jutarnja banana dijeta

jutarnja banana dijeta jelovnik

BANANA DIJETA

Jutarnja banana dijeta je osmišljena od strane japanske farmaceutkinje Sumiko zajedno sa njenim suprugom Hitoši Vatanabeom. On je sa bananama skinuo čak 18 kg. Japan je odavno poznat kao najvitkija nacija na planeti sa svega 5% gojaznih u celoj populaciji,dok su na drugom mestu Francuzi sa znatno većim procentom od 12% gojaznih, što je razlika od čak 7 procenata, složićete sa nama – prilična razlika. Eto nam razlog više da saznamo kakva je jutarnja dijeta sa bananama i kakve to tajne mršavljenja poznaju Japanci .

Dijeta sa bananama jelovnik

Doručak: pojesti najmanje 1-2 banane sa 2 dl vode, nikako hladne već sobne temperature (mlaka voda). Potrudite se da jedete sveže, a ne smrznute banane, i svaki zalogaj dobro prožvaćite. U slučaju jake i iznenadne gladi možete pojesti malo pirinča kako je i sam Hitoši praktikovao ponekad.

Ručak i večera: možete jesti sve ali poželjno je izbegavati  prženu hranu i deserte nakon ručka,večerajte najkasnije oko 18h.

Užina: najbolje oko 15h,

Ukoliko i dalje osećate glad i nakon večere, pojedite sveže voće ali se potrudite da to ne bude nakon 20h.

Jutarnja banana dijeta vam dozvoljava da jedete i slatkiše po potrebi. Možete pojesti malo čokolade ili keksa, ali izvegavajte krofne i sladolede u ovom periodu,umesto toga mi vam preporučujemo svežu voćku.

Jutarnja banana dijeta iskustva

  • Osnovna ideja banana dijete je da redovan doručak (banane+mlaka voda) mogu značajno doprineti skidanju kilograma,bez obzira šta jedete kasnije tokom dana i večeri.
  • jutarnja banana dijetaPrvi rezultati dijete se vide već nakon 2 sedmice.
  • Za banane je poznato da ubrzavaju metabolizam i pospešuju varenje,takođe skrob koji se u njima nalazi ima znatno manji glikemijski indeks,te nam stvara osećaj sitosti,blokira delimično apsorbovanje ugljenih hidrata i dugo se vari.
  • Od tečnosti pijte pored mlake vodee i blage nezaslađene čajeve ili kafu bez šećera.
  • Na počinak idite ranije, svakako pre ponoći i najbolje je 4 časa nakon zadnjeg obroka tj. večere.
  • Vežbanje i fizička aktivnost nije strogo propisana ali mi vam ih svakako preporučujemo.

Jutarnja banana dijeta kritike

Banana dijeta je često izlagana kritici od strane nutricionista. Razlog leži uglavnom u tome da mnogi od njih smatraju da nije moguće jesti baš sve od reda ,gotovo bez odricanja od ičega a da se pri tom mršavi. Ista kritika je i u vezi sa fizičkom aktivnošću. Ono u čemu su se svi složili  je da se mlaka voda pokazala kao odličan izbor za bolje varenje hrane. Poznata nutricioniskinja Keri Glasman je čak išla do toga pa je izjavila  da je pogrešno smatrati banane čarobnom hranom i pored toga što sadrže dijetetska vlakna, proteine, kalijum i dr.

Jutarnja banana dijeta  ima nekoliko varijacija,jedna od njih je recimo da se banana jede posle svakog obroka kako preporučuje doktor Fudžimoto. Pored toga u njegovoj verziji ove dijete spominje se i supa od kupusa sa šargarepom,celerom,belim lukom,zelenim paprikama i paradajza.Njena osnovna namena je detoksikacija organizma a usput je i niskokalorična supa odlična za mršavljenje.

Ako vam se čini da jutarnja banana dijeta nije pravi izbor za vas pročitajte i ostale tekstove na našem blogu : dijeta sa suvim šljivamaatkinsonova dijetaun dijetamesečeva dijeta i mnoge druge

Jutarnja banana dijeta

Sponzorisani linkovi:

9 мишљења на „jutarnja banana dijeta jelovnik“

  1. ZAISTA JE DOBRA BANANA-DIJETA POKUŠAJTE I BUDITE USTRAJNI-REZULTAT NEĆE IZOSTATI

Затворено за коментаре.