maticni mlec za jacanje imuniteta

maticni mlec za jacanje imuniteta

maticni mlec za jacanje imuniteta

Maticni mlec je pravi dar prirode.Ovu dragocenu supstancu luče mlade pčele koje još nisu počele da lete: jedna vrsta matičnog mleča namenjena je ishrani larvi radilica dok se drugom hrani matica.

STA JE MATICNI MLEC ?

Maticni mlec je lepljiva,bledo mlecna ,kremasta i veoma kisela suspstanca intenzivnog mirisa i gorkastog ukusa.

MATICNI MLEC SASTAV

Sadrži belančevine, enzime, ugljene hidrate,amino-kiseline, vitamine B, C i E te minerale. Najlekovitiji je neposredno nakon sakupljanja i s vremenom gubi blagotvorna svojstva.

MATICNI MLEC KAO LEK 

  • za jacanje imuniteta i povecavanje otpornosti organizma na infekcije,narocito delotvoran ukoliko se jave simptomi gripa i prehlade
  • za lečenje anemije ,pokazao se veoma uspešnim u zajedničkom delovanju sa gvožđem
  • usporava starenje i  stimuliše razvoj i rast kod dece
  • usporava aterosklerozu
  • pomaže kod šećerne bolesti 
  • umiruje organizam i pomaže kod  depresije
  • stimulativno deluje na rad nadbubrežnih žlezda

MATICNI MLEC UPOTREBA

Najčešće se koristi u slučaju gripa,prehlade i raznih virusnih infekcija, a osim toga jača imunitet, ubrzava zarastanje kostiju nakon
preloma, ublažava bolove nastale usled reume i artritisa, reguliše krvni pritisak i snižava nivo šećera u krvi.
Osim toga,ovaj dar  iz prirode otklanja nervozu, reguliše lučenje hormona, te sprečava infekcije muških i ženskih polnih organa.

MATICNI MLEC ZA DECU

Kako smo vec napomenuli maticni mlec stimuliše rast kostiju i razvoj kod dece.On ima snagu poput majčinog mleka,jer mu je osnovni zadatak da stvori jaku i plodnu maticu ,koja je teža čak do dva puta od ostalih pčela i veoma je otporna jer živi i do sedamdeset dva puta duže.Zato je maticni mlec za decu izuzetno koristan ,dok kod odraslih podmlađuje ćelije i štiti od bolesti…

MATICNI MLEC  U MEDU 

Ovaj pčelinji proizvod reguliše rad svih naših vitalnih organa i ubrzava oporavak kod bolesti bubrega ,mokraćne bešike,jetre i bolesti srca.Matični mleč u medu se preporučuje i  astmatičarima .Odličan je za detoksikaciju organizma kao i kod kožnih oboljenja ,katarakte,karijesa…Takođe preporučuje se uzimanje matične mleči u menopauzi.

MATICNI MLEC I POTENCIJA

Dokazano deluje pozitivno na potenciju kod žena i  i kod muškaraca.Ovaj „afrodizijak iz košnice je najbolje kombinovati uz med i polenov prah.

recept:

  • Promešajte 1 kg meda,50 grama polena i 10 grama matičnog mleča.
  • Jednu supenu kašiku mešavine rastvorite u mlakoj vodi.
  • Uzimajte 3 x po jednu kašiku pre svakog jela.

Terapija ovim zdravim napitkom traje do dva meseca.Preporučuje se da uz nju pijete i čaj od ruzmarina,koji takođe jača potenciju,poboljšava cirkulaciju i štiti naše telo od infekcija.

maticni mlec za jacanje imuniteta

MATICNA MLEC U TRUDNOCI

Ovde vam ne možemo dati univerzalan odgovor da li da je slobodno koristite ili ne.Svakako se posavetujte sa vašim lekarom ukoliko planirate da koristite ovaj pčelinji proizvod.

NAPOMENA: Matična mleč se uvek uzima drvenom ili plastičnom kašikom,jer metalna uništava njene vredne i hranljive sastojke.Pri konzumaciji u bilo kom njenom obliku ,držite je duže u ustima-pod jezikom da lagano apsorbira i uđe u vaš krvotok.Moguće su kraće nuspojave koje obično potraju svega nekoliko dana a to su osip i proliv.Do njih dolazi usled izbacivanja štetnih materija iz organizma  jer kako smo ranije rekli maticna mlec pospesuje detoksikaciju.

Povezani članci :propolis kapi recept

maticni mlec za jacanje imuniteta

Sponzorisani linkovi:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.