Feature post image

lecenje raka prirodnim putem | kako pobediti rak

Lecenje raka i prevencija karcinoma 

Lecenje raka zahteva maksimalnu posvećenost i disciplinu svakog od nas,ma o kakvoj vrsti lečenja da se radi.Jedinstven odgovor na pitanje kako pobediti rak medicina i dalje nema.

LECENJE RAKA PRIRODNIM PUTEM

Različite vrste karcinoma, uz kardiovaskularne bolesti, vodeći su uzročnici smrtnosti u svetu. Danas je, čini se, ova bolest sve češća, a uzroke treba tražiti u životnim navikama (neadekvatna ishrana, stres, neaktivnost…) i raznim vrstama zagađenja (pesticidima i sl..) . Kako se odbraniti i lečiti pitanje je na koje medicina još uvek nema pravi odgovor,ali postoji mnogo zvaničnih kao i alternativnih metoda za značajno poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja.

JAČANJE IMUNITETA PRIRODNIM PUTEM

Naš organizam ima snažne mehanizme za odbranu od mikroorganizama, to jest bolesti koje oni izazivaju. Na isti način se bori i protiv raka i raznih vrsta karcinoma. Zbog toga je dobro opšte zdravlje kao i jak imunitet  prva i poslednja linija odbrane od karcinoma. Pravilna ishrana i zdravlje kao i redovna fizička aktivnost glavni su pomagači našem organizmu, dok su razne infekcije i oboljenja, poremećaji u radu imunološkog sistema i opstipacija (zatvor stolice) preduslovi za taloženje toksina u telu, što dovodi do promena u ćelijama. Cilj je da se metabolizam ubrza kako bi se sve štetne materije u najkraćem roku izbacile iz organizma.

CESTO PRAZNJENJE CREVA 

Redovna ishrana, fizička aktivnost i konzumiranje namirnica sa visokim procentom vlakana- vlaknasta hrana (žitarice celog zrna, mahunarke, voće…) najjednostavniji su način da se uspostavi redovno praznjenje creva.Svakodnevno treba piti dovoljne količine vode i izbegavati prženu i industrijsku hranu. Duh i telo su jedno Nekada postoje i mnogo dublji problemi koji izazivaju poremećaj varenja, kao što su stres i nervoze. Zbog toga je neophodno povratiti duhovni balans, izbegavati stresne situacije i loše raspoloženje.

ALTERNATIVNO LECENJE RAKA  – OBUZDAJTE STRES

Lecenje raka podrazumeva i kontolu stresa kod obolelih.Stres je stanje povećanog opterećenja na psihičkom i fizičkom nivou, koje uzrokuje jaka draž. To znači da se javlja kada nismo u stanju da na zadovoIjavajuć način resimo problem, pa u organizmu dolazi do burne reakcije u vidu napetosti, gubljenja velike količine energije i zamora. U stadijumu hroničnog stresa javljaju se poremećaj sna,pesimističko i depresivno ponašanje i osećaj nesigurnosti. U stresnim situacijama dolazi do pojačanog rada žlezda, mišića i vitalnih organa, što ima snažan uticaj na čovekovo zdravlje. Predupredite stresne situacije lako je stres nemoguće kontrolisati, jedan od najjednostavnijih načina da se svede na minimum jeste umeće prepoznavanja potencijalnih konfliktnih situacija te njihovo izbegavanje. Naime, da li ćemo na neki događaj reagovati strepnjom ili smireno zavisi od nas samih – naše konstitucije i zrelosti naše ličnosti. Ukoliko vas, na primer, očekuje duže čekanje u redu, stoje čest okidač stresa, unapred se pripremite na tu situaciju. Prihvatite je kao neminovnu nelagodnost, koja će, kada stignete do početka reda, dati željeni rezultat. Ukoliko se unapred nervirate, vaša nervoza će se samo pojačavati stres rasti do ključanja.Zabluda je da vam alkoholna pića mogu pomoči u stresnim situacijama. Istina je sasvim suprotna, jer će alkohol čak i u najmanjim količinama, zbog izmenjene svesti, pojačati negativna osećanja i izazvati kontraefekat.

