vezba zaustavlja proces starenja,tai chi vezbe su takodje dobre i solarna joga.Vezbajte ove vezbe i uzivajte u zivotu bez bolesti.

 38. Dejan Subotin каже:

  Branka Djukic Tomo Prelevic radi i dalje u sportskom centru Banjica ,mozete se opozvati na mene Dejan iz Apatina.Vidite ovako ,kod mene je to dosta brzo islo jel sam slusao njegove savete i radio vezbe zadate za kucni zadatak ..Ja vam mogu reci da sam posle prve terapije osetio olaksanje barem 80%,e sad isao sam dalje na teerapije i slusao ga

 39. Branka Djukic каже:

  Molila bih Vas da mi kazete da li Tomo jos radi na Banjici i kako doci do njega.Interesujeme za koje vreme ste se oporavili.Unapred hvala na odgovoru.

 40. Branka Djukic каже:

  Dejan Subotin Hvala Vam,pod hitno moram da ga potrazim jer vec par meseci imam problem sa vratnim delom kicme i sa lumbalnim delom.Iskreno se nadam da ce mi pomoci.

 41. Sanja Žučko каже:

  Maria,ne kaki !!!! izlječio te kako
  ????

 42. Igorche Gevara каже:

  Upravo to sam uradio i resio mnoooooge probleme. Preporucujem svima. Bolje metode mislim da nema.

 43. Boris Miletić Barbarosa каже:

  Operisao sa 18.Sada u 38 nemam problema uz svakodnevno treniranje,Ledja, trbusnjaci, ledjnjaci, traka brzi hod, plivanje. ;)

  • Nikola каже:

   Interesuje me da li si posle operacije izvesno vreme osecao nelagodnost prilikom savijanja i ispravljanja. Ja inace imam 27 godina i u avgustu 2015. godine sam operisao diskus herniju na nivou L4-L5. Polako se vracam fizickim aktivnostima ali i dalje osecam zatezanje samo kad se savijam. Kad radim vezbe i kada trcim nemam nikakvih problema jedino samo kad se savijam. Ugradjeni su mi srafovi na nivou L4-L5 tj kruto fiksiranje srafovima i indirektna dekompresija kicmenog kanala. Na poslednjem pregledu na kom sam bio pre nedelju dana na snimku se ustanovilo da je disk sam po poceo da se dehidrira sto je neverovatno jer je proslo samo 7 meseci od operacije. Hirurg koji me je operisao, dr. Savic je bio u tolikom cudu da je morao da zadrzi snimak magnetne rezonance. Kaze da je ubedjen da ce disk potpuno da povrati svoju funkciju.

 44. Predrag Pedja Jovicic каже:

  Proverio sam kopriva je sveta stvar

 45. sasa каже:

  Donna250s ima mikroelemente koji ojacavaju i hrane hrskavicu i zelatinozno tkivo.
  Za problematicne terapija otprilike na svakih deset godina.
  I to je to.
  Ali ne kupovati domqcu donnu u kesicama jer to je podvala i prevara nego bayer ili tako neku u kapsulama.

 46. fora каже:

  Marija,ovdje ljudi pricaju o ozbiljnim bolestima ,kicmene i prsljeno u vratu,a ti se pravis budala.Pusti bona ISusa na miru,te vase patke ostavite za malu djecu..da nebi ulazio duboko u lazi koje prosipate ovdje na portalima.Prvo neznas ni koje Isus,a pogotovo eto siso odozgo striktno za tebe da ti popravi prsljenove Isus keropraktor.Nego ljudi ako ste probali ljekove,oa nerade,Onda vam preostaje samo prirodne vjezbe.I terapije u banjama ,kao sto ej fojnica i tako to,ja imam problema sa donjim djelom kicme i nije bas fun kad boli.Pozdrav svima i sreno,uz poremecaje prsljenova,dolazi i do artrtisa,tako d avjezbe ,hodanje plivanje ko moze d aplva to je prijeki lijek,a ove bajke [pomogo joj isus i tako to,nepije vode..

 47. Marina каже:

  Poštovani, postoji čovjek koji ima vrsne rezultate u lječenju Diskus hernije i ostalih probema koštano zglobnog aparata…

 48. hasnija каже:

  procitala sam dosta komentara za ljecenje diskusa javam mogu reci svoj ljek kojije isproban i pokazose odlican ko hoce vjerovat nek isproba moj muz je imo probleba diskus lumalni 5 prsljenova ljkari mu dali prognozu za 2g dace u invalidska kolica treboje koristit morfin za bolove a nije mogo vise od 2m hodat preko prijatelja saznam za alternativno ljecenje i uspjelo sad sve ra di nema nikakvi bolova niti kakve ljekove trosi a ima 69g a toje bilo2003g a ljek se pravi od pravog maslinovog ulja i trave kojase zove kantarijon suhi onse pokisali u pola litre ulja da ostoji 24 sat i onda natopis lanenu krpu satim uljem i stavis na kicmu preko najlon vrecicu i zamotas kao zavoj tako svaku vece pred spavanje ito 45 dan i akoste umogucnosti na jakom suncu leci i natopiti tu smjesu na kicmu koliko god mozete izdzati vrucinu vidjecete rezultate javam garantujem da nema boljeg ljeka samo uradite ovako pozdrav

  • Nena каже:

   Da li to moze da se koristi i kod vratne diskus hernije?

