Feature post image

Kako se koristi zeolit mineral – upotreba

Zeolit mineral za ljudsku upotrebu

Zeolit mineral uspešno neutrališe opasne materije, teške metale i toksine kojima smo izloženi u našoj svakodnevici. On je mikroporozan, te ga najčešće koriste kao adsorbens. Ima sposobnost da u svoju strukturu usvoji neku materiju. Eliminiše organske i sintetičke otrove, kao i nusprodukte metabolizma.

Zbog svega navedenog zeolit u prahu ima široku primenu u medicini, poljoprivredi i veterini. Najčešće se koristi za eliminaciju aflatoksina, toksičnih produkata rada gljivica. Ove izuzetno kancerogene plesni javljaju se na žitaricama, raznim zrnastim proizvodima i stočnoj hrani i tako ulaze u ljudski lanac ishrane.

Generalno, stanje naše životne sredine je veoma toksično, po mišljenju toksikologa. Intenzivno se rade analize zemljišta, vazduha i hrane koje potvrđuju ovu priči. Stoga i ovaj dragoceni mineral predstavlja pravo blago i bogatsvo.

U nastavku saznajte kako se koristi zeolit za ljudsku upotrebu, te kakva su njegova lekovita svojstva. Pročitajte gde su njegova nalazišta u Srbiji, te na koje se sve načine upotrebljava.

Šta je zapravo zeolit klinoptilolit?

Zeolit mineral je vulkanskog porekla. Nastao je u stara vremena u toku vulkanskih erupcija. Tada je lava došla u kontakt sa vodom iz okeana i podzemnih tokova.

Rešetkaste je strukture ima izuzetne karakteristike. Primenjivan je u starim civilizacijama Indije, Kine i Rusije kao način za poboljšanje stanja zdravlja.

Isto tako se i danas primenjuje zeolit u medicini. On  zapravo nije lek već suplement koji poboljšava stanje zdravlja, tačnije pojačava prirodne funkcije našeg organizma.

Klinoptilolit je izuzetan detoksikator i još bolji antioksidant koji čuva, štiti i popravlja naš imunitet.

Njegova nalazišta su brojna u Srbiji i sve je traženiji širom sveta.

Zeolit u poljoprivredi takođe postiže izuzetne rezultate.Ukoliko ga dodate u zemlju, poboljšaće prinos, plodovi postaju zdraviji i veći od uobičajenih, što nam potvrđuju iskustva poljoprivrednika.  Evo jedne interesante rasprave sapoljo foruma na temu đubrenja.

Granulirani zeolit je ekološki fertilizator, koristi se i u stočarstvu, jer se on daje i životinjama, koje su daleko zdravije i duže žive.

Ovaj mineral uspešno rešava probleme sa aflatoksinom u kravljem mleku, ako se dodaje kao dodatak hrani za ove životinje.

Gde se može pronaći u Srbiji?

Zanimljivo je to što ga ima u Srbiji na padinama Kopaonika, u južnim krajevima zemlje. Pronalazi se i u području oko Beograda, kao i na Fruškoj Gori.

Srbija je odlično izvorište zeolita i to ni manje ni više nego onim najkvalitetnijim koji sadrži visoke procente klinoptilolita. Upravo se on može odlično iskoristiti u poljoprivredi, stočarstvu, industriji i građevinarstvu i za poboljšanje zdravlja kod ljudi.

Struktura minerala se ponaša kao saće i u svojim šupljinama, zbog razlike u naelektrisanju može privući teške metale. Isto tako on privlači pesticide, kao i biološke uzročnike bolesti.

zeolit mineral kao lek

Živimo u svetu punom toksina 

Kako smo u samom uvodu rekli, okruženi smo štetnim materijama i otrovima. Literatura nam navodi više desetina hiljada toksičnih materija kojima smo svakodnevno izloženi. Laboratorijski nalazi nam pokazuju da se čak i deca rađaju sa preko 200 različitih toksina u svojoj krvi. Ovo se dešava pre nego što se uopšte izlože spoljašnjem svetu.

Danas postoje razne metode lečenja i terapije naročito u alternativnoj medicini. Po mnogima od njih budući roditelji bi trebali koristiti ovaj izuzetni prah pre nego što se odluče za potomstvo. Jer, upravo ovaj mineral će im pomoći kako bi se potpuno očistili od toksina.

Koliko je potrebno vremena za potpunu detoksikaciju?

