mesečeva dijeta

Meseceva dijeta – skinite 2 kg za jedan dan

Meseceva dijeta ima za osnovni koncept držanje jednodnevnog – 24 časovnog  posta na vodi za vreme trajanja mesečevih mena. Ovaj revolucionarni metod mršavljenja je takođe i odlična detoksikacija organizma od štetnih toksina.

Ova dijeta za mršavljenje je prilično popularna u celom ex yu regionu, jer je po meni moguće skinuti i do 2 kilograma. Takođe dijeta mesečeve mene je veoma jeftina za sprovesti.

KAKO SE DRŽI MESECEVA DIJETA ?

Idealan scenario za početak bi bio za vreme mladine tj mladog meseca. Od trenutka kad mena kreće ,započinjemo naš jednodnevni post na vodi. U našem narodu se zbog toga i odomaćio i termin vodena dijeta. Završavamo tačno 24 h nakon početka meseceve mene.

Za vreme posta mogu se konzumirati  blagi nezaslađeni biljni čajevi i prirodno ceđeni sokovi bez dodataka zaslađivača. Alkohol najstrožije izbegavati, kao i čvrstu hranu.Mleko i mlečne proizvode takođe ne smemo konzumirati,izbegavati sve vrste veštačlih aditiva.

NAPOMENA:

Ukoliko vam se za vreme meseceve dijete pojavi jaka glad, popijte veću količinu voćnih napitaka bez pridodatih šečera. Iako smo napomenuli kad bi bilo najbolje početi sa dijetom, to nije strogo pravilo, pošto vi možete početi i za vreme bilo koje druge mene.

DIJETA PO MESECEVIM MENAMA NAPOMENE

Ukupno imamo četiri meseceve mene i to su:

  • mladina,mlad mesec-kad posmatramo sa Zemlje, Mesec je nevidljiv pošto se nalazi između Zemlje i Sunca.
  • prva četvrt ili polumesec-već šest dana nakon novog meseca formira se pravi ugao sa osom Sunce-Zemlja.
  • pun Mesec –    kada  se zemlja nađe između Meseca i Sunca,on biva potpuno osvetljen Sunčevim svetlom.
  • poslednja četvrt –  položaj planeta je isti kao kod mladine i  vidi se leva strana Meseca.

Za svaku od ovih mena pravila su ista – primenjuje se 24 časovni post.

meseceva dijeta 2014 iskustva

MESECEVE MENE DIJETA 

Ima dve osnovne varijante:

 1. Da držite svaku od pomenute četiri mene ,što je 4 puta mesečno.
 2. Da primenjujete jednodnevni post samo dva puta mesečno za vreme mladine i punog Meseca.

Naša preporuka je pod brojem 1 jer na taj način se postiže znatno bolji rezultat u skidanju viška kilograma.Ukoliko se pridržavate svega što smo napisali moguće je skinuti i do 2,5 do 3 kg po meni uz redovnu fizičku aktivnost.Deo kilograma koje smo istopili tokom nedelje će da se vrati,ali nikako više od 40% .

U proseku je to otprilike na izgubljenih 1,5kg  nam se vrati 500-600 grama  tokom nedelje. Što je složićete se  izvanredan rezultat na duge staze tj duži vremenski period. Meseceva dijeta je namenjena za sve vas koji ste uporni i čvrsto ste odlučili da smršate a da ste pri tom i jak karakter.

MESECEVA DIJETA ISKUSTVA

Iako deluje na prvi pogled veoma lako – meseceva dijeta to svakako nije.Primenjujte lagane šetnje svaki dan,vožnju biciklom u prirodi, jer je tokom celog ciklusa fizička aktivnost preporučljiva,ne izlažite se težim naporima.Ukoliko imate nizak krvni pritisak, ili nizak nivo šećera u krvi,meseceva dijeta nije za vas i može biti opasna po vaše zdravlje.

Obavezno se konsultovati sa lekarom ili nutricionistom pre ove kao i svake druge dijete. Često dobijamo pitanja kako ovde u komentarima, tako i na fejsbuk stranici  da li se sme piti kafa sa šečerom i slično.

Opšte preporuke mesečeve dijete su da se kafe ne piju taj jedan dan, pogotovo ne sa šećerom, jer vam u suprotnom sav trud i 24 časovni detoksikacijski plan pada u vodu. Tako da je i naša preporuka da popijete blag biljni čaj umesto kafe ako baš morate,podrazumeva se bez šećera i veštačkih zaslađivača.

Post na vodi u trajanju od jednog dana ne bi trebalo da predstavlja toliki problem, Pronađite na linku satnice meseceve mene  i kompletan dijet plan za mesecevu dijetu u 2014 godini .

Pročitajte i ostale članke na našem blogu :un dijetadukanova dijetahrono ishrana, lubenica dijetadijeta sa suvim šljivamabanana dijetaatkins dijetadijeta sa tunjevinomtrodnevna dijetamediteranska kuhinja, dijeta 9 kg za 14 dana .

Sponzorisani linkovi:

21 мишљење на „Meseceva dijeta – skinite 2 kg za jedan dan“

 1. Ako danas mena pocinje u 20 i 29 da li se pocinje 12 sati pre i 12 sati posle ili se racuna od 20 i 29 pa sutra do 20 i 29

  1. Stavili smo satnice meseceve mene za 2014 godinu,takođe ćemo vas redovno obaveštavati na na našoj fb stranici dan ranije kao i do sad.Hvala što nas pratite !

  1. Najbolje je da se konsultujete sa vašim lekarom,ukoliko želite držati bilo kakvu dijetu.Mesečeva dijeta je manje restriktivna od drugih,ali svakako se prvo posavetujte !!!!

 2. Kratko pitanje ako se krene npr. danas u 20h do sutra 20h nista se ne sme jesti i onda cekamo drugu,trecu itd fazu?“Samo “ 24h sata traje? i onda normalno jedemo itd? Hvala :)

  1. Da postitite za vreme svake mene,nakon 24-časovnog posta vraćate se normalnoj ishrani.Preporuka je redovna fizička aktivnost između mena..

 3. Nalazim se u Nemackoj (ULM). Mogu li i kad poceti sa Mesecevom dijetom (koja tabela ?) Hvala

  Odgovor: Poštovana Gordana, 29.08.2015 u 20:35 minuta je pun Mesec. Ova satnica važi za Ulm, hvala što nas pratite!

 4. Postovani, isla sam na akumpukturu i doktor mi kaze da je u nedelju 31.07. EKADAZA i da treba da ne jedem od 00:00 u subotu na nedelju pa nadalje 24 sata. U kalendaru vidim da je mena bila 27.07 a sledeca 02.08. I sad mi nije jasno on kaze ne brini u pravu si ali keni nedelju EKADAZA. Mozete li da mi objasnite sta je sad to i da znam za ubiduce. Hvala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.