Feature post image

Najbolji prirodni lek za imunitet sa medom

Prirodni lek za imunitet je odličan recept koji nam dolazi iz ruske narodne medicine. Ovaj svojevrsni eliksir zdravlja zapisala je u svojoj knjizi Ljudmila Grigorijevna Pučko, inače ruski akademik. Nama se ovaj recept naročito dopao te ćemo ga rado podeliti sa vama u ovom članku..

ČUDESNI SIRUP ZA JAČANJE IMUNITETA OD 4 SASTOJKA (VIDEO)

PRIRODNI LEK SA MEDOM OSNAŽUJE ORGANIZAM

Često ste malaksali, pospani u toku dana, osećate da nemate dovoljno snage i energije? Muči vas hronični umor, onda je svakako preporuka da napravite ovaj efikasan ruski eliksir zdravlja. Prirodni lek za imunitet ne samo da vraća energiju i snagu već i uspešno čisti ceo organizam. Eliminiše nagomilane štetne toksine. Najveću zaslugu nose upravo prirodni sastojci koje i čine napitak tako efikasnim a to su:

Beli luk je veoma cenjen u našoj pa i ruskoj narodnoj medicini jer je delotvoran protiv bakterija, virusa, gljivica, parazita i dobar je antioksidant. Za tu namenu i maslinovo ulje je veoma efikasno kao i plod masline koji svojim zajedničkim delovanjem štite stanice i odlažu strarenje organizma, pored toga deluju protivupalno pa samin tim smanjuju rizike od najtežih bolesti – poput raka.

Jedino što vam možda predstavlja nepoznanicu je kajenska paprika. Nju možete nabaviti u svim bolje opremljenim prodavnicama zdrave hrane kao i u biljnim apotekama. Ono što je za nju karakteristično je da je ona nešto i ljuća od redovne crvene paprike zahvaljujući kapsaicinu. Poreklom je iz Indije i koristi se za pripemanje mnogih jela, preporučuju je i mnoge dijete za mršavljenje i izuzetna je za podizanje imuniteta organizma.

ŠTA NAM JE POTREBNO ZA RUSKI ELIKSIR ZDRAVLJA

Evo i koji će nam to sastojci  trebati za ruski eliksir :

  • 2 čajne kašičice belog luka što sitnije iseckanog,
  • 2 supene kašike maslinovog ulja,
  • četvrt (1/4) šolje zelenog čaja – jače skuvanog,
  • 5 supenih kašika domaćeg livadskog meda,
  • pola (1/2) čajne kašičice mlevene kajenske paprike,
  • jedna supena kašika jabukovog sirčeta,
  • pola (1/2) čajne kašičice prirodne smole – nju je najbolje da skupite sa četinara poput jele,bora,arniša .Smola koju tokom letnjeg perioda nalazimo na kori četinara ,obiluje sa gorkim materijama i lekovitim eteričnim uljem -sadrži lekoviti terpentin.

Ruska narodna medicina od davnina upotrebjava pomenutu smolu za lečenje najrazličitijih kožnih oboljenja.NAPOMENA:upotreba smole zahteva oprez i to naročito kod doziranja ,stoga se strogo pridžavajte propisane doze i poželjno je posavetovati se sa iskusnim fitoterapeutom oko terapije pa i kad je ovaj prirodni lek za imunitet u pitanju,obratite pažnju..

prirodni lek za imunitet sa medom

LEK ZA JAČANJE IMUNITETA RECEPT

Za početak na maslinovom ulju propržite beli luk najduže jedan minut, pridodajte i ostale sastojke i lagano ih pirjajte na blagoj vatri narednih pet do šest minuta. Nakon toga skinite sa  šporeta i pustite da se prohladi.Sada sve izručite u odgovarajuću staklenu teglu,dobro zatvorite poklopcem i odložite u frižider.To bi bilo sve,nije teško zar ne…

Trudite se da svakodnevno u isto vreme uzimate ovako napravljeni prirodni lek za imunitet sa medom i to jednu malu kafenu kašičicu za ceo dan. Potpuno je svejedno da li eliksir zdravlja uzimate pre ili posle jela. Ono što ćete sigurno primetiti su pozitivni efekti. Brojna su pozitivna iskustva sa narodnim eliksirom,na mnogim ruskim, pa i našim forumima, kao i grupama na fejsbuku i slično.

Jačanje imuniteta na prirodan način, prevencija infekcija, pa i najtežih oboljenja uvek bude veliko interesovanje kod čitalaca.Ukoliko ste i vi jedan od njih,slobodno razdelite ovaj recept. Sama činjenica da pratite takve forume, blogove poput našeg, fejsbuk stranice i grupe,te da delite i širite informacije o prirodnom lečenju,puno toga govori o vama i vašoj svesti o zdravlju u celini.

Inače ruski narodni lekovi su veoma cenjeni u fitoterapiji širom sveta. Od ruskog eliksira očekujte veći priliv energije i poboljšanje zdravljla u svakom smislu.

RUSKI LEK NEDOSTACI

Ajurvedska medicina na ovaj ruski recept ima samo jednu zamerku, a to je grejanje i kuvanje meda, jer tada on postaje više štetan nego koristan. Njihova preporuka je da med dodate na samom kraju u mešavinu, tek nakon što ste sve ostale sastojke već skuvali i stavili u staklenu teglu.

NAPOMENA: ukoliko ste roditelj pa vas interesuje da li je ovo dobar prirodni lek za imunitet kod dece, nažalost moramo ga vas odgovorimo od njega, namenjen je isključivo odraslim osobama.Vaš odgovor pronađite u članku kako ojačati imunitet kod dece. Takođe preporuka za odrasle su sledeći članci : tibetanski recept,đumbir i med

Sponzorisani linkovi:

3 mišljenja na temu „Ateroskleroza simptomi i prirodno lečenje“

f