Dosadašnja praksa pokazuje da je zeolit za detoksikaciju najbolje rešenje. Biće Vam potrebno i do 6 meseci kako biste potpuno očistili organizam. Inače se u prirodnoj medicini se smatra kako većina bolesti nastaju upravo zbog intoksikacije i neodgovarajuće ishrane.

Kada je u pitanju ovaj dragoceni mineral on je podjednako prisutan u komplementarnoj i alternativnoj medicini. Najviše na području Meksika, Kube i Rusije a osvaja i druge zemlje sveta.

Lekovita svojstva zeolita i glavne prednosti za zdravlje

Ne tako davno zeolit mineral koristio se isključivo u poljoprivredi, za prečišćavanje vode ili u kao aditiv u hrani. Tek od sredine 70-ih godina (prošlog veka) otkrivene su i njegove druge skrivene i čudotvorne moći.

Počeo j da se koristi za ljudsku upotrebu u obliku praha. Naročito je pogodan za detoksikaciju organizma, kao i lečenje brojnih bolesti.

Obiluje mikroelementima poput: kalcijuma, natrijuma, magnezijuma i kalijuma.

On ima izvanrednu sposobnost u eliminaciji toksina koje potpuno apsorbuje. Stoga se najčešće koristi za uklanjanje olova, arsena, žive, aflatoksina, pesticida, nikotina, kancerogenih supstanci, gljivica i alkohola.

Ovaj mineral savršeno balansira odnos kisele i bazne sredine u našem organizmu. On usostavlja ph ravnotežu celog  organizma.

Ovo je izuzetno važan podatak, s obzirom na to da se zna da ćelije raka kao i mnogi opasni virusi prosto bujaju u kiseloj sredini. Upravo je ona glavni preduslov za ova najteža oboljenja.

Zeolit klinoptilolit spada u veoma snažne antioksidanse,uspešno eliminiše slobodne radikale iz tela i aktivira specifićan p21 gen. Za njega se zna kako uspešno zaustavlja napredovanje tumorskih oboljenja.

Pomoć u slučaju širokog spektra stanja i oboljenja

Preporučuje se zeolit u prahu za kožne bolesti (psorijaza, dermatitis, seboreja, herpes). Isto tako može se upotrebljavati i u slučaju komplikacija dijabetesa (pre svega dijabetičkog stopala i oštećenja bubrega).

Dobar je kod povišenog krvnog pritiska, autoimunih bolesti, te sporo zarastajućih rana i opekotina.

Takođe, on eliminiše odumrle ćelije i produkte raspadanja kanceroznih tkiva koji nastaju usled terapije karcinoma.

Zeolit za spoljašnju upotrebu se može koristiti kao sredstvo za negu kože. Ovaj mineral podmladuje i zateže kožu, uklanja različite vrste toksina. Zbog toga je veoma uspešan za lečenje akni, bubuljica. Pomaže kod različitih oblika dermatitisa (seboreje, psorijaze), ekcema i drugih promena na koži.

Kod osoba koji su na hemoterapiji i zračenju, eliminisaće neprijatne tegobe poput mučnine, povraćanja, smanjenog apetita, jake glavobolje. Samin tim vraća izgubljene kilograme i omogućuje puno brži oporavak bolesnika.

Pozitivno deluje i na naš nervni sistem, pomaže kod staračke demencije, Alchajmerove bolesti i autizma.

Olakšava tegobe kod astmatičara i još bolja je preventiva za alergije jer poseduje hipoalergena svojstva. Uspešno neutrališe izazivače-tj.alergene i ublažava posledice.

Moguće ga je nabaviti u tabletama, tečnom obliku i kao zeolit u prahu.

Kako se koristi zeolit kod kuće

Ono što većinu vas interesuje je kako se zeolit mineral priprema i dozira. Ovom prilikom dajemo vam jednostavan recept, potpuno bezbedan i bezopasan za ljudsku upotrebu. On će u mnogočemu biti koristan. Popraviće vaš imunitet, detoksikovati organizam i preventivno delovati na celokupno zdravlje.

Evo i kako se pravi

U toku dana uzimjte do 15 grama (jedna kašičica) mikronizovanog zeolita pomešanog sa 2 dl vode. Najbolje ga je uzimati sa drvenom kašikom i sa istom dobro ga promešati u čaši .

Taj rastvor pije se jednom dnevno pet do sedam dana, a zatim se pravi pauza od nekoliko nedelja. U slučaju različitih stanja on se može piti i duže, ali se ne preporučuje uzimanje više od dve sedmice.