lecenje raka

HRANA PROTIV RAKA

Za lecenje raka izuzetno vaznu ulogu igra pravilna ishrana.Odavno je poznato da na enzimsku aktivnost, koja je presudna za aktiviranje preobražene kancerske čelije, znatno utiču proteini životinjskog porekla (mleko i meso). Zbog toga je jedan od glavnih ciljeva borbe protiv karcinoma eliminacija ovih inicijatora mutacije i pretvaranja zdravih ćelija u kancerogene. Nizom eksperimenata dokazano je da razvoj kanceroznih žarišta nije postojao u slučaju dijete bazirane na oko deset odsto proteina životinjskog porekla. Ukoliko bi se ovaj procenat povećao, to jest ako bi se konzumirale veće količine mesa, kancerozne ćelije počele bi da bujaju. S druge strane, biljni proteini koji se nalaze u žitaricama ili mahunarkama nisu ispoljavali takve efekte. Optimalna mera oko deset odsto proteina životinjskog porekla predstavlja količinu mesa od oko 50 do 60 grama dnevno, u zavisnosti od telesne težine. Deblokirajte supstance koje rade za vas šećer je, baš kao i životinjske belančevine, veliki prijatelj kancera,jer iz vašeg organizma krade cink, kalcijum,vitamin C te vitamine grupe B. Pored toga, povećava kiselost organizma i proizvodi „otpad“ čija prerada oduzima snagu našem imunološkom sistemu. Sve ove blokirane supstance snažni su antioksidansi koji uništavaju mutirane ćelije, sklone preobražaju u kancerozne.

PESTICIDI I OPASNOST OD ZAGAĐENJA

Za lecenje raka je neophodno poznavati i ovu materiju,prvenstveno zbog daljeg načina ishrane. Po naše zdravlje najopasniji su pesticidi kojima se tretiraju voće i povrće, jer povećavaju rizik od nastanka svih vrsta kancera, prvenstveno raka dojke. O izuzetno nepovoljnom uticaju pesticida na zdravlje čoveka, kao i mutagenim uticajima na ćelije, postoji veliki broj studija i istraživanja. Zbog toga je neophodno koristiti organski gajene proizvode kada god je to moguće. Istraživanja otkrivaju da su najopasnije vrste voća i povrća one koje se ne Ijušte pre upotrebe i koje su tokom rasta više puta tretirane pesticidima. Imajte na umu da se pesticidi ne mogu oprati, jer su, u zavisnosti od vrste, u manjoj ili većoj meri prodrli u plod. To su, prvenstveno: boranija, krastavac, jabuke, kruške, grožđe, krompir, paradajz, zelena salata i kelj. Ima i dobrih vesti! Namirnice koje su mnogo bezbednije i mogu se koristiti čak i ukoliko nemaju organsko poreklo jesu grejpfrut, kivi, mango, lubenica, ananas, grašak, crni luk, brokoli, kupus, mladi kukuruz…

KROMPIR U LJUSCI ZA LECENJE RAKA

Pečen i kuvan kromir s ljuskom zadržava polifenole, supstance koje sprečavaju mutiranje ćelija. Na taj način stvara se kočnica koja sprečava da zdrave ćelije postanu kancerozne. što potvrđuje i istraživanje britanske Agencije za kvalitet hrane. Međutim, ako krompir oljuštimo i pržimo, on će sadržati čak 350 puta veću količinu akrilamida, materija koje dokazano podstiću nastanak karcinoma.

LENJA CREVA LECENJE

Recept: U blenderu usitniti više vrsta suvog voća, pa dodati dve do tri kašike meda, isto toliko mlevenog lana i dve kašike mlevenih oraha. Sat pre jela uzimati po jednu kašiku ove smese, tri do četiri puta tokom dana.

BELI LUK ZA LECENJE RAKA

Beli luk je poznat po svom antibiotskom i antikancerogenom dejstvu. Iz jedinjenja sumpora sintetiše se amino-kiselina L-glutation, jak antioksidans koji dokazano štiti od kancera želuca, kože, prostate, jednjaka i debelog creva. Deluje tako što zaustavlja bujanje mutiranih ćelija i preko imunološkog sistema stimuliše jetru da eliminiše toksine.

Preporučujemo vam da pročitate obavezno  i tekst maligni tumor ,u kojem je objasnjena metoda : lecenje raka petrolejom kao i lecenje raka sodom bikarbonom

KAKO POBEDITI RAK 

Sponzorisani linkovi:

3 mišljenja na temu „Ateroskleroza simptomi i prirodno lečenje“

vesna
17/03/2014 20:11

Ima i drugih prirodnih lekova koji se mogu naci za male novce a djeluju,ja sam na licnom iskustvu to naucila i sada sam zdrava a bila sam u 4 stadijumu bolesti sa metastazom vesnacukbg@gmail.com

Aleksandar
28/11/2014 00:46

kojih prirodnih lekova Vesna? Bio bih ti zahvalan ako bi mogla da mi napises?

f