  • SUZANA MAKEVIC каже:

   MOLIM VAS HASNIJA KOLIKO SE STAVI KANTARIONA SUVOG U POLA LITRE MASLINOVG ULJA KOLIKA GRAMAZA KANTARIONA MOLIM VAS DA MI KAZETE I DA LI MOZE DA SE NA LEDJA DIREKTNO UTRLJA TO PROCEDJENO ULJE PA ONDA LANENA KRPA PA NAJLON JER SAM PROBALA SA SVE KANTARIONOM PA MI JE SAV BUVI KANTARION SPAO JER TREBA DA SAE PRCEDI POSLE 24H MOLIM VAS HASNIJA ZA VASEU POMOC UNAPRED HVALA POZDRAV SUZANA

 49. Bojan каже:

  Samo zapamtite dok ste živi , sex je jako važna stvar u životu.
  U organizmu se pokrece odbranbeni mehanizam, jacate ne aktivne dijelove tijela tokom sexa i dobra ishrana- voce i povrce koje jako veliku uklogu imaju u životu i ima da vam ne bude nista. I pomirite se sa time da vam to budu prioriteti u aktivnosti i ishrani i 100god. vam sleduje zdravog života!

 50. Nena каже:

  Imam diskus herniju c3 c4 c5. Imam jake bolove u vratu. Protrusio disc. Pokretljivost je bolno ogeanicena. Bolovi u lopaticama trnjenje prstiju na obe ruke. Radilasam emng gde mi je nadjena umereno teska hronicna lezija korena c8/th1 desno i umereno hronicnu leziju korena c5 desno.imam vrtoglavice. Isla na fizikalnu nista pila lekove i dobijala injekcije nista. Sta da radim.

 51. Nena каже:

  Da li neko moze da mi pomogne sta da radim.

  • SUZANA MAKEVIC каже:

   neno molim te da li ti znas koliko hasnija stavi suvog kantariona na pola litre ulja i dali se posle 24h to procedi i da li moze da se maze na ladja pa onda lanena krpa i najlon a sto se tice neno moze i za vratnu slobodno ja stavljam od vrata pa dole cela ledja ali neznam koliko gramaza kantariona i da li se to proced i posle 24h jer to stavim otprilike pomozi unapred hvala ti

 52. svetlana каже:

  Hasnija,koliko se trave kantariona stavlja u pola litre maslnovog ulja koje stoji 24h?Jel se posle procedi?Jel moze ulje direktno na kozu pa onda lanena krpa da se stavi da se ne bi mnogo natopila lanena krpa ako na nju stavim?hvalaaaaaaa

 53. Nenad каже:

  Postovani,
  Molim Vas za misljenje.
  Naime pre nesto vise od 6 meseci sam operisao vratnu diskus herniju C6/C7, tom prilikom mi je izvadjen diskus i stavljen implant. U poslednjih mesec i po dana osecam bolove u vratu koji se spusta na predeo lopatice i dalje na levu ruku. Bol zna da bude jaci,ali je uglavnom vise iritirajuceg karaktera i traje po nekoliko dana. Pre 5 dana me je uhvatio toiko jak grc u levoj podlaktici da sam se probudio u sred noci i bukvalno vise od pola sata pokusavao da se oslobodim od bolova i grca.
  Moje pitanje je da li su ovo normalni i prateci bolovi nakon operacije i da se naviknem na njih ili bi trebalo da se obratim neurohirurgu ili fizijatru koji su me vodili?
  Hvala unapred,

 54. Nikola Pešovski каже:

  Postovani,
  Molim za Vase misljenje. Imam 27 godina i u avgustu 2015. godine sam operisao degenerisani disk na nivou L4-L5 koji je procureo. Polako se vracam fizickim aktivnostima, ali i dalje osecam zatezanje kad se savijam i povremeno kada drzim nesto teze od 5 kg u rukama posle par minuta javlja mi se blaga ukocenost u donjem delu ledja kao grcenje misica. (Moram da napomenem da se to grcenje ne javlja bas svaki put i obicno odmah prodje nakon prestanka drzanja)Kad radim vezbe i kada trcim nemam nikakvih problema jedino samo kad se savijam. Ugradjeni su mi srafovi na nivou L4-L5 tj kruto fiksiranje srafovima i indirektna dekompresija kicmenog kanala. Na poslednjem pregledu na kom sam bio, na MRI snimku se vidi da je disk poceo da se hidrira. Od operacije je proslo 10 meseci a ja i dalje osecam ovu nelagodnost prilikom savijanja i drzanja neceg teskog od 5 kg u rukama. Neurohirurg mi je rekao da je to zbog misica koji su razdvajani prilikom operacije i da im treba dug oporavak. Koje je je Vase misljenje?

 55. Natasa каже:

  Zdravi drugari. Zovem se Natasa i imam 26 godina. Diskus herniju l4 i l5 sam dobila sa 22 godine kadam sam nezgodno sletela sa tobogana i ..nagnjecila ..prsljenove. Od tada barem tri puta godisnje zavrsim na ortopediji od bolova, kocenja leve noge, i nemogucnosti stajanja na istu. Uglavnom dobijem zodol i bromazeoan i za tri dana popusyi pa pokusam da radimnvezbe ali napred ne mogu da se savijem uooste.. isla sam kod koje kakvih bioenergicara, kiroorakticara, privatnih klinika i bol se konstantno vracao. Na kraju sam otisla kif Ljubomira Minica na wma neurohirurga koji mi je rrkao da mi je tecnost iscurela izmedju nerava i da moram hitno na operaciju sada u decembru. garantuje da cu biti kao nova jer nisam bolesna vec povredjena. zanima me iskustvo sa operacije, imam jako veliki strah i da li neko zna da li ikako moze proci bez toga? Hvaka unapred.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.