Ovako pripremljen napitak je potpuno bezopasan i pre svega bezbedan je za upotrebu. Olakšava stanje poremećenog zdravlja i donosi poboljšanja.

Po toksikolozima, prah razmućen u čaši vode bi trebalo sve više da uvodi kao redovan napitak u toku dana. Naročito bi na našem podneblju (ceo Balkan) mogao odigrati značajnu ulogu. Okruženi smo brojnim toksinima i agensima u poslednjih 25 godina.

Klinoptilolit iz Srbije je jedan od najkvalitetnijih u svetu, što je i u našoj zemlji potvrdio institut za mineorologiju Iz Beograda.

Dakle naučno je dokazano da zeolit kao lek može dovesti do velikog poboljšanja zdravlja..

Kakva su iskustva sa zeolitom u prahu

Dok u svetu vlada prava pomama za mineralima sa čarobnim svojstvima, mi ono bogatstvo koje imamo zanemarujemo. Neretko posežemo za preparatima iz inostranstva sa odličnom reklamom i počesto sumnjivim kvalitetom. Valja se ponekad setiti i onoga što je naše, ne iz patriotskih već iz zdravstvenih pa i logičnih razloga.

Kod ljudi ovaj mineral doprinosi poboljšanju zdravlja. Zabeleženi su slučajevi kada je davan osobama vrlo kritičnog zdravstvenog stanja, kod karcinomaartritisadijabetesa, alergija. Nakon terapije u velikom broju slučajeva došlo je do značajnog poboljšanja zdravlja. GMO hrana i toksično zaprašivanje kojem smo svakodnevno izloženi su glavni uzročnici ovih oboljenja.

U našem okruženju (s obzirom na vreme u kojem živimo) ne možemo sa sigurnošću znati kakvim agensima i uzročnicima bolesti smo izloženi. Stoga je u takvom slučaju jedan pomoćni pripravak, dijatetski suplement kakav je zeolit klinoptilolit više nego dobrodošao.

Poznat je slučaj sa vojnicima UN-a i NATO-a koji su 90 -ih godina bili raspoređeni u današnjoj BIH-a. Naime, kod velikog broja njih dijagnostikovani su tumori i karcinoimi, da bi na kraju bili podvrgnuti ovoj terapiji. Pili su zeolit u prahu i nakon toga došlo je do poboljšanja njihovog zdravstvenog stanja.

Takođe u centru „drvo života“ koji se nalazi u Arizoni, dragoceni mineral je uveden kao redovna terapija za lečenje kod hroničnih degenerativnih bolesti. U tretmanu ovih oboljenja pored uvođenja prirodne organske hrane, obavlja se i čišćenje tela mikronizovanim zeolitom. Rezultati su veoma dobri i obećavajući..

Dobre i loše strane zeolita

U stanju je očistiti organizam od radioaktivnih materija, kancerogenih supstanci (herbicidi i pesticidi), gljivica, plesni, ali i alkohola i nikotina. Svi toksini izlučuju se mokraćom šest do osam sati nakon uzimanja njegovog praha.

Ukoliko se ispravno koristi, zeolit u prahu nema loših efekata po zdravlje. Treba naglasiti kako je ovaj mineral potpuno inertan u telu. Slično kao aktivni ugalj, i može se reći kako ima transportnu ulogu.

Naime, njegove čestice jonskom izmenom iz tkiva izvlače produkte metabolizma, a na oštećene ćelije doslovce lepe “flastere” od minerala. To svakako ima snažan antioksidativni efekat.

Dakle, on na naš organizam ne utiče hemijski već isključivo fizički. Takoreći, ne predstavlja nikakav magični lek niti redovan dodatak ishrani koji će obogatiti unos hranljivih materija. Služi isključivo za povremenu detoksikaciju organizma.

S druge strane, ukoliko se koristi učestalo i neselektivno, može izazvati ozbiljne posledice po zdravlje. Više o tome nastavku.

Uzrokuje li nuspojave i neke kontraindikacije

Ovaj mineral je detaljno ispitan od strane relevantnih svetskih zdravstvenih institucija. Njegova upotreba kao pomoćnog sredstva pri lečenju različitih zdravstvenih tegoba je odobrena i sigurna.

Zeolit nuspojave, kontraindikacije i neželjena dejstva gotovo i da nema na ljudski organizam ako se pravilno dozira.

Čim se popije napitak,u roku od šest do osam sati, bez ikakavog odlaganja izlučuje nagomilane toksine kroz mokraću..

Koristite ga isključivo u preporučenim dozama

Ovaj mineral ima sposobnost da „zarobi” materije koje mogu biti toksične za organizam.

Takođe može vezati i minerale poput natrijuma, kalijuma, kalcijuma ili magnezijuma. Oni su neophodni našem metabolizmu za nesmetano odvijanje vitalnih funkcija.

Takode, treba biti obazriv i prilikom upotrebe lekova, pošto prah može da ih “upije” i tako eliminiše njihovo dejstvo.

Nakon upotrebe napitka, pijte više tečnosti, izbegavajte upotrebu drugih lekova. Ako to i morate činiti napravite razmak od 4 do 6 sati između leka i zeolita.

Sme li se koristiti u trudnoći?

Azijatkninje ga koriste tokom drugog stanja, čak i za vreme dojenja. Najnovija istraživanja potvrđuju da zeolit mineal štiti bebu u majčinom stomaku, pre svega od štetnih uticaja toksina. Oni se tokom godina nagomilavaju u majčinom telu.

Vama, ukoliko ste trudnica svakako preporučujemo konsultacije sa lekarom koji prati vas i bebu pre upotrebe.  Isto se preporučuje da učinite nakon porođaja, za vreme dojenja i sl..

Ne trebaju ga upotrebljavti deca mlada od tri godine, kao ni osobe s bubrežnim oboljenjima i transplantiranim organima. Onkološki pacijenti ga ne smeju uzimati dva dana pre i posle hemoterapije i zračenja.

Gde kupiti zeolitov prah i koja je cena

U prirodi postoji oko 200 vrsta zeolita. Svi su oni silikatni minerali, a za ljudsku upotrebu koristi se klinoptilolit. On je po sastavu aluminonatrijumski ili aluminokalcijumski silikat.

Međutim, iako je reč o prirodnom materijalu, on zahteva izvesnu preradu, jer se pre upotrebe mora usitniti do veličine mikrona. Tako se povećava njegova slobodna površina, tj.  adsorpcioni kapacitet i sposobnost jonske izmene. U svom sirovom obliku nema takva svojstva i besmisleno ga je upotrebljavati neprerađenog.

Postoji više specializovanih prodavnica i apoteka u Beogradu, Novom Sadu kao i u većim gradovima regiona gde ga možete nabaviti. Danas je dostupan zeolit za ljudsku upotrebu i to pomenuti klinoptilolit.

Lako se može naručiti i online tj. preko interneta. Uvek vodite računa da li ovlašteni imaju sertifikat za prodaju ovog praha. Danas su svakave prevare moguće, takav je svet u kome živimo, stoga  budite oprezni.

Za zeolit u prahu cena se kreće oko 500 dinara – ambalaža od 800 grama. Osim toga ovaj dragoceni mineral dostupan je u obliku tableta, kapsula, a odnedavno su na tržištu prisutne i kreme.

Preporučujemo vam naš raniji tekst sa dijetamesecevemene.com – zdravstvene prednosti aktivnog uglja.

Sponzorisani linkovi:

3 mišljenja na temu „Ateroskleroza simptomi i prirodno lečenje“

Aleksanadar Simic
09/06/2015 15:37

Ako zelite kupiti Zeolit Klinoptilolit Mikronizovan-Aktiviran a zivite u Becu mozete se javiti Goranu na telefon +436764335626 . Svako dobro.

Željko
07/07/2016 23:34

Tekst je odličan i zaista treba obratiti pažnju na to da li je Zeolit koji kupujete registrovan kao dijetetski suplement. Pri tome, kupovati najskuplji je bacanje para. ZeoMedicov Zeolit je u upotrebi na VMA, što znači da je vrhunskog kvaliteta, registrovan je kao dijetetski suplement, a toliko je jeftin da se meni ne isplati raditi s njim u Srbiji. Stoga ga prodajem isključivo u Hrvatskoj u pakovanju "DietFood"_a.

Ratko Jokic
11/08/2016 16:26

Zolit kod Goran Krstic iz Beca je vrhunskog kvaliteta sa labaratoriskim potvrdama , i jos sam od dosta ljudi cuo da su prezadovoljni sa njegovim zeolitom i uslugom, furma mu se zove zeolithfit tako ga mozete naci i na netu i provereno je i registrovana firma u Austriji. Pozdrav

f